Skocz do zawartości
IGNORED

jaki komplet kolumn do 3000 zł

ReNtGeN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jestem na etapie tworzenia pomieszczenia do kina domowego. I wypadałoby już powoli wybrać zestaw. Dlatego prosze forumowiczów o pomoc w wyborze zestawu kolumn. Rozmawiamy narazie o zestawie 5.0 bo sub bede kupował później.

Pokój 25 m2 całkowicie przeznaczony do oglądania filmów.

Jakie kolumny polecanie aby zamknac się w kwocie 3000 zł ??

Jużod jakiegoś czasu nosze się z zamiarem zakupu kompletu Tonsil siesta. Nie wiem czemu ale jakoś do mnie przemawiają choć ich nie słyszałem. czy jest w tej cenie na rynku coś innego lepiej grajacego ?? I czy te kolumny dobrze bedą pasować do któregoś z amplitunerów Yamahy , bo tez będe kupował w najbliżym czasie.

Dodam że przesiadam się z zestawu komputerowego 5.1 i myslę że poczuje duzą różnicę..

pozdrawiam

rentgen

https://www.audiostereo.pl/topic/61664-jaki-komplet-kolumn-do-3000-z%C5%82/

Ja niezmiennie rekomenduję Harmann Kardon HKTS 11. Za rozsądną kasę masz bardzo dobrą jakość, na poziomie znacznie wyższych półek cenowych.

Zaraz się odezwie Kolega Mikson, który Ci powie, że to jest barachło, On to miał i wyrzucił z niesmakiem, następnie przytoczy obszerne uzasadnienie. Gentlemani o gustach nie dyskutują. Jemu się nie podobały, mnie bardzo (i nie tylko mnie - o czym miałem się okazję przekopnać przy okazji dyskusji na innych wątkach).

Jak zbierzesz różne rady od Forumowiczów - udaj się do dobrego sklepu z głośnikami, każ sobie różne puścić i przekonaj się sam. Ich brzmienie musi się przecież TOBIE podobać. I pośród odsłuchiwanych nie zapomnij również o wspomnianych na wstępie HKTS 11.

No to ja jak zawsze polecę zestaw Dali Concept, a jeżeli w grę nie wchodzi muzyka tylko samo kino to zastanowił bym się również nad firmą Canton, która w kinie wypada świetnie, choć w muzyce dla mnie nieco za ostro.

dokładnie jak wyżej!!

ale jak masz możliwość to wypożycz tego harmana i się sam o tym przekonaj!

za takie pieniążki wolę system sonego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gra moim zdaniem lepiej i nie potrzeba amplitunera!

pozdr

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Chyba nie powiesz, że proponowany przez Ciebie Sony HT-IS100 z pierdzigrajkami (przepraszam, chciałem powiedzieć: głośniczkami) wielkości piłki golfowej gra lepiej od całkiem sporych, co mają 2 nisko-średniotonowe i wysokotonowy każdy? Rozumiem że nie odpowiadają Ci HK, szanuję Twój punkt widzenia, jak wspomniałem gentlemani o gustach nie dyskutują - ale nie traktuj reszty Forumowiczów jak przygłupów. Odrobina wzajemnego szacunku każdemu się należy.

mikson, 12 Lut 2010, 16:03

>w odróżnieniu od Ciebie słuchałem obu i wiem co piszę.

Fizyki zaklęciami nie przeskoczysz. A na to aby wiedzieć, że 2 x 2 = 4 nie trzeba być profesorem matematyki.

Ukryta Zawartość

to jest piękne, do dziś po nocach płacze że nie ma ciemnego koloru i żona mnie z nimi do domu nie wpuści :)

Ukryta Zawartość

Pieniądze nie grają !

Nie spodziewałem się tylu odmiennych zdań. Myślałem że od tych tonsilków jest może jeden góra dwa zestawy lepsze w tej cenie. A tu co wpis to każdy ma inne zdanie. Sony odpada całkowicie bo właśnie podobnego zestawu się chce pozbyc ( czyt. plastkiowego). No cóż bede musiał pooglądać każdy z osobna i podjąć jakaś decyzję. Szkoda że nie mogę gdzieś pojechać i posłuchać każdego po kolei w jednym sklepie.

daro jakos nie mogęznalezć oszczedności tak jak piszesz. te kolumny Mordaunt short ( seria 9 ) jest o wiele droższa od Siest. No chyba że nie umiem szukać. Jedyne tańsze znalazłem na allegro ale to używki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mam pytanie do 5z0p3n odsłuchiwałeś te pierdziawki sony i hifi harmana?

bo jak dla mnie sony sprawdziło się lepiej do kina tv muzyki z mp3 konsoli ps3

a oba w muzyce z cd średnio wypadają ale to normalne w tym przedziale cenowym.

Focal + Naim

Dostałes naprawde dwie świetne oferty.Jedne to tak jak pisał Daro.Mordaunt Short .Są one faktycznie na Allegro tył i central nowe 908 prawie nowe i potwierdzam ze to świetne kolumny,szczególowe jest i dół i góra.switny basik i kontrola .Sprzedawca jest zdesperowany bo jak pisze wyjezdza,myśle że za 2200 można je wyrwac.Drugi zestaw to faktycznie B&W 602s3 i reszta do kompletu tak jak pisał jeden z forumowiczów.Potwierdzam w 100 procentach ,bo miałem bardzo podobny tylko na tyłach inny model B&W ,ale te kolumny to kupisz w tej cenie tylko uzywane.Obecnie mam własnie Mordaunt Short i grają porównywalnie do B&W ,ale to nowe klocki.Trzeci zestaw to Siesty.Wybór należy do ciebie.Nic wiecej nie szukaj.Wszystkie te trzy zestawy nie maja konkurencji.Zapomniałem sa jeszcze Paradigmy musiał byś kompletować serie monitor.

Hej!

Jeśli mogę coś Tobie polecić to moim pewnikiem są kolumny marki Mission (Fronty-M35i, cetralny-M3C2i oraz efektowe-M32i). Grają ciepło, niskie tony potrafią naprawdę nisko zagrać i to bez suba. Coś takiego posiadam od tygodnia. Cóż zestaw wychodzi trochę ponad 3000 ale jak dobrze po negocujesz to się zmieścisz. Co do Cantonów też grają przyjemnie. Nie każdy ma takie same ucho ale mam mniejsze pomieszczenie a gra ten zestaw przyjemnie. Mission mówiąc krótko to angielskie brzmienie

Z tego co mi wiadomo Anglicy są flegmatyczni, miejmy nadzieję, że sprzęt taki nie będzie. Jeżeli chodzi o Sony HT-IS100 to nazwałbym go - z racji swoich rozmiarów - zestawem namiotowym. Nawiązując do mojego tematu - pisanego nieco wcześniej - to mam pytanie co w sprawie Jamo S606?

Pozdrawiam,

Piotr

Co do kolumn to Anglicy jednak zdecydowanie wyprzedzaja konkurencje.B&w,Celestion,Mission,Kef,Tannoy,Jpw,,Mordaunt Short,to tylko bardziej znani producenci.Wzmacniacze produkowane przez nich są może faktycznie specyficzne,ale w kolumnach to można przebierac do woli.

@mikson tak poruwnywalem oba te zestawy. Tyko od razu zaznaczam ze byl oto porownanie do muzyki. Zestaw SONY okazuje sie bardzooo plaski i na prawde ten plastik w nim slychac. z racji malych glosnikow nie moze byc mowy o srednicy. Natomiast pozniej jesli sie porwnuje HARMANA bass z suba czuc ze jest mocniejszy a nie glosniejszy i lgosniki nie sa juz takie plastikowe. Ale i tak raczej wybral bym jakies drewno

Sprzedałem właśnie plastikowe Logitechy Z-5500 i puki co korzystam do wszelkiego odtwarzania Creative GigaWorks T20, mam zamiar kupić Jamo S606 z Pioneerem VSX-819. Tak więc po chwilowej "przesiadce" na słabszy plastik - widzę ogromną różnicę. Tak więc nikt mi nie będzie wciskał kitu, że plastik za 2300 jest lepszy niż drewno (same kolumny) za ok. 2500 zł.

Tak jak już pisałem - ten zestaw SONY jest przenośną, namiotową rozrywką.

do muzyki oba zestawy hp i sony są średnie to trzeba zdawać sobie sprawę ale uważam że więcej przestrzeni/lepsze efekty dawały głośniki sony przy filmach takie moje odczucie,

pozdr

Focal + Naim

Ludzie o czym wy tu piszecie plastykowe zestawy do kina domowego .Takie głosniczki nadają się tylko i wyłącznie do komputera.Nie ma nawet srednich takich zestawów ,a cena 2000-3000 tys to o jedno zero za duzo .Kiedys Sony wypusciła kolumny Pascal i to miała być rewolucja ,a okazała się klapą.To forum opanowują jacyś ...... Naprawde poniosło mnie ale zastanówcie sie o czym piszecie i co doradzacie.Kazdy ma prawo do głoszenia swojch opini,ale to moze lepiej na priwa,bo przecież to o czym tu wypisujecie czytaja tez inni ludzie.

Do dariusza i daro.

Troche poczytałem o tych kolumnach mordaunt short. I gdzieś tam było napisane że trzeba szukać zestawu z literką "i" na końcu bo to poprawiona wersja. Natomiast ten zestaw na allegro ma oznaczenia MS 908L, MS 905 C. Warto je kupićczy to sąjakieśstare modele ?? i Drugie pytanie co do tej firmy - czy seria MEZZO i AVIANO to serie wyższe od serii AVANT ???

Dziękuję za odp

Witaj tu masz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) aby się więcej dowiedziec .Tamte modele to już zdecydowanie wyższe ale cena już zaporowa.Co do oznaczeń to faktycznie modele z końcówezckami; i; to nowsze modele,ponoć lepsze nie wiem bo nie miałem mozliwosci porównać .Ale naprawde te kolumny graja wybitnie,widzisz na forum nie sa znane bo ludzie kupują to co jest ogólnie dostepne.Siesty,Jamo,Jbl,Kody.Tak jak pisał daro kupił te kolumny za mniej niż 2000 tys ,troche to trwało ale napewno sie opłaciło.Ja tez najpierw dorwałem fronty,potem central i tyły, i dopiero po 3 miesiącach subwofer.Ale warto było.Kolumny są ładne solidne maja dobre przetworniki,naprawde moge je okreslic jako wybitne patrząc na cene.Za 3 tyś cały zestaw razem zwoferem który też gra a nie pierdzi jak wiekszosc tanich woferów do 1000 pln.

Ukryta Zawartość

Normalna cena to 2000zl za mój. Ten zestaw

Ukryta Zawartość

jest wyższy modelem, Ja bym dal mu 2300zl. Masz spokój z szukaniem oraz świetne kolumny.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.