Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  258 członków

Technics Klub
IGNORED

Klub fanów firmy TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

a90c0911d687fcc24077d5ad4b47bc6c.jpg
73d6f3bf5559f58e259ed2758c244cc2.jpg
78118198636fb346344a0f19294035b6.jpg

Mam. Porownanie obu na zdjęciach . W gabarycie spora różnica.
Już gra

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No i oczywiście SU-VX620 na sprzedaż jeśli ktoś zainteresowany. Nic w nim nie szura i nie trzeszczy wszysto na chodzie . Jeszce nigdzie nie wystawiłem jak ktoś coś to piszcie na priv. Podeślę zdjęcia

A jak porównanie w brzmieniu wypadło?

Bardzo spory skok. W domku letniskowym nie mam trudnych kolumn bo to JBL L80T czyli dość dobra czułość 90dB i prawdziwe 8 ohm ale poprawa jest bardzo duża.
Niestety również cenowo przeskok. Myślałem o vx820 który jest sporo tańszy ale ... Padło na vx920. Poprawa na basie i na wysokich. Muszę jeszcze lepsze interkonekty dać . Ciut średnicy mi brak ale i tak lepiej niż było

Pamiętam jakieś 15 lat temu rozglądałem się za czymś lepszym niż SU-V90D, i nawet zerkałem właśnie trochę w stronę VX920. Ale już wtedy kosztował swoje (bo to fajny kawał kloca) no i raz że trochę mi było szkoda funduszy a dwa że obawiałem się że przeskok nie będzie aż tak duży. No i ostatecznie nie było mi dane go nabyć ani posłuchać. Ale nadal robi wrażenie jeśli chodzi o wygląd. 🙂

• Moderatorzy

Miałem kiedyś suvx700 ładny był, ale zaczął się sypać więc go naprawiłem i sprzedałem za 450(miałem go ze 20 lat, kupiłem jako 6 miesięczny z paragonem na pierwszy zakup). Wyższe modele SU vx są piękne ale granie takie sobie , a ceny poronione 920 za 2-2,5 to chore. Ciekawe czy ktoś je kupuje czy tylko kwitną na all.

Wg mnie to można za nie zapłacić 1 kpln  ale nie tyle za ile są wystawione. W końcu to staruszki i to bez pilota.

Miałem też Technicsowego CD seria 4... nie pamiętam co dalej. Jest u kumpla, pożyczyłem go dla przypomnienia. Nie wytrzymał 2  minutowej konfrontacji z moim grzebanym Philipsem 963.

Szkoda,  że cd Technicsa nie mają coaxiali bo wtedy ze względu na urodę i szybkość działania mogłyby pracować jako żródła z dackami. ale mają tylko optyki

Ze stajni Technicsa mam jeszcze tuner 650.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Powiedzcie mi Proszę, czy zakup SB-CS9 ma sens. Nie chcę wydawać setek, do tej pory na V470 miałem podpięte SB-EH60 i to jest niby ok, ale szukam, sam nie wiem czego. Spotkałem się z opiniami, że SB-CS9 oraz 7 i 6 to niewarte zakupu kolumny. Poluje na EX3, ale póki co kusi mnie CS9 spróbować, ale zanim to zrobię chciałbym znać wasze zdanie.

W dniu 6.01.2022 o 13:13, TeZet 1 napisał:

Witam wszystkich.Czy ktoś posiada tuner STG 70 ? Proszę o podpowiedź czy warto go kupić?

Kupiłem właśnie bo jest... piękny (dla mnie). Za kilkanaście dni dam znać jak gra, tylko marny wzmacniacz i kolumny narazie.

W dniu 7.01.2022 o 02:02, Marcin Wielgus napisał:

SU-VX620 na sprzedaż jeśli ktoś zainteresowany.

Jeśli masz oryg. pilot to możesz na PW cenę podać. Jeszcze pod warunkiem, że mu basy nie umarły, bo słuchałem 2 sztuk i była padaka z tym.

Witam ,a jak ten tuner Technicsa 650 wypada w porównaniu z STG 70 Technicsa albo STG 90 ?

U mnie ST-GT550
Bardzo klasa. Mógłby być "dzisiaj" na półce sklepowej i nikt by nie podejrzewał że ma tyle lat. Myślę jak my dać lepsza antenę wewnątrz

Miałem kiedyś suvx700 ładny był, ale zaczął się sypać więc go naprawiłem i sprzedałem za 450(miałem go ze 20 lat, kupiłem jako 6 miesięczny z paragonem na pierwszy zakup). Wyższe modele SU vx są piękne ale granie takie sobie , a ceny poronione 920 za 2-2,5 to chore. Ciekawe czy ktoś je kupuje czy tylko kwitną na all.
Wg mnie to można za nie zapłacić 1 kpln  ale nie tyle za ile są wystawione. W końcu to staruszki i to bez pilota.
Miałem też Technicsowego CD seria 4... nie pamiętam co dalej. Jest u kumpla, pożyczyłem go dla przypomnienia. Nie wytrzymał 2  minutowej konfrontacji z moim grzebanym Philipsem 963.
Szkoda,  że cd Technicsa nie mają coaxiali bo wtedy ze względu na urodę i szybkość działania mogłyby pracować jako żródła z dackami. ale mają tylko optyki
Ze stajni Technicsa mam jeszcze tuner 650.

Ktoś je kupuje zapewniam znam takiego i całkiem dobrze się czuje

Panie Marcinie nie wzmocni pan wewnątrz sygnału tak zadowalająco jak można to zrobić antena zewnętrzna , znam specjalistę od anten i pokazał mi program z komputera i pokazał parametry ,a potem sam wystawiłem tę samą antenę za okno na parapet i sygnał się wzmocnił wyraźnie wszystkie parametry na ekranie wyraźnie się podniosły ,a wystawiłem tylko za szybę 20 cm.Tez myślałem jak Pan o wzmocnieniu sygnału w  domu najlepszą antena jaka znajdę ,ale nie wyjdzie to tak jak za oknem i chociaż na balkonie ,a zaproponował mi najlepiej na dachu budynku (każdy lokator bloku może założyć na dachu bo dach jest częścią wspólną) Zmierzyliśmy odległość od budynku do najbliższego nadajnika i mi akurat wyszło 31,5 km w linki prostej oczywiście ,zależne jest to też od ukształtowania terenu ,ale fala się odbija (najlepiej jak najmniej razy ) .Trzeba patrzeć na parametry anteny i jakąś mocna wybrać ,dawniej na blokach były anteny zbiorcze bardzo mocne bo miały dodatkowe wzmocnienie sygnału oczywiście nie za mocne bo liczyli odległość do nadajnika a nie mogła być za duża żeby nie weszła na następny nadajnik w okolicy ,ale jak "kochana" Vektrunia weszła z okablowaniem wszystkie zbiorcze zlikwidowali.Wiec teraz samemu dach ,albo balkon takie wyjście .Pozdrawiam.

11 godzin temu, Biesz766 napisał:

Kupiłem właśnie bo jest... piękny (dla mnie).Dla mnie też piękny ,pasuje mi z RS-BX 606 ,a jaka cena ?

13 godzin temu, Biesz766 napisał:

Sory ,źle wcisnąłem i mi się połączyło .Dla mnie też jest piękny to moje zdanie ,a możesz napisać jaka cena teraz jest na niego do wzięcia?

Kupiłem za 500 zł. Czy dużo, czy mało? Nie wiem, nie będę za 50-100 zł niżej czekał bo kupiłem raczej od pewnego gościa, co ma go ze swojej kolekcji, nie od handlarza. Pewnie gdybym poczekał, pogadał ze znajomymi może bym się doczekał na coś z DE przywiezione za 2/3 tej ceny, ale chce skompletować (a właściwie już mam) całość z 90/91, odsłuchiwać, a potem coś ew. zmieniać.

Aktualnie mam: su-v470, st-g70, rs-b465, SL-P477A z pilotem

w przyszłości zamiana z v470 na v670 i być może B465 na oczko/dwa wyżej, no i kolumny (prawdopodobnie będą to EX3). Nie chce wydać dużo, a cieszyć się wg. mnie w miarę dobrym dźwiękiem przy nie wydaniu ogormnej kwoty.

Jak coś mam na sprzedaż ( 800 zł z wysyłką - nie sprzedaje pojedynczo  ) SL-PG340A + pilot ori, RS-TR333, SA-GX390 + pilot ori.

18 godzin temu, Biesz766 napisał:

Masz rację sam bym dopłacił i kupił z pewnych rąk ,a nie łakomić się na  pięć dych.A ten zestaw musi już ładnie wyglądać .W tym roku mam nadzuejeckupic ten STG- 70 .Pozdrawiam.

Edytowane przez TeZet 1
  • 3 tygodnie później...
W dniu 7.01.2022 o 02:02, Marcin Wielgus napisał:

No i oczywiście SU-VX620

Masz go jeszcze na sell? Daj znać na PW jeśli tak. Pytanie o stan i czy pilota masz, czy goły?

Pzdr.

Masz go jeszcze na sell? Daj znać na PW jeśli tak. Pytanie o stan i czy pilota masz, czy goły?
Pzdr.

Tak mam właśnie wczoraj foty robiłem żeby wystawić . Pisze na priv

• 1 miesiąc później...

Witam. Mam ogromny sentyment do technicsa. Przez 27 lat miałem wzmacniacz Suv 550. W tamtym czasie bardzo dobry wzmacniacz. Dopiero jak przesiadłem się na różne wzmacniacze z serii Onkyo Integra usłyszałem dużą różnicę w brzmieniu na korzyść Onkyo. Obecnie mam Onkyo 8870 i jestem bardzo zadowolony. Uważam jednak nadal, że SUV 550 od technicsa to bardzo fajny wzmacniacz do niedawna do kupienia za naprawdę małe pieniądze. Od lat używam odtwarzacza cd technicsa SL-PS 770 D i korektora SH8058. Korektor ten miałem od nowości prawie 30 lat. Padł mi w pewnym momencie, więc po roku kupiłem drugi. Mam nadzieję, że trochę pochodzi :). Całość gra od niedawna razem z kolumnami Canton 609 DC i jest to moim zdaniem bardzo udane połączenie.  Załączam zdjęcia dla zainteresowanych. Pozdrawiam wszystkich miłośników marki technics.

Soulman

20220306_162727_mfnr[1].jpg

20220306_112352_mfnr.jpg

20220225_120933_mfnr.jpg

20220225_121211_mfnr.jpg

Witam. Mam ogromny sentyment do technicsa. Przez 27 lat miałem wzmacniacz Suv 550. W tamtym czasie bardzo dobry wzmacniacz. Dopiero jak przesiadłem się na różne wzmacniacze z serii Onkyo Integra usłyszałem dużą różnicę w brzmieniu na korzyść Onkyo. Obecnie mam Onkyo 8870 i jestem bardzo zadowolony. Uważam jednak nadal, że SUV 550 od technicsa to bardzo fajny wzmacniacz do niedawna do kupienia za naprawdę małe pieniądze. Od lat używam odtwarzacza cd technicsa SL-PS 770 D i korektora SH8058. Korektor ten miałem od nowości prawie 30 lat. Padł mi w pewnym momencie, więc po roku kupiłem drugi. Mam nadzieję, że trochę pochodzi :). Całość gra od niedawna razem z kolumnami Canton 609 DC i jest to moim zdaniem bardzo udane połączenie.  Załączam zdjęcia dla zainteresowanych. Pozdrawiam wszystkich miłośników marki technics.
Soulman
464933706_20220306_162727_mfnr1.thumb.jpg.f06f2db3719c2e10b00ff605d57fbde9.jpg
20220306_112352_mfnr.thumb.jpg.29fd3f618c632d9a148ac4a3eed8e639.jpg
20220225_120933_mfnr.jpg.037c5461ca70efbb1f925200ce898a88.jpg
20220225_121211_mfnr.thumb.jpg.ce36f11a8840b1e7645461927bcfdb5e.jpg

Ah te sentymenty nasze
Wzmak - nie brakuje mu wentylacji?

Dzięki za zwrócenie uwagi.  🙂 Póki co nic się nie dzieje. Mam takie ustawienie sprzętu od lat. Teraz i tak jest lepiej bo kiedyś segmenty stały jeden na drugim. Szczerze mówiąc nie jest tam jakoś gorąco.  Słucham dużo ale na małym poziomie głośności.

W dniu 8.03.2022 o 11:18, soulman73 napisał:

Soulman

20220306_162727_mfnr[1].jpg

20220306_112352_mfnr.jpg

20220225_120933_mfnr.jpg

20220225_121211_mfnr.jpg

SL-PS770D - świetny cedek z nowszych serii, chyba najlepszy. 770A był wyraźnie gorszy. 

Fajny korektor 🙂  Miałem SH-GE70, który jest dosyć podobny. Od ponad dwudziestu lat nie używam już korekcji, ale sentyment pozostał.

A tak w ogóle to nie duszą Ci się te kolumny? Lewa nie ma powietrza, a i rozstaw nienajlepszy. Rozumiem, że podyktowane to jest warunkami mieszkaniowymi, ale spróbuj coś zmienić, to zobaczysz, jak to zagra.

W dniu 9.01.2022 o 18:57, TeZet 1 napisał:

Masz rację sam bym dopłacił i kupił z pewnych rąk ,a nie łakomić się na  pięć dych.A ten zestaw musi już ładnie wyglądać .W tym roku mam nadzuejeckupic ten STG- 70 .Pozdrawiam.

Bardzo dobry tuner. Razem z G90 zajmował czołowe miejsca w listach rankingowych. Warto!

Bardzo lubię ten cedek. Mam takie dwa. Co ważne laser do niego jest łatwo dostępny a gra bardzo dobrze jak na odtwarzacz ze średniej bądź co bądź półki. SH 8058 to moim skromnym zdaniem  to jeden z najlepszych korektorów technicsa  z lat 80 tych.

Co do Cantonów. Grają rewelacyjnie . Mam je od miesiąca . Zastosowanie granitowych podstaw  polepszyło brzmienie w dolnych zakresach. Co ważne bas mimo, że jest naprawdę mocny w ogóle nie dudni. Wcześniej miałem mało popularne a bardzo dobrze brzmiące kolumny Pioneer sh 510 V. Tak jedne jak i drugie stoją w tym samym miejscu . Niestety nie mam możliwości innego ustawienia kolumn ze względu na kształt pokoju i układ ścian. Na szczęście w moim odczuciu kolumny się nie duszą choć mam świadomość, że przy szerszym rozstawieniu zagrałyby jeszcze lepiej.    

• 1 miesiąc później...

Panowie doradźcie proszę jaki CD pasuje wyglądem do decka RS-AZ7, w sensie wykonany z tego samego materiału (plastik), w tym samym wzorze itp. z tego co mi się rzuciło w oczy to najblizsze temu wzornictwu są SL-PG5 albo SL-PS770A, jednak i jeden drugi to nie jest do końca to samo. Chyba bliżej jednak do PG5, góra frontu też tak opada w dół... Ale może jest jeszcze jakiś model, z czym to było oryginalnie sprzedawane w komplecie? 

• 2 tygodnie później...

Dzięki, ostatecznie stanęło na PS-770A oraz idąc za ciosem 770D 🙂 ładnie razem wyglądają i do tego fajnie grają. Ogólnie używam sprzętu Atolla i jako ciekawostka: pilot od Atolla działa z CD Technicsa, widać te same częstotliwości 🙂 Bardzo miła niespodzianka...

Dzięki, ostatecznie stanęło na PS-770A oraz idąc za ciosem 770D  ładnie razem wyglądają i do tego fajnie grają. Ogólnie używam sprzętu Atolla i jako ciekawostka: pilot od Atolla działa z CD Technicsa, widać te same częstotliwości  Bardzo miła niespodzianka...

Wrzuć fotkę ... Sentymentalną

Nie wiem jak wam ale mi od urodzenia Technics się podoba pomimo tego że są tacy co po nim "jadą" . Pewnie nie stać ich było na zakup w Pewexie i teraz taka zemsta

Ok fotka... 
technics.thumb.jpg.b07c32abd7d2dec38c5680e760c75fb5.jpg

Jak jakość grania ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.