Skocz do zawartości
IGNORED

Wiadomy film

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

wladz, 4 Lut 2010, 12:32

>biedaku mentalności nie strzepniesz z ramienia co najwyżej zmienisz symbole a ja z swoim

>doświadczeniem jestem uczulony na każdy przejaw manipulacji historycznej serwowanej przez media

>publiczne.

Biedakiem się nie czuję, a strzepywać nie mam czego. Stoję z boku, patrzę i oceniam. M.in. twoją mocno urobioną mentalność.

"Uczulony na każdy przejaw" człowieku. Nie zauważyłeś, że film był jednym z głosów w tej sprawie i że po nim nastąpiła otwarta dyskusja. Oczywiście Ty wolałbyś zamknąć usta każdemu, kto ocenia historię nie po twojej myśli. Tak już było i na szczęście się skończyło.

Film nie jest absurdem, co najwyżej nadinterprtacją w niewielu miejscach, a negowanie niektórych faktów owszem jest absurdem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Hebdomeros, 4 Lut 2010, 12:39

>freepio, 4 Lut 2010, 11:12

>

>>Towarzysz generał ma się w dzisiejszych realiach bardzo dobrze. Żyje mu się wygodnie, ciepło i

>>bezpiecznie. Bardzo dobrze, że nareszcie ktoś odważył się pokazać go i ocenić z innego punktu

>>widzenia niż dotychczasowy - jedynie-słusznie-obowiązujący.

>

>to nie jest punkt, inny..

>

>tylko PRAWDA, dla Jaruzela prawdziwym targetem byli ci co decydowali o awansach- ostatnich latach

>marszałek Greczko- to był jego mentalny przełożony.

Hebdomeros,

ja rozumiem, że to prawda, ale zawsze ktoś może zarzucić, że "nie cała", że "nie uwzględnia" itd., a że pisałem w koncekście wpisów wladza i pisałem do niego, to użyłem takich sformułowań, a nie innych, w nadziei, że łatwiej dotrą. Niestety, jak widać - na próżno.

Gość

(Konto usunięte)

>"Uczulony na każdy przejaw" człowieku. Nie zauważyłeś, że film był jednym z głosów w tej sprawie i że po nim nastąpiła otwarta dyskusja...

Wladz ci zaraz załaduje jpeg-a z sondażem że "Barwy Miłości" we 2 oglądało X więcej widzów i zobaczysz, ze nie masz racji...

freepio

Nie rozumiesz dlaczego to absurd?Proste.Jest niezgodny z faktami i dowodami.Tylko nie wiem z jakimi.

Ale wladz wie, objaśni i zacytuje...dowody i fakty,no może jeszce poda dokumenty.

Jaro_747, 4 Lut 2010, 19:39

>Widać gołym okiem, że nie chodzi o historię, tylko o zrobienie sobie z niej pały na przeciwnika

>politycznego.

W takim razie ja też się pomyliłem. Choć rzeczywiście - jeśli komuś chodziłoby o historię, to nie krytykowałby emisji filmu ukazującego fakty.

"freepio, 4 Lut 2010, 18:50

>wladz, 4 Lut 2010, 18:29

>

>>zgadzam się że film o Jaruzelskim to absurd

>

>Film o Jaruzelskim to absurd, bo? Możesz rozwinąć?"

każdy film dokumentalny sugerujący obiektywną ocenę wydarzeń pomijający niewygodne tezy jest absurdem.

natomiast absurd o który pytasz dotyczy polemiki z xniwax i co mam tłumaczyć skoro w niej nie uczestniczyłeś

"freepio, 4 Lut 2010, 18:31

>wladz, 4 Lut 2010, 12:32

>

>>biedaku mentalności nie strzepniesz z ramienia co najwyżej zmienisz symbole a ja z swoim

>>doświadczeniem jestem uczulony na każdy przejaw manipulacji historycznej serwowanej przez media

>>publiczne.

>

>Biedakiem się nie czuję, a strzepywać nie mam czego. Stoję z boku, patrzę i oceniam. M.in. twoją

>mocno urobioną mentalność.

>

>"Uczulony na każdy przejaw" człowieku. Nie zauważyłeś, że film był jednym z głosów w tej sprawie i

>że po nim nastąpiła otwarta dyskusja. Oczywiście Ty wolałbyś zamknąć usta każdemu, kto ocenia

>historię nie po twojej myśli. Tak już było i na szczęście się skończyło."

nie rozmawialiśmy o filmie tylko o moje PRLowskiej mentalności...(HAHAHAHA)

freepio

"Biedakiem się nie czuję, a strzepywać nie mam czego. Stoję z boku, patrzę i oceniam. M.in. twoją

>mocno urobioną mentalność."

jak każdego twoją również nawet samotny na bezludnej wyspie zostałbyś urobiony przez panujące na niej warunki.

nie bekaj o swojej oryginalności i wyjątkowości

wladz,

teraz widzę, że w ogóle nie rozmawialiśmy.

Myślę, że ty jesteś wyjątkowo oryginalny i powinieneś o tym jak najgłośniej - jak to elegancko formułujesz - bekać. Dobrze żeby ludzie, o takich przypadkach pamiętali. Ku przestrodze. Bo wraz z upływem czasu i mentalnym trzeźwieniem narodu, powinno ich być coraz mniej. Na szczęście.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.