Skocz do zawartości
IGNORED

fornirowanie w łodzi

sizaru

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do szanownej braci audiofilskiej mieszkam w Zgierzu w okolicach ŁODZI.poszukuję kogoś kto jest w stanie położyć na nowo fornir na kolumnach.kupiłem AP Sparki 3 z uszkodzonym fornirem i chcę go wymienić.dzwoniłem prawie do wszystkich firm od renowacji mebli i twierdzą że będzie problem ze zdęciem starego forniru i się tego nie podejmą.proszę o pomoc szanowną brać.

https://www.audiostereo.pl/topic/61896-fornirowanie-w-%C5%82odzi/

Spróbuj:

1. Łódź, ulica Beczkowa. Nie pamiętam numeru, ale ulica nie jest zbyt długa.

2. Oraz tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) powinni sobie poradzić

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odnośnie zdejmowania starego forniru.

Jeśli był naklejany klejami poliwinylowymi to pozostaje tylko szlifowanie. Jeśli do naklejania użyli stolarskich klejów termotopliwych (Henkel, Jowaterm) to istnieje szansa na odklejenie po podgrzaniu, ale metoda pracochłonna.

Pozdrawiam

Jakiego by kleju nie użyli to i tak bez szlifowania sie nie obejdzie. Mało tego przy próbie zrywania starego forniru czy winylu materiał z którego jest zrobiona skrzynka(mdf?) może sie uszkodzić, powstaną ubytki. Trzeba je uzupełnić i oczywiście znów szlifować.

Powierzchnia musi być przygotowana bardzo dobrze żeby kłaść nowy fornir.

jeżeli fornir dobrze się trzyma można go przeszlifować tak aby zedrzeć lakier i okleić nowym fornirem,

chyba że świadomość naklejonego forniru na fornir nie pozwoli ci słuchać tych kolumn;)

no to pozostaje ci tylko zerwać do "żywego" stary fornir szlifując mechanicznie papierami 40-100 robiłem coś takiego bardzo pracochłonne i trzeba uważać na narożnikach, krawędziach

na ul. Beczkowej w Łodzi fornir ci sprzedadzą ale nie pokryją złożonych kolumn nowym fornirem fornirują jedynie płyty, formatki do gr. 55mm

• 1 rok później...

Witam. Ja tęż musiałem zregenerować stare kolumny. Najpierw zeszlifować stary fornir a później położyć nowy przynajmniej wydaje mi się że ten sposób byłby najlepszy ponieważ zniweluje wszystkie nierówności. Nie robiłem tego samemu ze względu na czas. Wykonała to dla mnie właśnie firma "ANSTOL" Z ul Beczkowej 10. Można kupić u nich w małych ilościach fornir. Prawie każdy.. Również podjeli się wykonać dla mnie tą usługę.Szybko . Profesjonalnie i nawet ceny są konkurencyjne. NAPRAWDĘ WARTO. Jak dowiedziałem się na miejscu jakie mają możliwości ze względu na park maszynowy i jak wygląda polakierowany u nch element a lakierowany pędzelkiem element to odrazu powiedziałem żę by mi również polakierowali. Dowiedziałem się również że gdy ktoś chce przykładowo kolumny chce dobrać do koloru np ścian również oni to wykonują. Wystarczy że podasz im nr farby. Oczywiści na farbę kładą lakier ochronny. Kolumny stoją już pięc lat i cały czas jak nowe. Jeśli miałbym wybierać firmę to tylko z BECZKOWEJ. 10 Kontakt do nich się nie zmienił (42)6403236 lub www.anstol.pl. Na stronie jest galeria zdjęc prac które wykonali i jest co popatrzeć jeśli chodzi o jakość wykonywanych usług. Pózniej zaczołem z nimi wspólpracować wykali mi również rózne gablotki, szafy wnękowe drzwi wewnętrze i wiele innych. Możn również zaciągnąc u nich fachowej pomocy. Wykonują praktycznie wszystko co jest do zrobienia.POLECAM i POZDRAWIAM!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.