Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa (no może nie aż tak) audiofilska moda.

palton

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

tu jest sens forów dyskusyjnych. Możliwość pozyskania wartościowej i rzadkiej wiedzy, o której

>nawet człowiek nie ma pojęcia

To wpis Rocha, z którym się w 100% zgadzam, po to właśnie jest to forum (i zapewne Redaktor się z tym zgodzi). Szkoda tylko, że tyle jest TU "złej energii", chociaż dobra zdecydowanie przeważą.

Po to jest ten wątek, żeby z tymi złymi rzeczami na forum walczyć.

Robert

• Użytkownicy+

Koledzy, musimy silniej walczyć z wrogami tego forum (jestem za skuteczną moderacją), bo inaczej tracimy kolejnych NORMALNYCH użytkowników :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lepiej (nawet zbyt pochopnie) użyć moderacji, niż spowodować odchodzenie z forum fajnych ludzi.

Robert

Ukryta Zawartość

palton

Żeby skutecznie walczyć z tymi wrogami,to trzeba ich określić...kto i dlaczego.Ostatnio sie działo a wrogów nie można było odróżnić od normalnych.Naczelny prześmiewca i obrońca(mezzenas)SITE-to wróg

czy niegroźny idiota?Jednym wolno mniej,innym więcej jak to w kraju...takie lustro.

>modrzew47

nie jest sensem tej rozmowy rozgraniczanie zbieractwa i kolekcjonerstwa, przepraszam, że użyłem złego słowa.

Jak wolisz: czy kolekcjonerstwo jest sensem audiofilii?

Mię się zdawało, że nie.

Poza tym tak ładnie piszecie o ideałach, a wystarczy spróbować poczytać zakładki "merytoryczne"/"tematyczne"...

bady

Jeden woli córke drugi teściowej dziurke...nie wolno zabraniać komuś tego,czego chce za własne pieniądze.Często za takimi co się burzą,przemawia zwykła zawiść.Nie zawsze ale to jest przeszkodą

w normalnych rozmowach.

modrzew47, 21 Sty 2010, 10:08

>Jednym wolno mniej,innym więcej jak to w kraju...takie lustro.

No dokładnie. Taki dajmy na to XYZPawel (i większość jego wątków) wyleciał za w sumie nie wiadomo co. Oficjalne stanowisko możnych władców tego forum (oraz pokrzykujących zza ich pleców pieniaczy) można sobie między bajki włożyć, bo obraża inteligencję chyba nawet ruskiego termosa.

Za to bazarowe handlarzyny uprawiające tutaj od lat ordynarną prywatę mają się świetnie

i robią za guru, z którymi lepiej nie zadzierać, bo można nagle zapomnieć hasełka do konta,

a w najlepszym wypadku cały wątek zostanie najpierw zamknięty (po uprzednim wyczyszczeniu z niewygodnych wpisów) później przeniesiony na BOCZNICE (pod pretekstem w stylu "bo zupa była za słona") a następnie cichaczem wystrzelony w kosmos.

A paltonowi się przyśniło jakieś piętnowanie czy coś tam... człowieku, są ludzie których tutaj się nie rusza, to takie proste że aż boli ;) No chyba że ktoś jest na tym forum od roku i jeszcze nie zdążył przesiąknąć tutejszą "atmosferą" a o pewnych sprawach nawet nie słyszał, bo już dawno śladu po nich nie ma.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Redaktorzy

I jeszcze parantulla, jako jeden wyjątek. Walczy o prawdę i sprawiedliwość, i nikt go nie chce prześladować. Podejrzane. Pensję ma od właściciela, czy co?

Jesteś Redachtor?Jus myślołem,że Cie zawineli w tym rozgardiaszu a mianowali na naczelnego...mulsa w nagrode za walkie z autorami.Odetchnąłem z ulgą,że to nie fakt rzeczywisty a płotka.

parantulla, 21 Sty 2010, 11:57

>Za to bazarowe handlarzyny uprawiające tutaj od lat ordynarną prywatę mają się świetnie

>i robią za guru, z którymi lepiej nie zadzierać, bo można nagle zapomnieć hasełka do konta,

eh, kolejna teoria spiskowa? :D

Gość rochu

(Konto usunięte)

Trzeba jednak oddać sprawiedliwość Parantulli.

To forum przeżyło kilka celowych akcji nazwijmy to eufemistycznie "tworzenia marki".

Efekt jest taki, że czasami aż strach się o coś zapytać na forum bo albo od razu cena na allegro skoczy bo rzecz staje się "legendarna" albo handlarze wykupią i zamelinują.

• Użytkownicy+

Rochu, czyli jednak ?

"na forum nikt nie doradza bezinteresownie, bo na pewno ktoś znajomy ma właśnie te polecane urządzenie do sprzedania"

A może to tylko i aż - wyjątki ?

Robert

• Użytkownicy+

modrzew47, 21 Sty 2010, 10:08

>palton

>Żeby skutecznie walczyć z tymi wrogami,to trzeba ich określić...kto i dlaczego.Ostatnio sie działo a

>wrogów nie można było odróżnić od normalnych.Naczelny prześmiewca i obrońca(mezzenas)SITE-to wróg

>czy niegroźny idiota?Jednym wolno mniej,innym więcej jak to w kraju...takie lustro.

Zobacz, kogo muszę blokować w tym wątku...Poza tym egzemplarzem, pan profesor Iwanicki też pozostawia wiele do życzenia.

Robert

Gość rochu

(Konto usunięte)

Palton,

myślę że użyty przez Ciebie cytat jest przerysowaniem i zawiera wiele przesady.

Chociaż z drugiej strony, jeżeli weźmie się pod uwagę karierę takich gości jak swego czasu np. Hammond, można mieć wiele dystansu co do intencji co poniektórych osób.

• Użytkownicy+

modrzew, jak czytam takie wpisy mr.inż. mecenasa to się zastanawiam :

muls

21 Sty 2010, 15:00

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1792 / 3296 / 0

ilęż mądrych spostrzeżen i uwag......I oficjalnie i na PW.Ilęż ten watek dał nowych tresci...niektórym.A niektórym wrecz sławę.Idiotyczną jak w w wypadku starej pierdóly lub modrzewka...ależ zawsze.Nawet palton choc nieudacznik... stał sie sławny.

IP: b88e1965486fa78 | Odpowiedz » | Zgłoś do moderacji »

muls

21 Sty 2010, 15:02

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1792 / 3296 / 0

ciekawy przypadek człowieka który na braku umiejetnosci wygrał sławę..Tak jest jak PR przykrywa rozum.

palton

Wziąłeś to do siebie?Przestań,jak komuś brakuje argumentów to szuka inwektyw.Przejdź na jego poziom nadawania(tuż nad ziemią)a więcej zrozumiesz.Frustracja jest ogromna i nie wytrzymuje.Nikt z nas mu nie wierzy(bo nie wiarygodny jest)i dostaje meleja.Lepiej by zrobił jakby zorganizował test,skończyło by sie życie mitu.Tylko co wtedy by zrobili?

pociagnijmy dalej.Ciekawy przypadek człowieka który wlasne nieumiejetnosci probuje zagadac co raz to nowymi pomysłami.O usrednianiu, pierwistkowaniu.Tworzeniu nowych mysli i koncepcji..to co dla jednego okazało sie oczywiste jak PIOPIO dla drugiego stanowiło zródło wstydu z kórego teraz musi sie wytłumaczyc.Nie słyszał, ale nie zmieni to istoty.Nadal trzyma sie kurczowo teorii ze to był przypadek.Przykleja sie róznych niezównowazonych na zasdzie...ci zaakceptuja, a tamci zapomna.Ciekawy przypadej socjologiczny.zreszta otoczenie ...tez.

mozecie panowie turlac sie po sniegu.A nawet wywinąc orła.Przypomne jeszcze raz.Palton NIE SŁYSZAŁ róznicy.Niezaleznie jak smieszne to jest.Raczej sam robi za błazna.A ze otoczenie lekko osiołowate.....

Gość rochu

(Konto usunięte)

palton, 21 Sty 2010, 20:08

>Rochu, więc piętnujmy takie przypadki.

Piętnować, nie piętnuję bo nie jestem katem albo inkwizytorem.

Czasami jednak gdy zwrócę komuś uwagę i wychodzi że jest cham, prostak, troll i s..syn.

Chcesz walczyć to walcz, mnie się już przestało chcieć.

Niby dla kogo miałbym to robić? Dla jakiejś spółki z Warszawy?

muls

Ile można Ci pisać,że słyszałem różnice?22,33,44 razy?

Identyczna odpowiedź jak Twoja...jak proponowałem Ci test to się wykpiłeś durnowatymi żartami.

Jak sie schodzi do Twojego poziomu polemiki zaczynasz obrazać...to taki Twój portret minimalistyczny.Zacznij w końcu myśleć głową nie zegarkiem.

• Użytkownicy+

Panowie, zapraszam do innego wątku np.:

Ukryta Zawartość

Robert

Ps. Nie zaśmiecajcie tematu.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.