Skocz do zawartości
IGNORED

wypuśćie nową serje pcb pod zasilacz symetrycznych

kuty

Rekomendowane odpowiedzi

>macqw

zasilacz jest symetryczny lm317/337 dlatego dwa potki do reg.nap.wyjściowego ;)

>Rambo

to było malowane na szybko można położenie elementów oczywiście zmienić

Fajnie bo jak ruszyłem temat to i znalazły się osoby które mają PCB do zasilacza i tonie jedną,ale tak to była cisza i nic za bardzo nie pokazywało się na różne kostki do wzięcia,a jak się pokazało to odrazu jakieś macki to zgarniały:)

Kuty,

zauważ, że jest taki wątek jak "Potrzebuje" i wystarczy tam się wpisać i koledzy na pewno pomogą. Staraj się trochę zgrać z forum, a nie dostosowywać je do własnych potrzeb.

Nie nie,jeśli chodzi o ogłoszenia to w tej sprawie dawałem wiele razy i bez odzewu,nawet jest mój wpisże zapłacę za zrobienie pcb do zasilacza,ale jeśli śię pokazały jakieś pcb to szybko ktośje kupował więc jak widać nie tylko ja potrzebuje tych płytek bo inaczej nie robił bym takiego tematu tylko chciałem pokazać że zamiast siedzieć cicho i wyskakiwać jak filip z konopi z tekstem(BIORE WSZYSTKO) to można by zrobić trochę więcej tych płytek i nie będzie na to takiego już zapotrzebowania.

Ja jestem za zrobieniem takich płytek ale z tranzystorami żeby można było uzyskiwać więcej niż 1.5A

można zrobić miejsce na trany ale kto nie będzie chciał to nie da

>czterdziestolatek

Co racja to racja ,przy tego typu płytce można śmiało nawet pisakiem do płyt CD i jeżeli nie trzęsie się ręka w 5min załatwiona sprawa.

czterdziestolatek, 6 Lut 2010, 19:35

>A czy już nikt nie robi sam płytek?Każdy chce tip top z fabryki?Bez urazy....Nie mógłby ktoś

>wrzucić pdfa do termotransferu?

A pięćdziesięciolatek odpowie tak: a czy samodzielnie nie można zrobić wzoru PCB (a zwłaszcza jak jest wzór)- bez urazy :)

Program prosty jak Paint:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli chcesz mieć po polsku to ściągaj wersję 2 a nie bety bo nie działa polonizacja.

Polonizacja programu:

Ukryta Zawartość

Instrukcja po polsku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I mnie cieszy coś jak ładnie wygląda.Ale jak sie postarać to i samemu można niezłą zrobić.łącznie z opisową strona.Tylko mieć właśnie to co potrzeba do wydrukowania.Cena ceną...nie każdemu się chce czekać na gotową.Nie wiem jak Was,ale mnie cieszy,jak coś mi się uda.

macqw, 6 Lut 2010, 20:10

>marusmk nawet eagle nie jest trudne tylko trzeba chcieć!

DipTrace jak dla mnie ma dwie zalet: jest po polsku a z racji wieku uczyłem się rosyjskiego, po drugie mogę zrobić płytkę z 30 kondensatorami fi50 bo nie ma ograniczenia rozmiaru płytki.

Sorry za offtop.

z tym termotransferem to w przypadku tej konstrukcji to bardzo mądry pomysł,po co czekać na okazje jak każdy bedzie sobie mógł wytrawić,ja np wytrawiam prawie wszystko sam i mam wszystko co potrzeba do tego typu zabiegu łącznie z mini wiertarką z kompletem wierteł,większym problemem jest zdobycie termotransferu pod tego typu Pcb nie każdy chce udostepnić nawet jak by miał.

>Kuty

Spróbuj odpalić EAGL'a w wersji demo, naprawdę nie jest skomplikowany sądzę iż poświęcając mu ok. 2gdz. będziesz mógł zaprojektować płytkę pod tego typu zasilacz w 5min. nie mówiąc o innych projektach.Sam mało projektuję ale np. gdy coś na szybko prostego potrzebuję sprawdza się wyśmienicie ,na elektrodzie oraz w sieci jest sporo materiałów do EAGL'a po polsku dla takich początkujących w projektowaniu płytek jak my.

próbowałem kiedyś z takiego mini poradnika eagle coś narysować,alemiałem angielską wersję eagle i było bardzo utrudnione odszukiwanie poszczególnych elemętów odpowiadającym standardom i wielkością tak aby się mieściły na pcb,dodatkowo miałem problem aby to przerobić na gotowy termotransfer,jeśli był by eagle po polsku myśle że byłoby łatwiej,bo obecnie nawet przy znajomośći podstaw angielskiego to raczej w eagle jest język techniczny poszczególnych funkcji i jest to mocno utrudnione aby coś odszukać w gąszczu bibliotek częśći.

I raczej zdawałem się na rysowanie pcb przez pCta a wolał bym sam ustalić wymiary pcb,niestety tego typu programy nie są takie łatwe jak by się to wszystkim wydawało tym bardziej jak ktoś nigdy nie miałz tym do czynienia.

Prowadzenie mas w tego typu programach też wymaga odpowiedniej umiejetnośći aby to potem grało nie buczało,dlatego odpuszczam sobie tego typu zagmatwne programy bo nie mam do nich nerwów i wolę zdać się na innych co je mają.

Ośmieliłem się zaproponować nowy dział-Propozycja nowego działu-z myślą,że tam można by było znależć to czego ktoś potrzebuje.Posunę sie dalej i zaproponuję może kontrowersyjne rozwiązanie ale na pewno skuteczne.Za darmo to można dostać u nas po gębie.Dlatego też,czemu ktoś nie miał by za swoją pracę otrzymac wynagrodzenia?Nie mówię o kokosach ale o symbolicznej kwocie w zależności od skomplikowania projektu.Przecież na Elektrodzie trzeba mieć na końcie,by ściągnąć jakiś plik.Zamiast męczyć się z programami,wolałbym poświęcić któregoś zeta za gotowca.I pewnego.Wtedy mogę sam robić płytkę,a jak bardzo skomplikowana to i poszukać zakładu w okolicy.Skoro na Aledrogo za byle g...o trzeba dać konkretną kasę to dlaczego u nas nie zrobić tego uczciwie i jak należy?Tylko nie wieszajcie na mnie psów za ta propozycje.

Witajcie.

Zasilacz nierozbudowany służy do sprawdzania...

Jeden dzień roboty:wiercenie,flamaster,trawienie.lutowanie.

Bardziej upakować nie mogłem. Płytka o wym.9,5x6,0 cm.

Jeśli ktoś potrzebuje 1 szt. to szybciej to trwa niż pisanie

na forum.

pzdr

Ukryta Zawartość

post-21102-100003048 1265547943_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jak to robimy, bo ja też coś dzisiaj w Protelu naskrobałem, a wiem, że Traxman też się zobowiązał ;)

Mój ma możliwość podłączenia tranzystora do wzmocnienia LM'a.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie weźmy sie w koncu do kupy nich jeden zaprojektuje i zróbmy grupowe zamówienie..sam jestem chetny na conajmiej 10 sztuk o ile bedzie to ładnie i z sensem zrobione.

Ten zasilacz na LM337/317 ma naprawde znakomite parametry i lepsze od standardowych LM78** więc warto miec takie płytki na podorędziu.

Bardzo sensowny zasilacz zaproponował pkrecz.

jakieś rozwleczone te wszystkie zasilacze, coś takiego by się przydało:

Ukryta Zawartość

tylko z miejscem na elektrolity za stabilizatorami i na diodach zamiast zintegrowanych mostków, część z trafkiem mogła by być do odłamania :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.