Skocz do zawartości
IGNORED

Kable sieciowe - warto czy nie!!!

maszmol

Rekomendowane odpowiedzi

A ja proponuję zorganizować pomiędzy "wyznawcami kabli" a "kablosceptykami" mecz bokserski... albo chociaż piłkarski ;)

Ja nie wezmę udziału, bo w moim systemie nie słyszę różnicy po wpinaniu różnych sieciówek a u niektórych moich kolegów słyszę. W takim układzie nie mogę grać z pełnym przekonaniem w jednej drużynie :)

Jeśli wygra drużyna sceptyków na nagrodę proponuje dla całej drużyny bezpłatną wizytę u laryngologa, oraz podręczniki fizyki do klas ósmych SP (żeby dowiedzieli się, że poza prawem Ohma w występują również inne zjawiska związane z prądem elektrycznym np. impedancja ;)

Miłego wieczoru

Wlasnie dlatego nie mozna z audiofilami prowadzic merytorycznych dyskusji, potrafia tylko obrazac, wk***iac ludzi, zero wiedzy, zero szacunku dla drugiej osoby, zero szacunku dla innych przekonan, cywilizowany kraj, dobre, zygac sie chce....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No a o czym tu dyskutować.Są różne drogi które prowadzą do nirwany.

Niektórym wystarczy obalenie taniego jabola a inni potrzebują markowych trunków.

Patrząc więc przez pryzmat efektów to jakość spożytego trunku nie ma znaczenia.

Niestety jest tylko jeden problem bo i wśród alkoholików są smakosze lub tacy którzy takimi smakoszami nie są ale ich stać na coś lepszego niż jabol.

>>rochu

Pisze tylko o swoich wpisach.

W tylko wiednym poscie obrazilem kolege Marcina K. za co go przepraszam, nigdy nie negowalem tego, ze slychac roznice, bo sam kiedys mialem wspolczesny sprzet, przedstawilem podstawy do dyskucji, ale konczyla sie ona typowo, jestesx gluchy, wypad z watku. Na poczatku tematu byly nawet dyskusje na temat zasilaczy, masy itd, pociagnolem dyskusje z edwardem do przodu, ale nic z tego nie wyniklo, poniewaz wpadli audio kabelkowi i zaczeli mowic swoje wywody, dyskusja stala sie nie smaczna i sobie darowalem....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Użytkownicy+

Audiofile to takie dranie, że mówią innym : WYPOŻYCZ, ZAMIEŃ I POSŁUCHAJ, a nie cytuj regułki, wzorki i rubryczki. Ale nie skądże znowu, przecież teoria mówi co innego ... lepiej ciągnąć wątek, zamiast POSŁUCHAĆ.

Przepraszam za bledy, ale jestem juz zmeczony i pisze z komorki...

zawi, 21 Lip 2010, 23:32

>No a o czym tu dyskutować.Są różne drogi które prowadzą do nirwany.

>Niektórym wystarczy obalenie taniego jabola a inni potrzebują markowych trunków.

>

>Patrząc więc przez pryzmat efektów to jakość spożytego trunku nie ma znaczenia.

>Niestety jest tylko jeden problem bo i wśród alkoholików są smakosze lub tacy którzy takimi

>smakoszami nie są ale ich stać na coś lepszego niż jabol.

Złota sentencja kilkunastu stron bełkotu! Nic dodać, nic ująć!

Ale dlaczego niestety? Jest czarne i białe oraz szare...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Kabli zasilających nie słuchałem[jeszcze ;)] ale zastanawiające są podawane przykłady odnoszące się do instalacji że w gniazdku że druty itp. Nie zastanawiało Was sceptycy od sieciówek, że podobna sytuacja jest z kablami głośnikowymi i IC.Zmieniamy kawałek przewodu między elementami a w środku pozostaje nadal to samo.WW przypadka różnica jest słyszalna i nikt chyba nie ma co do tego wątpliwości.

A ci co nie porównywali niech nie piszą że nie ma różnic w IC i głośnikowych bo są i to w dodatku poparte tysiącami opinii.

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

zukzukzuk

Jest czarne,biale 0raz szare.........

Szare mydlo zawsze bylo tanie..........

Szara rzeczywistosc wiadomo tez co to jest........

Natomiast CI nieslyszacy wplywu kabli na prezentacje,niech szara mascia wysmaruja....uszy-bedzie ok!!

Edward, 21 Lip 2010, 21:04

>Wiesz, u Ciebie poziom niewytłumaczalnego przypadający na metr kwadratowy osiąga zdecydowanie pułap

>krytyczny. :)

Pętlę masy zostawiam teoretykom do wprawek umysłowych. U mnie gra audiofilskie powietrze, filtrowane przez dwa koty. Cała tajemnica jest w karmie - to nie jest Whiskas :)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

neomammut, Edward

Walczycie z wiatrakami. Ja zaryzykuje stwierdzenie w oparciu o opinie wyeazane w tym watku (i nie tylko zreszta) ze krytyka 'kablarzy' jest odwrotnie proporjonalna do wiedzy i wyksztalcenia (technicznego). Zreszta mozemy to zaobserwowac w innych dziedzinach zycia na codzien. Internet wszystko przyjmie. Podziwiam was za cierpliwosc.

ackk, 22 Lip 2010, 00:11

>Ja zaryzykuje stwierdzenie w oparciu o opinie wyeazane w tym watku (i nie

>tylko zreszta) ze krytyka 'kablarzy' jest odwrotnie proporjonalna do wiedzy i wyksztalcenia

>(technicznego).

To może pochwal się swoim wykształceniem.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Użytkownicy+

jackk

Za co podziwiasz "anty kablarzy" ??? Za to, że zamiast POSŁUCHAĆ, wolą wypisywać teoretyczne mądrości na forum ? To TAAAKIE trudne ?

I kto tu jest dziwny ..., lub uparty.

Ps. Wyślę na własny koszt kable głośnikowe do porównań (piszę to chyba z 10-ty raz, bez odzewu), chyba trudno mnie posądzić o złą wolę.

• Użytkownicy+

może jeszcze raz, jak nie dotarło :

"palton

21 Lip 2010, 23:48

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 375 / 2097 / 3

Audiofile to takie dranie, że mówią innym : WYPOŻYCZ, ZAMIEŃ I POSŁUCHAJ, a nie cytuj regułki, wzorki i rubryczki. Ale nie skądże znowu, przecież teoria mówi co innego ... lepiej ciągnąć wątek, zamiast POSŁUCHAĆ."

• Użytkownicy+

Jeszcze może Panom Inżynierom dodam, że zapewne wszystkie chemiczne, fizyczne i inne laboratoria, pracownie itp. są ZAMKNIĘTE, bo przecież wszystko wiadomo, a regułki takie są piękne. NIE ??? A czemu ??? Udają, że nadal coś robią jak "nasi" związkowcy?

Roberto.

Nie rozpędzaj się.

Sceptycy gadają wciąż o prawach Ohma, impedancjach,. . .

A ty cały czas gadasz, że coś komuś wypożyczysz ;)

Opisz co takiego Twój kabel wprowadził do Twojego systemu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.