Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha CDX 397 czy może DVD Yamaha S663

ratanpuri

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy lepiej kupić odtwarzacz stricte pod stereo czyli CDX 397 czy może troszkę zaoszczędzić i kupić chwalony DVD S663, czy będzie jakakolwiek różnica w odsłuchu, czy DVD zagra tak samo jak CD? Proszę o radę, parametry DVD:

Menu ekranowe GUI

Zakres dynamiki 97 dB

Pasmo przenoszenia 2 Hz - 44 000 Hz

Stosunek sygnału do szumu 105 dB

Zniekształcenia harmoniczne 0,0035%

Dekoder Dolby Digital

Dekoder DTS Digital Surround

Przetwornik wideo C/A148 MHz/12-bitów

Przetwornik audio C/A 192 kHz/24-bity

Skanowanie progresywne

Skaler wideo 1080p

Funkcje złącza USB: rippowanie CD, WMA, WMV, DivX oraz JPEG

CD:

Liczba płyt w szufladzie 1

Pasmo przenoszenia 2 Hz - 50 000 Hz

Stosunek sygnału do szumu 105 dB

Zakres dynamiki 95 dB

Na pewno CD ma lepsze pasmo przenoszenia w górnych partiach bo do 50.000Hz a DVD do 44.000Hz lecz według mnie będzie to niewyczuwalne. Tak się składa że na stronie główne go dystrybutora yamahy DVD jest droższe bo kosztuje 854zł a CD 809zł o tyle w sklepach internetowych DVD kupimy za 573zł a CD za 625zł więc różnica jest niewielka.

Stąd moje pytanie co zagra lepiej??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-26231-100002373 1266084677_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hmmm no właśnie ile ludzi tyle opinii jednak mnie się wydaje że DVD jest bardziej rozwojowe... :P

Pewnie różnicy w dźwięku nie usłyszę a jak dojdzie jeszcze jakiś TV to i filmik będzie można sobie obejrzeć ;) poza tym nigdzie nie mogłem upolować czarnej CDX 397 a z DVD mniejszy problem:)

Bierz te DVD, teoretycznie na CD powinno być lepiej, ale nie na tak dziadowskim CD, Jak byś zakupił jakieś sensowne CD tak około 2000 zł to różnica była by słyszalna, np słuchałem CA 340 a zaraz po nim 640 i różnica była kolos a ta 340 grało jak te dvd.

Pieniądze nie grają !

Jakbym zakupił sensowne Cd za 2000zł to do tego sensowny wzmacniacz za 6000zł plus sensowne kolumny za 10000zł :P a tak to mi DVD za 600zł wystarczy bo droższego nie ma sensu kupować a brzmienie mojego mało sensownego zestawu jest na razie dla mnie wystarczające ;) a tak jak mówię jak będzie DVD to i film w pokoju się poogląda bo kino domowe z Panasonica w salonie (3800zł) brzmi gorzej niż moje całe skromne stereo co jest oczywiste bo muzyki na kinie nie słuchamy :)

Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.