Skocz do zawartości
IGNORED

kolumienki do 900zl maly pokoj muzyka elektorniczna??

simon84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem zainteresowany kupnem głośniczków do pokoju ok 10m^ budżet tak jak pisze ok-+900 muzyka elektroniczna trance oraz hausse.elektronika dość budżetowa

TECHNICS SU-V470

moje na razie 2 propozycje dość różnorodne ale morze ktos doradzi a akurat spasuj mi i opinia będzie trafna :

WHARFEDALE DIAMOND 10.2

Magnat Monitor Suprem 200

z gory za pomoc dzieki

Nowe podstawkowce Monitor Audio BR 2 można znaleźc za 200PLN więcej. A jak znajdziesz z drugiej ręki, to jeszcze Ci coś zostanie... (w BR 1 - będzie za mało basu do takiej muzyki).

System gra dobrze, albo nie....

Ten wzmacniacz to potworny suchar i w dodatku mało basu, miałem i szybko się pozbyłem.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) te byłyby w sam raz albo inne kefy z systemem uni-q.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ten technik nie kupiony jeszcze mam go miec od znajomego weic moge sie rozmyślić nie mam kasy wiecej niz 350-400zl na elektronikę.czyli magnaty i wafle skreslamy?no br2 tez brałem pod uwage ale musiałbym sie duzo szarpnacjak na ta chwile na nie a wolałbym nowe glosniki.. co do kefow hmm bylbym juz za br2 jak dla mnie podobaja mi sie nieco lepiej... co do wzmaka jakies sugestie ??

co do nad nigdy nie mialem stycznosci z ta polka wzmakow.czy mocowy to dobry piecyk ?np proponowane bra czy kef lub nastepne propozycje obsłuży??bo jeśli tak juz dzwonie do sprzedającego ;d

a nie myślałeś o tym?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te co zapodales to spoko monitorki,cena od6stowek w gore bedzie.Nad wyglada na calkiem zadbany,a sprzet bez problemu wysteruje kolumny mimo 25w.

Albo jakas jamaszke poszukaj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

noo koda etz podchodzi tylko br z tylu a mam maly pokoj wiec jak naazie br2 i koda cos jeszcze co do NADA juz licytuje ;Pjeszcze jakies propozycje porownania do narazie tych 2 zestawów

Witam,

Myślę, że powinieneś przede wszystkim zmienić wzmacniacz. Na nim zbyt wiele nie usłyszysz. Jeśli chodzi o Diamond'y to posiadam 8.4 Grają dość ciepło, ale nie wiem czy w połączeniu z Technicsem nie będzie zbyt mało góry.

jak pisalem nieco wyzej juz licytuje tego nada ;p b&w hmm jakos mi nie podchodzą wole nowe jak juz pisalem .poczytalnym recenzje o tej kodzie i dosc zacne.ale to nadal 13cm hmm nie za malo?troszke niskiego basu by sie zdalo ktos sie wypowie br2 czy koda?

Proponował bym Ci jednak zainteresować się acoustic energy evo 1, lub starszymi aegis 1. mimo tej trzynastki bas mnie często zadziwia(obecnie mam aegis 2;niby to samo, w pokoju ok 15m2). Co prawda nie wiem jak grają kody ale porownywałem je np z małymi t+a, elac'ami el75mk2(bas 2x16cm) tanoyami m1, i mi bardzo spasowały. Jak coś wybierzesz to napisz koniecznie jak grają... Ten nad fajna sprawa.

Stawiam na Koda Harmony K-2000B. Tanie, a o kapitalnym dźwięku - nawet po podłączeniu do "gorszego" wzmacniacza.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

kefy mają specyficzny bas.a te podstawki keff mogą go za dużo nie mieć za 1000zł można kupić nowe jbl es30 tylko polecam je zobaczyć i posłuchać na żywo wyglad świetny jakośc godna sprawdzenia~!sam je wybrałem z pośród innych

>w 10m2 będzie ciężko z niskim basem

>i bardzo łatwo o dudnienia i buczenia to mała powierzchnia

Dokładnie tak. Sam siedzę w takim pokoju i wiem jak tam bas szaleje. Koledzy radzą fajne kolumny tyle ,że takie Kody to bardzo muzykalne twory ale nie do końca odpowiednie do muzyki, której słuchasz. Faktycznie MA BR2 byłyby chyba najlepsze, bądź te Bowersy 686.

No nie wiem. W 10m2 w Koda K-2000B wystarczy zatkać gąbką bass-reflex i myślę, że powinno być OK. W 10m2 nie próbowałem, ale w 16-17m2 grają bez gąbki i jest baaardzo dobrze.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Z NAD-em, jak wiele osób juz pisało wspaniale współpracują Siesty (obecnie sprzedawane pod nazwą FIESTA). Myślę że w tej cenie to najlepszy wybór za nowe kolumny- około 800zł.

Kody Harmony w moich 12m2 grają wspaniale, jestem z nich bardzo zadowolony, tylko do elektroniki ciut brakuję im dynamiki. Ja bym polecił Ci coś takiego:

Z BS z przodu:

Ukryta Zawartość

Lub coś takiego z BS z tyłu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

do elektroniki są potrzebne kolumny z szybkim basem dynamiczniejsze które nie będą robiły rozmytej podstawy basowej a tym samym buczenia, z tego co wiem 686 mogą być dobre bo sam kiedyś powiadałem 685 i bas był ich najmocniejszą stroną silny i dynamiczny lekko konturowy nie buczący.

lub o dziwo może przetestuj też tańsze monioty od pianocrafta nie mają tak głębokiego basu jak kody czy 686 ale na sąsiednim forum był opisywany przypadek przez kolegę że właśnie w małym pokoju zagrały bez wzbudzania się basu z mf ! a wcześniej były droższe konstrukcje które były za mocne.

Focal + Naim

znów propozycje wafle i raczej z używek będę rezygnować itd oglnie wafle bym bral dla wygladu ale duzo juz doczytałem ze do mej muzyki będzie ciężko .Kto ma BR2 moze sie wypowie ?I jak narazie pomóżcie wybrac miedzy koda a br2 ? oraz ile w ramach rozsądku wart jest ten NAD 3220 golnie jestem zdecydowany ale moga byc inne opcje jak kwota licytacji zajdzie za wysoko ??

a taka opcja yamaszki??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ta duzo lepsza,najlepiej jak kupisz ax-900 to juz kawalek zacnej kosctrukcji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.