Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatni szlif systemu-kable zasilające:test kabli w cenie ok. 700 zł

jarekkaz

Rekomendowane odpowiedzi

ArtiQ

Na stronie soundart jest tylko oferta "przewód sieciowy moc III". Skąd w takim razie wersja IV (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )?

Odnośnie odsłuchów wieczornych-wydaje mi się, że jest odwrotnie to rano są najmniejsze zakłocenia w sieci (wg pomiarów zamieszczonych w Audio o świcie ponizej 3 %, rano ok. 3 % a wieczorem jak wszyscy wracają z pracy i włączają telewizory, komputery, pralki to ponad 8 %) i z moich odsłuchów takze wynika, że rano dźwięk jest trochę bardziej czysty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jarekkaz, 29 Mar 2010, 12:13

>ArtiQ

>Na stronie soundart jest tylko oferta "przewód sieciowy moc III". Skąd w takim razie wersja IV

>(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )?

mają nieaktualne info na stronie...byłem wprawdzie pierwszy, który testował (i kupił) MOC IV, ale było to już dobre pół roku temu...nawet mają dystrybutora, który sprzedaje 'Czwórkę' (na Allegro sprzedawane były 1,5m odcinki za 650 złotych),

najlepiej dzwoń do p. Sylwestra i dowiedz się wszystkiego u źródeł...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ile miesięcy jeszcze będzie szedł ten szlif tym kablem. Podziwiam za wytrwałość, a może to jakiś zakład albo rekord jaki, kto ile wytrzyma. nie szkoda wam czasu Panowie, rozumiem problem kabel, właściwy wybór ale ile można. jak idę z nudów po truskawki na targ to tez próbuje zanim kupie tylko ze nie wszystko bo bym nie dał rady{wyobraźmy sobie 760 straganów z truskawkami i z kazdgo czerpie po sztuce} Nikt normalny tego nie przeje a kabli wszystkich nie przerobi. MAładziec wszyskiej vodki na świecie nie wypijosz i wszystkich zyci nie wydupcys.

Ostatecznie w kategorii kabli zasilajacych do ok. 700 zł mój wybór do wzmacniacza to:

na 1 miejscu Furutech FP-314Ag / FI-11G / FI-E11G za całościowy dźwięk

na 2 miejscu Artech Thunder za energetycznośc i bas

Natomiast do CD:

na 1 miejscu Artech Pro Jet SE

na 2 miejscu Neel N7E za stosunek jakości do ceny

Zachecam innych do przedstawiania swoich wyborów i podawania z jakim rodzajem muzyki kabel lub też bardziej ogólnie sprzęt się sprawdza bo samo okreslenie świetny bas to mało (czy to bas w sensie głosu ludzkiego, basu organów, bas elektorniczny, bebny czy kotły). Sprzęt, kable powinny być tylko drogą, ktorej celem jest świetny dżwięk wspaniałej muzyki.

Testowanie szczególnie kabli to taki rodzaj zabawy na szczęscie niezbyt uciązliwy i kosztowny.

Jestem już po odsłuchach kabli za 1500 zł: Artech Cosmo i Furutech FP-3TS762 / FI-28R / FI-E38R.

Opiszę to już w nowym temacie-kable zasilajace za ok. 1500 zł

jarekkaz

super test !!!

U mnie zagoscil we wzmacniaczu Thunder bo szukalem wlasnie energetycznosci i basu :)

Ale bede jeszcze testowal kabelek Moc IV ciekawe jak wypadnie ;)

W CD niestety jeszcze nie mam przerobionego gniazda zasilania ale i na to przyjdzie czas a wtedy pierwsze 2 kabelki jakie bede sprawdzal to te ktore u Ciebie w tescie wygraly ;)

Pozdrawiam i oczywiscie bede sledzil dalsze testy kabli w cenie okolo 1500 pln ;)

sebolx

Witam

proponuje jeszcze do porównania kabelki sieciowe firmy PS Audio.

Jestem w trakcie testowania podstawowego modelu AC-3 i jestem pod dużym wrażeniem.

Po zakończeniu testu o wszystkim napisze.

pozdrawiam G.

jarekkaz, 30 Mar 2010, 12:43 :

"Zachecam innych do przedstawiania swoich wyborów i podawania z jakim rodzajem muzyki kabel lub też

>bardziej ogólnie sprzęt się sprawdza"

1. DIY tom.m , z najtańszym wtykiem FURUTYCH FI-11Cu (ok. 550zł) - świetny kabel , wyraźnie lepszy od Vincenta , bardziej neutralny i surowy od niego , bas wzorowy i reszta w sumie też , daje dźwięk pełny - 9/10

2. DIY tom.m (ok.500zł) - daje dźwięk sprawiający wrażenie pełniejszego niż wersja z wtykiem Furutecha i słabiej też są na nim zaznaczone krawędzie dźwięków - 8/10

3. Vincent (ok.550zŁ ; a było 400zł) - świetny , uniwersalny , ciut wygładza (= przyjemniejszy dźwięk) , ale bez utraty szczegółów , mikrodynmika super - 7/10

4. NEEL N7E (jakieś 250złza 1,5m) - uniwersalny , wyraźnie lepszy dźwięk od zwykłego kabla i innych w zbliżonej cenie jakie miałem ; chyba pierwsza (cenowo) sensowna sieciówka -8/10(w swojej cenie)

Są to najlepsze kable w swoich cenach (no , Vincent już tak dobrze w cenie 550zł nie wypada , ale ma atut "firmowości") , uniweralne ; elastyczność (co bardzo ważne w sieciówkach , będących często sztywnymi) i wykonanie też bez zastrzeżeń .

Opinie (poza NEEL-em) zamieściłem w OPINIACH .

POPRAWKA :

1. DIY tom.m , z najtańszym wtykiem FURUTYCH FI-11Cu (ok. 650zł za 2 metry) - świetny kabel , wyraźnie lepszy od Vincenta , bardziej neutralny i surowy od niego , bas wzorowy i reszta w sumie też , daje dźwięk pełny - 9/10

2. DIY tom.m (ok.500zł za 2 metry) - daje dźwięk sprawiający wrażenie pełniejszego niż wersja z wtykiem Furutecha i słabiej też są na nim zaznaczone krawędzie dźwięków - 8/10

3. Vincent (1,5 metra za ok.550zŁ ; a było 400zł) - świetny , uniwersalny , ciut wygładza (= przyjemniejszy dźwięk) , ale bez utraty szczegółów , mikrodynmika super - 7/10

• 2 tygodnie później...

Dlaczego kabel sieciowe działają?

3 podstawowe wyjaśnienia praktyczno-racjonalne:

-jak kiedyś juz ktos to napisał można je porównać do filtrów wody, gdzie najpierw jest rzeka, później wodociagi i długie rury a po założeniu filtru na kranie woda ma lepszy smak i mniej zanieczyszczeń,

-tak naprawdę do kolumn dociera prąd z sieci (wygładzony i wyprostowany przez zasialcz)i modulowany sygnałem ze źródła i dlatego jakość tego zasilania ma podstawowe znaczenie,

-za urządzeniami zazwyczaj jest kłębowisko kabli wpływających jedne na drugie i właściwe ekranowanie wpływa na jakosc dżwięku.

Niestety nie mogę za bardzo rozpoczać nowego tematu testowania kabli za ok. 1500 zł gdyż oprócz 2 kabli już odsłuchanych ciezko sciągnać do testów takie kable. Sklepy ich nie mają a dystrybutorzy odsyłają do sklepów i kólko się zamyka.

Polecam przetestować jeszcze sieciówki VH Audio. Może być w wersji DIY. Mnie pozytywnie zaskoczył. I jak patrzę na zagranicznych forach, to nie tylko mnie. Do 60 dni można zwracać. www.vhaudio.com

System gra dobrze, albo nie....

• 2 lata później...

do dystrybutorów DAJCIE TE KABLE JARKOWI doceniajcie to co robi - to świetna robota nawet jeśli w różnych systemach będą niewielkie odstępstwa to ogólny charakter jest wyłapany - prasa rzadko testuje kable zasilające jeśli już to w systemach bardzo zaawansowanych - początkujący meloman ma mętlik w głowie (jeśli w ogóle pomyśli o sieciówkach ) u mnie wrażenia z odsłuchu pokryły się w 100% z opisem z klubu ( ale chodzi tu o podstawowe kabelki - początek przygody) i śledzę temat z wielkim zainteresowaniem tu pytanie do Jarka do jakiej listwy/kondycjonera wpinasz testowane kable? przepraszam jeśli to mi umknęło i jeszcze jedno jakoś tak lokalny patriotyzm mnie ogarnia w kierunku rodzimych produkcji dlatego najbardziej cieszą mnie takie testy / osoby nie słyszące kabli proszone są o nie komentowanie wątku /

Osobiście nie znalazłem lepszego połączenia od kabla Ultralink z wtykami furutecha. Bije na głowę nawet dwukrotnie droższe sieciówki.

od dwóch dni korzystam z ReAr 71g i 72 g i potwierdzam w całości moje wrażenia z opisem na naszym forum więc tak jest lepiej niż na zwykłych ale bez szaleństwa 71g bardziej żywszy niż 72 g ale wybrzmienia mogłyby być dłuższe (blachy) i więcej blasku by się przydało ale za te pieniądze jest przyzwoicie a wykonanie na 6 z plusem wiem jednak że można lepiej zwłaszcza że używam starej listwy era box 5 więc za nim zmienię kable zakupię listwę albo bada albo gigawata -jeszcze pokręcę się w temacie mój system to yamaha 1000 dynaudio 2/7 albedo blue i chord o 2 i jest bardzo czuły na wymianę kabli zasilających (słuchałem z velum i to było to ale nie stać mnie póki co ) może jeszcze trochę czasu potrzebują -sam nie wiem

Reary - oczywiście

Czytałem o tych kablach i widziałem na allegro. Pierwszy kabel to sobie złożę sam na to wychodzi bo w tym momencie cena mi się bardzo nie podoba. Będę miał listwę to sobie porównanie zrobię ze standardowymi i po tym będę dalej myślał o kabelkach zasilających. Poszukam jakiegoś dobrego kabla do wykorzystania, jak nie będzie alternatywy w dobrym "elektryku" to gigawat i supra jest z metra ~80-85 PLN/mb.

Pozdrawiam.

Osobiście nie znalazłem lepszego połączenia od kabla Ultralink z wtykami furutecha. Bije na głowę nawet dwukrotnie droższe sieciówki.

można pomajsterkować czemu nie /jeśli tylko zima odejdzie wybiorę się na perski na rekonesans w razie udanego rękodzieła satysfakcja może być tym większa - jaki konkretnie model kabla ultralink polecasz? podpowiedz jak to połączyć bo ponoć firmowe są łączone jakimiś specjalnym lutami

• 2 lata później...

Wy na powaznie?

zakladajac po chwili co napisalem generalnie niezaleznie od dat

pomyslalem ze bedzie wiele przyczepek do watku jak go ktos odswiezy wiec mam pytanie kluczowe uwazam i ono jest ode mnie od serca:

macie tak wspaniale synergie systemu w domu ze to ma byc olejnik?

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.