Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór subwoofera KD/stereo do Marantz + Monitor Audio BR

Elder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym do obecnego zestawu 5.0 dołożyć głośnik niskotonowy. Obecnie używam ampli Marantz SR5004 + Monitor Audio BR5, BR1 i BRLCR - to nagłaśnia pokoik 26m2 w części otwarty na przylegające pomieszczenie - razem około 42m2. Zestaw wykorzystuję w proporcjach: audio 60%, DVD/BR 20% i PS3 20%. W KD i grach na konsoli sub wydaje mi się koniecznym uzupełnieniem, w muzyce już mi tak bardzo go nie brakuje, chociaż czasem przydałoby się zejście niżej niż pozwalają na to BR5.

Odsłuchiwałem u siebie z posiadanej serii MA Bronze BRW10 - w KD uważam, że spisał dobrze, a w stereo nieźle tylko cena trochę mnie zniechęca (2200zł), więc posłuchałem budżetowego KODA SW-1000 v.2 i w KD było nieźle, ale w szybszej muzyce jakby lekko nie nadążał. Szukam niekoniecznie bardzo niskiego basu, ale takiego, który potrafi się oderwać od suba i zabrzmi dobrze z moimi frontami.

Proszę o ewentualne sugestie co jeszcze powinienem przesłuchać w budżecie 1000 - 2000 zł.

2 miesiące temu stałem przed podobnym dylematem, spędziłem 5dni i 5nocy :) na przeszukanie naszej globalnej sieci - wybór padł na Velodyne CHT-10Q. Bezpośrednie porównanie miałem tlyko z JBL E150.

Gra w podobym pomieszczeniu czyli 24m2 + przedsionek razem ~35m2. Mocy mu nie brakuje, ustawionego mam go na poziomie 20-30 (muzyka-filmy)w skali od 0 do 80. Zostaje więc zapas mocy.

Do muzyki w tym przedziale cenowym (nieco powyżej 2000zł) znaleźć lepiej grającego suba jest naprawdę ciężko... Gwarantuje Ci pełną satysfakcję.

Tak a po czym to wnioskujesz? Wpisach na forum?:) Fakt jest b. dobry bo Velodyne się akurat w subwooferach sprawdza- ale za 2000zł.. we własnym zakresie zbudujesz taki subwoofer, że tego Velodyne w muzyce odsunie w przedbiegach;]

Mój sub Velodyne CH-10R pracuje na 26m2 i w kinie i w muzie. Nowszy CH-10Q będzie pracował też bez zarzutu. Ścian nie rozwala, ale słychać go w odpowiednim momencie.W granicach 2000 zł sa to suby dobre.

Myślę, że przedmówca dobrze podsumował "dziesiątki". Ścian one nie rozwalają, ale słucha się bardzo fajnie :). Ogólnie z CHT 10Q jestem zadowolony i mogę go polecić. Szkoda tylko, że w miarę upływu czasu chce się coraz więcej ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.