Skocz do zawartości
IGNORED

Zestawienie kina: stereo + PC = KD

Audio-Man

Rekomendowane odpowiedzi

Największy problem to dylemat z amplitunerem. Później dobór odpowiedniej k. dźwiękowej.

Sprzęt jakim dysponuje to zestaw stereo: CA 640A v2 + 640C v2 + Wharfedale EVO2 30.

Z myślą o kienie dokupiłem suba: Velodyne CHT-10Q, rozszerzyłem zestaw głośników Wharfedala - na tyły poszły monitory EVO2 10 i centralka z tej samej serii.

Na filmy i muzykę przeznaczam tyle samo czasu dlatego nie chce stracić na jakości stereo przy tej operacji.

Nie wiem na co się zdecydować. Wybrać tańszy amplituner CA 540R i wspomóc go ewentualnie przy zasilaniu frontów wzmacniaczem stereo czy może szarpnąć się na model wyższy - 640R? Nie wiem czy nie w przypadku kupna 640R nie będę zmuszony pozbyć się wzmacniacza 640A v2...

Słyszałem, że 640R radzi sobie wybitnie dobrze w stereo, ale czy gra na tym samym poziomie co jego brat 640A?

I w końcu czy jest zauważalna różnica lub powód dla którego warto byłoby dopłacić z amplitunera 540R do 640R?

Dodam tylko, że filmy jakie oglądam to tylko HD w mkv z przeważającą ścieżką dźwiękową DTS.

Karta dźwiękowa to taka by nie zmarnowała potencjału jaki drzemie w sprzęcie...

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/61411-zestawienie-kina-stereo-pc-kd/

To mnie właśnie męczy - boje się, że mogę żałować sprzedaży wzmacniacza stereo...

Co do dekoderów HD - czy to nie jest czasem przereklamowane? Jedyna różnica wydaje się być w zestawie 7.1 na który nie mam miejsca...

Zastanawia mnie czy jest faktycznie duża różnica między 540R a 640R?

Mój pokój to zaledwie 24m2...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.