Skocz do zawartości
IGNORED

Ogromny Pomnik Ofiar Katynia. Pod Chęcinami powstanie 21 tys. 857 figur?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Pomnik, którego wizualizację zamieszczono na stronie internetowej pomnikofiarkatynia.pl , byłby największą tego typu budowlą w Polsce. "Gazeta Wyborcza" porównywała go do słynnej chińskiej terakotowej armii i pomnika Holocaustu w Berlinie. Ma składać się ze strzelistego monumentu i 21 tys. 857 figur ludzkiej wielkości ustawionych przed na betonowych cokołach. Dokładnie tylu Polaków zostało zamordowanych w Katyniu przez Sowietów. "Niech milczące figury - z imieniem, nazwiskiem, stopniem wojskowym i.... dziurą w głowie - staną w ostatnim ordynku" - tak opisują swoją wizję pomysłodawcy.

ŁAł.

post-3355-100003839 1264881126_thumb.jpg

• Redaktorzy

Tylko szkoda, że pod Kielcami. Coś jak bazylika, ale nie Mariacka, tylko w Licheniu. Osobiście poczekałbym, i umieściłbym pomnik tam, gdzie być powinien. Ale jak lokalni radni sie na coś uprą, to nie ma siły. Wszystko dla chwały swojej wioski.

Redaktor, 30 Sty 2010, 22:21

>Tylko szkoda, że pod Kielcami ... Osobiście

>poczekałbym, i umieściłbym pomnik tam, gdzie być powinien.

Czyli gdzie? pod Charkowem?

a może w tych Chęcinach drogi by zbudowali? prąd doprowadzili? sławojki na ubikacje zamienili? nie, oni muszą pomniczek wybudować- taka polska natura- wszystko imieniem jpII, wybudować bazylikę ,pomniczki ofiarom, a na msze będą dalej furmankami zaiwaniać- no bo polactwo potrafi!

"dziurą w głowie - staną w ostatnim ordynku" - tak opisują swoją wizję pomysłodawcy."

nie wystarczy jaccha po Polsce obwozić?

Dokładnie, jest to pomysl na wypromowanie danej miejscowosci. Vide Licheń kiedyś dziś. Jak pomysl zostanie zrealizowany, miejscowi się wzbogacą, na handlu, na kwaterach, na wszystkim...

W Polsce wiele szczytnyh celów kończyło się farsą.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

idea bardzo mi sie podoba, ale pod warunkiem iz stawianie kolejnych postaci zostanie rozciagniete w czasie. nie idzie mi o koszt z tym zwiazany, ale zamiast szybkiego odfajkowania sprawy powinno zadbac sie o skupienie uwagi spoleczenstwa, na tej zbrodni, przez kolejne lata i o przypominanie nastepnym pokoleniom, ze nasi sasiedzi realizuja swoje zamierzenia wzgledem nas bez pardonu i maja w zadnym powazaniu konwencje czy stosowne regulacje miedzynarodowe; innymi slowy dla nich maksyma - cel uswieca srodki - to praktyka dnia codziennego.

Gość

(Konto usunięte)

dziurą w głowie - staną w ostatnim ordynku" - tak opisują swoją wizję pomysłodawcy."

nie wystarczy jaccha po Polsce obwozić?

Bladź, ale to były inne dziury, nie te fizjologiczne.

nkwd panom kuku zrobiło, nie żyją, wiesz?

P.S.:

A ja już myślałem, że Rosjanie sie z tym problemem uporali:(

Gość

(Konto usunięte)

>Nowy2 wystarczysz ty jeden i nikt nie zapomni o skutkach tragedii

Nie wiem dlaczego, ale jakoś tak bagatelizujesz, przynajmniej próbujesz, sprawy ważne dla każdego POLAKA!!!

wladzie, dlaczego?

zapytajcie Grossa moze wyrazi zgode na budowe :P

kielecczyzna miala piekna karte, to im wpinkolili pogrom, afere kielecka, Politechnike Swietokrzyska i Liroya z Piaskiem

Jacch piszesz o tym pomniku na Forum Audio więc myślałem,że pomnik będzie audiofilski........

Te dziury w głowach powinni odpowienio wyprofilować a ,że w kieleckim jak wiadomo piżdzi znaczy hula wiatr ,więc przy okazji by grało tj. wydawało jakieś dzwięki z tych dziurawych 21 tys. 857 głów

Gość

(Konto usunięte)

Jacch piszesz o tym pomniku na Forum Audio więc myślałem,że pomnik będzie audiofilski...

Jasne, bo tu som same audiofilskie tematy...zwłaszcza na bocznicy.

...>Te dziury w głowach powinni odpowienio wyprofilować a ,że w kieleckim jak wiadomo piżdzi znaczy hula

>wiatr ,więc przy okazji by grało tj. wydawało jakieś dzwięki...

Tobie, albo komuś z rodziny by się przydała taka, wtedy zamiast pier**lic znałbyś temat z autopsji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.