Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-SR602E grzanie pytanie do posiadaczy

kosmik903

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Trochę to trwało, ale chciałem mieć pewność. Jorkers dostał bana za ewidentne fałszerstwo i oczernianie mczaj'a. Obecnie trwa sprawdzanie czy przypadkiem Jorkers nie dysponuje innymi kontami. Jakie będą następstwa nie muszę chyba pisać.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz, thx.

Pls od razu klona pn "sebastiana71" za pośrednictwem którego jorkers śmieje się nam wszystkim w twarz.

wiem że inne IP ale każdy tu wie, że to ta menda.

cytując klasyka: każdy kto uważa inaczej jest matołkiem.

pzdr

Michał

duża prośba do szanownego moderatora , jorkers zbanowany bardzo dobrze ale kolega mczaj wciąz sie przyczepia do mojej osoby myląc mnie z jorkersem prosze o reakcję do tej pory to ignorowałem ale zaczyna mnie to naprawde irytować tym bardziej publicznie mnie obraża nazywając mendą do czego to podobne ?????????????

czy takie zachowanie uchodzi na tym forum płazem? "jorkers" rownież tutaj pokazywał swoje wywody przez wiele miesięcy i reakcja na to wszystko była bardzo powolna, Proszę fr@ntz o reakcje w sprawie obrazania mojej osoby na forum publicznie przez szanownego forumowicza "mczaj"

Fr@ntz

dla ułatwienia: hdtv_fanatic wciąż jest aktywny, właśnie się mi pochwalił na priv, że jeszcze nie został zabolokowany jego nick z hdtv w ten oto sposób:

Hdtv_Fanatic > wlasnie kupilem onkyo 905 i mam problem bo nie gra mi jeden kanał moze pomozesz? bo widze ze jestes włascicielem tego pudelka:) ? 2010-03-10 21:43:40

a teraz powracając do tematu czy autor poradził sobie z nagminnie grzejacym sie onkyo? wiem ze w 905 i 805 są duze problemy z wysokimi temperaturami co przekłada się niestety na krótkowieczności podzespołów elektronicznych

dlatego też marka ta mało jest szanowana na europejskim rynku , popularność swoją jednak trzyma w USA tam ludzie darzą tą markę wielkim szacunkiem

pozdrawiam Sebek

o, odgryza się, ortografia sprawdzona, a jaka elokwencja, maniery, wersal pełną gębą :))

nikt go nie pozna normalnie, kamuflaż doskonały :))

kto by pomyślał, że takie talenty kabaretowe, no po prostu satyr na 102!

zaraz będzie z oburzeniem:

"o boosze, znowu mnie mylą z jorkersem, który wcale taki zły nie był, miał dużą wiedzę przecież, proszę niech ktoś coś z tym zrobi, paranoja, nie mogę brać spokojnie udziału w dyskusji, bo mnie mylą z jorkersem, mam duży żal do wszystkich, jak można to tolerować w ogóle, coś trzeba z tym zrobić"

aha, sebcio, jeszcze jedna sprawa, bo wiem że jesteś ekspertem: mój bratanek ma komunię w tym roku. Chcę mu kupić tonsile siesta do mini-wieży Philipsa, myślisz że to racjonalne posunięcie?

Do Philipsa chyba jednak lepiej będą pasowały oklejone tanim winylem z badziewiastymi elementami w zwrotnicy i (najważniejsze) co najmniej dwa razy droższe od Siest "Kanadyjskie Altusy".

Bratanek na pewno doceni taki gest - przecież można było kupić coś co zagra na podobnym poziomie, w dodatku kilkukrotnie tańszego - będziesz Jego UKOCHANYM WUJKIEM.

Sebastian71, 11 Mar 2010, 16:54

>a teraz powracając do tematu czy autor poradził sobie z nagminnie grzejacym sie onkyo? wiem ze w

>905 i 805 są duze problemy z wysokimi temperaturami co przekłada się niestety na krótkowieczności

>podzespołów elektronicznych

>dlatego też marka ta mało jest szanowana na europejskim rynku , popularność swoją jednak trzyma w

>USA tam ludzie darzą tą markę wielkim szacunkiem

>pozdrawiam Sebek

Kolego zobacz na rynek w UK. Tam Onkyo jest bardzo cenione za jakość i dźwięk.

szwed75, być może , ja jednak wiem ze firma onkyo bardzo mocno zleciała w dół z jakoscią w latach połowa 90 tych stąd też , przestała być polecana na naszym rynku czy to w czasopismach czy tez na sklepowych półkach miałem kiedyś dość polecaną na forum z wyższej półki integre Onkyo i nie tęsknie za tym modelem ,totalna porażka słyszałem wiele amplitunerów w stereo straszne muły między innymi tak polecaną na tym forum i sąsiednim model 905 porażka jednym słowem , natomiast w kinie jest wiele innych dużo lepszych marek np yamaha, denon ,arcam ,nad chyba nie musze wymieniać dalej

Moim zdaniem produkty Onkyo w swoich kategoriach cenowych wypadają znacznie lepiej od konkurencji.

W kinie liczą się nie tylko tanie efekty, ale też naturalność i odwzorowanie realnej sceny dźwiękowej, a tu Yamahy i Denony w podobnej cenie wypadają znacznie gorzej...

Tak naprawde to nie wiem o co nie którym chodzi z ta firma Onkyo,dlaczego jest tak duzo zwoleników i jeszcze więcej wrogów.Przeciez wiadomo ze kazdy producent robi elementy lepsze i gorsze,i jazda na Onkyo nie ma sensu ,bo to jedna z wielu firm która robi swoje produkty na podobnym poziomie co konkurencja.Ktos kiedys napisał ze robi beznadziejne wzmacniacze,ja sie z tym nie zgodze bo taki 8850,9911,8870 to bardzo fajne klocki i wcale nie sa gorsze od Soniaków es czy,Denonów,wszystko to naprawde zblizony poziom,nie ma takiej kolosalnej róznicy między tranzystorami,to samo jest w kinie domowym.Gdzie jest ta wielka różnica między Onkyo 807,Yamaha 1065 ,Marantz 5004,czy Denon 2310,wszystkie w podobnej cenie i naprawde graja bardzo porównywalnie Yamaha ma duzo dsp,ale te tryby tak naprawde nie sa potrzebne,bo jak słuchamy to i tak najlepszy w kinie będzie zwykły Dolby digital,DTS,DTS hd itd bez żadnych dodatków.

Nie jest sztuką kupno bardzo wysokiego modelu amplitunera ,czy wzmacniacza,a potem pisania bredni i polecanie innym jako najlepszy model,bo tak naprawde to nie jest zadna frajda.Najlepsze jest stopniowe podwyzszanie sobie poprzeczki i usłyszeniu tych róznic miedzy amplitunerem za 2000 tys a powiedzmy takim za 60000 tys.Nie zawsze jet to takie oczywiste.Tak na marginesie miałem pare lat temu taki amplituner Yamaha RX-V 640,a zupełnie nie dawno jeden z wyzszych modeli tego producenta RX-V 2500 i nie słyszałem zadnej różnicy,dziwne co.Jedno co moge powiedziec napewno ze np Yamaha robi sprzet naprawde trwały nie do zajechania,dla mnie to wzorzec.Dzwiekowo to juz róznie.

Zobaczcie co sebastian71 vel jorkers vel hdtv_fanatic robi: wysłał do mnie 150 maili (wklejam dwa)po czym się podpisał. Niezły pojeb.

Sebastian71 > :-)) 2010-03-11 20:08:42 odpowiedz | oznacz jako przeczytane

do archiwum | skasuj

Hdtv_Fanatic > aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 2010-03-11 18:54:53 odpowiedz | oznacz jako przeczytane

do archiwum | skasuj

Hdtv_Fanatic > aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 2010-03-11 18:54:48 odpowiedz | oznacz jako przeczytane

do archiwum | skasuj

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.