Skocz do zawartości
IGNORED

ZAPpulse 2.1

piotr 123

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie koledzy hiendowncy, proszę o opinie właścicieli ZAPpulse 2.1, są tacy? Dlaczego takie rozwiązanie wzmacniacza jest rzadko stosowane? Nie jestem elektronikiem więc z punktu widzenia mechanika i praktyka lampowca jest to dal mnie podejrzane. proszę mnie oświecić.

https://www.audiostereo.pl/topic/6190-zappulse-21/

Cześć, właśnie odpaliłem zapulsiki 2.2.

Kupiłem je wprawdzie do dwóch subwooferów, które powoli rzeźbię (2×XLS12 /peerless/ plus membramy bierne), gdzie potrzebuję DUŻO mocy, ale najpierw postanowiłem się nimi trochę pobawić zanim pójdą do ostatecznej zabudowy. I co? I jestem pod wrażeniem, bo jako człowiek przyzwyczajony do analogu nie spodziewałem się tak dobrego dźwięku od czegoś, co kiedyś nazywało się klasą D. Pierwsze spostrzeżenia, to bardzo dużo dynamiki, dołu, b.czystej góry i świetna lokalizacja. I moc, czysta nieskażona moc. To lubię. Ten LARS nie jest taki głupi.

Przez ten tydzień będę powoli wygrzewał te końcówki i odsłuchy (porównania) zostawiam sobie na przyszły weekend. Wtedy coś więcej na ten temat powiem, bo czasami pierwsze wrażenie bywa mylące (myślę, że każdy wie coś na ten temat).

Jeśli pierwsze wrażenia się potwierdzą, to pewnie sprowadze sobie jeszcze dwa moduły, ale tym razem w wersji SE.

Do ekskwadrat.

Zamówiłem moduły wypełniając formularz na stronie LCaudio. Po wypełnieniu otrzymałem od nich numer zamówienia. Następnie zrobiłem w swoim banku przelew na konto LCaudio, gdzie powołałem się na ten numer.

Czas oczekiwania na moduły wyniósł 3 tygodnie. Przesyłkę pocztową należało oclić na cle (niech to szlag, bo parę złotych poszło dodatkowo) i następnie odebrałem ją z poczty.

Uwaga. Podczas odbioru należy otworzyć paczkę, gdyż jeżeli była dokonana tzw. rewizja celna, to kolesie potrafią uszkodzić elementy na płytkach. I tyle.

Z LCAUDIO brałem jeszcze zapfiltra, ale do tej pory nie mogę się zdecydować, w którym cedeku go zamontować. Chyba padnie na marantza 63 SE.

Pozdrawiam.

[obrazekLUKASZ-90911_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/6190-zappulse-21/#findComment-90911

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.