Skocz do zawartości
IGNORED

Czym najlepiej wypalać obrazy Cue-Sheet z muzyką?

tomsoul

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dużo ostatnio ściągam muzyki bezstratnej z sieci. Zauważyłem że zdarzają się obrazy płyty w formacie Cue-Sheet. Czym najlepiej wypalać takie pliki?(oprócz nero). Pisze specjalnie "oprócz nero" gdyż nie chce on każdy obraz wypalić. Alternatywnie używałem IMGBURN. Ten wypalał wszystko ale z fatalną jakością tzn. z okropnymi trzaskami których w oryginalnych Flac nie było. Więc co byście polecili oprócz nero,imgburn i EAC(przy tym z kolei mój laptop nie wykrywa napędu)???

P.S.

Niech mi jeszcze ktoś wytłumaczy dlaczego płyta na grana z Cue-Shet brzmi lepiej od płyty CD-Audio stworzonej z wav-ów???

Ja używam Burrrn:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mały, lekki i znakomicie wywiązuje się ze swojego zadania.

Ukryta Zawartość

EAC jest bardzo użytecznym programem. Dodatkowo sporo informacji na temat konfiguracji w sieci można znaleźć.

Tak więc polecam EAC - co do wykrywania napędu to

1) pobierz plik Wnaspi32.dll - klik:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo z jakiejkolwiek innej lokalizacji

2) wklej go do katalogu w którym zainstalowałeś EAC. Domyślnie bedzie to: c:Program FilesExact Audio Copy

Teraz EAC będzie poprawnie wykrywał każdy napęd

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

• Redaktorzy

również poleca Burrrn - bardzo dobrze radzi sobie z wypalaniem obrazów FLAC/APE z konwersją w locie na CDDA.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Płyta nagrana z CUE może brzmieć lepiej TYLKO dlatego, że coś źle ustawiasz podczas nagrywania z WAV, a przy nagrywaniu z CUE program ma domyślne inne ustawienia.

Obraz CUE zapewnia dołączenie CD TEXTu i dokładnych przerw pomiędzy utworami. TYLE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.