Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników ukraińskich lampowców ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

zdecydowanie polepszeniu ulega wszystko

bas jest donosny i zwarty, srednica dzwieczna i miesista no i na gorze jest gladko, poza tym audyny maja niesamowitego kopa przy czym sa dosc transparentne, lekko podbarwiaja ale w takim fajnym stylu,

nie sa zamulone jak klasyczne miedziane olejaki, nie obcinaja gory, jak czesc olejowych.

Jednym slowem maja wszystko co lubimy w dobrzym kondzie, szybkosc, gladkosc, brzmienie, kop, zwarty bas i ladna srednica.

Maja jeden minus albo zalete zalezy jak na to patrzec.

Zauwazyl to kolega Mcgyver, zaraz po wlutowaniu graja praktycznie na 100% mozliwosci, a pozniej po 1 dniu grania to wszystko siada i zaczyna sie zwyczajny proces wygrzewania i po miesiacu ewentualnie 2 tyg czestego grania wszystko wraca do stanu pierwotnego no moze jest troche pelniej i bardziej spojnie.

Dla mnie to zaleta bo wlutowujesz i wiesz mniej wiecej jaki bedzie efekt jak sie wygrzeje, wiec w szybkim tescie wszystko wiadomo.

kolejna zaleta audynow jest ich cena,

jesli chcesz ladnej barwy polaczonej z niezlym kopem i energia to audyny sa dla ciebie, jesli lubisz ospale ale nie powiem szlachetne plumkanie to wybierz audionote.

Jak dla mnie z dotychczasowych doswiadczen z roznymi kondami to Audyn true copper rzadzi.

Jesli chcial bys miec wiecej basu to wez wieksza wartosc zamiast 0,47uf np 0,68uf

Generalnie u mnie zadzialao to pogrubieniem dzwieku, glebszym wypelnieniem, powiekszeniem basu i srednicy.

Natomiast chce teraz sprawdzic jedna rzecz czy wlutowanie 2x 0,47uf nie zadziala korzystnie na dzwiek wlasnie w kwestiach szybkosci i nie da to takiego efektu jak chce bez spowolnienia wynikajacego z wiekszej pojemnosci kondesatora.

w sumie bedzie to prawie 1uf.

Lubie potezny bas ale nie chce zeby byl mdly i rozlazly.

Tak jak napisalem czekam na paczke z francji tak do 2ch tyg i jak wlutuje podziele sie wrazeniami, pewnie do tego czasu wygrzeja sie nowe audyny w pre i bedzie mozna zweryfikowac rzeczywiste brzmianie zaraz po wymianie.

ps.

zostawilem przez chwile w koncowkach te k73-16, porazka!! wiem ze audyny wlasnie wchodza w faze wygrzewania, ale po zmianie na k71-10 zagralo zupelnie inaczej, glownie przestrzen i szczegoly, natomiast barwa w tym zestawienie nie odpowiada moim wymaganiom

idzie jeszcze paczka z lampyelektronowe z kondami k75 1uf, wiec wystarcza 4 szt, ale robie to z czystej ciekawosci ;]

No to już jestem ciekaw jak to u mnie zagra. Czy możesz mi podać adres sklepu w którym kupowałeś Audyny ?

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Zauwazyl to kolega Mcgyver, zaraz po wlutowaniu graja praktycznie na 100% mozliwosci, a pozniej po 1 dniu grania to wszystko siada i zaczyna sie zwyczajny proces wygrzewania i po miesiacu ewentualnie 2 tyg czestego grania wszystko wraca do stanu pierwotnego no moze jest troche pelniej i bardziej spojnie.

Ostatnio tak miałem jak wlutowałem Jantzen Audio Silver Gold Z-cap wygrzane już w innym wzmacniaczu

pierwsza godzina to był szok bo tak pięknie to grało - wydawało mi się jak by dawały z siebie wszystko a po godzinie wszystko siadło i dopiero po kilku dniach wygrzewania powróciło ;]

Dorwałem wczoraj za pośrednictwem Kolegi nowe prostowniki

Jestem bardzo ciekaw zmian ;)

Polowania na prostowniki Zenith 6X5G raczej nie zakończę , kiedyś może je znajdę ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez DJ_Achmed

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

No to już jestem ciekaw jak to u mnie zagra. Czy możesz mi podać adres sklepu w którym kupowałeś Audyny ?

kupowalem tutaj

ale dobrze jest sie zrzucic i polaczyc zamowienia, bo do polski paczka kosztuje ponad 20euro, przy 2ch kondach wychodzi drogo ale juz przy 8smiu to bardzo fajna cena ;]

Ostatnio tak miałem jak wlutowałem Jantzen Audio Silver Gold Z-cap wygrzane już w innym wzmacniaczu

pierwsza godzina to był szok bo tak pięknie to grało - wydawało mi się jak by dawały z siebie wszystko a po godzinie wszystko siadło i dopiero po kilku dniach wygrzewania powróciło ;]

Dorwałem wczoraj za pośrednictwem Kolegi nowe prostowniki

Jestem bardzo ciekaw zmian ;)

Polowania na prostowniki Zenith 6X5G raczej nie zakończę , kiedyś może je znajdę ;)

ale to jesyt nos czy jakas wznowiona produkcja??

a ja sie mierze z kupnem takiej niewielkiej lampki TAD 6l6 podobno zaskakujace brzmienie, ale wiem to z opini gitarowcow.

Edytowane przez bart-azazel

kupowalem tutaj

ale dobrze jest sie zrzucic i polaczyc zamowienia, bo do polski paczka kosztuje ponad 20euro, przy 2ch kondach wychodzi drogo ale juz przy 8smiu to bardzo fajna cena ;]

ale to jesyt nos czy jakas wznowiona produkcja??

a ja sie mierze z kupnem takiej niewielkiej lampki TAD 6l6 podobno zaskakujace brzmienie, ale wiem to z opini gitarowcow.

Coś adres się nie wkleił. Ja znalazłem coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Czy możesz mi podać dokładny link do tych Audynów bo boję się, że kupię coś innego :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Lucky

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Nosy wyrwałem 52 r. wraz z jakimś zestawem podstawek i blaszek dociskających

Prawdopodobnie były przeznaczone do samolotu

Ukryta Zawartość

post-22775-0-49656300-1388489607_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez DJ_Achmed

Ukryta Zawartość

ps.

przyszly te k75

Nie uwierzycie, sa dobre!! ale tak powanie, nie obcinaja gory, basu jest sporo i fortepian i wokale brzmia dosc cieplo.

acha. masza jesli nie bedziesz uzywal to odkupie od ciebie te audyny 1uf 2szt chce sprawdzic jak zadziala jak w dacu wsadze 2x wieksza pojemnosc ;] bo na razie stalem sie fanem podwojonej pojemnosci kondow o ile nie sa powolne i nie zamulaja to dziala to tylko na plus w dzwieku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bart-azazel

Jeśli ktoś będzie potrzebował, mam na zbyciu dwa True Cuppery 0,47 uF po kilku miesiącach grania w DAC Phasta, zdjęcia za rok:-)

Załączone miniatury

Załączona grafika: IMG_5628.jpg

ciekaw jestem czy phast przejdzie z tym dizjanem do porzadku dziennego?

w sumie to tansza opcja niz drewno

jedne co mogliby zmienic to przycisk on/off i zrobic go tak jak w drewnianej wersji - tzn z czarnym wypelnieniem w srodku

poza tym wyglada super

Edytowane przez mateuszek

Jeśli ktoś będzie potrzebował, mam na zbyciu dwa True Cuppery 0,47 uF po kilku miesiącach grania w DAC Phasta, zdjęcia za rok:-)

Właśnie złożyłem zamówienie na

ATC/0.47/630

Audyn True Copper Cap 0.47 uF foil capacitor 630 V ale jeszcze nie puściłem przelewu. Daj znać na PW.

Nosy wyrwałem 52 r. wraz z jakimś zestawem podstawek i blaszek dociskających

Prawdopodobnie były przeznaczone do samolotu

ha - ciekawe. Dokładnie w piątek przyjechały do mnie dokładnie takie same, tylko 54 rok. Uciechy co niemiara bo faktycznie w środku dodatkowe elementy, socket i fajne dokumenty sygnowane US Air Force (chyba nas nie namierzą co? :)

Pewnie kupiliśmy z tego samego źródła.

Napisz co u ciebie zmieniły bo u mnie po wywaleniu Sylvani niewiadomego pochodzenia i przebiegu w zasadzie wszystko przeszło na inny/wyższy poziom. Jak napisałem Maciejowi nie przypuszczałem, że te lamiszony są tak ważne.

Jak już piszemy o lampach to czy ktoś z was testował podobne lampy jako zastępstwo 6SN7 ? chodzi mi o lampy podobne do 5692

Jestem ciekaw co by wyszło z połączenia tych 3 par z seri 5xxx

5691 które mam bardzo sobie chwale bo są bardzo muzykalne

5852 BENDIX też z tej rodziny i bardzo cenione

Ukryta Zawartość

post-22775-0-83557800-1388680614_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak już piszemy o lampach to czy ktoś z was testował podobne lampy jako zastępstwo 6SN7 ? chodzi mi o lampy podobne do 5692

Jestem ciekaw co by wyszło z połączenia tych 3 par z seri 5xxx

5691 które mam bardzo sobie chwale bo są bardzo muzykalne

5852 BENDIX też z tej rodziny i bardzo cenione

U mnie grał taki zestaw jak piszesz - 5691+5692 (RCA Red Base) + 5852 (Bendix) przez ostatni tydzień. Dzisiaj przyjechał cały nowy set 6SN&+6SL7 Sophia Electric. Wiec kilka uwag tak na bardzo gorąco.

To moim zdaniem 2 różne rodzaje prezentacji, i sam nie wiem, która bardziej mi się podoba. Pierwszy zestaw powiedzmy jasny, z mnóstwem szczegółów, dobrą sceną (ale w szerz). Poszczególne dźwięki bardziej "okrągłe" a cała prezentacja lekko - nie wiem- efektowna, z powalającą dynamiką (np. świetna płyta Medeski,Martin&Wood - Tonic zagrała jak jeszcze nigdy).

Z kolei set Sophii zagrał dużo ciemniej ale bez zbytniej straty szczegółów. Scena jakby trochę mniejsza a właściwie węższa ale za to w końcu wyraźnie usłyszałem instrumenty bliższe/dalsze. Dźwięki są lepiej zdefiniowane, tło ciemniejsze co powoduje, że poczucie "bliskości" muzyki jest większe - chyba jednak bardziej mi odpowiada.

Powiedzmy, że pierwszy set to ledowy tv LCD powalający jakością obrazu a drugi to dobra plazma, nie wywołującą zazdrości sąsiadów ale pozwalająca oglądać z przyjemnością i bez zmęczenia wiele godzin - o takie mi wyszło porównanie:)

Edytowane przez piotr122

Piszesz ze jasno

Ja własnie chciał bym lekko stonować i nasycić ,wypełnić

jakie kondensatory masz w klockach ? bo ja u siebie mam w wszystkich srebrne jantzeny

Używasz pre na 6SL7 ?

W tej chwili mam tam 2x Sylvanie JAN CHS (szare anody, dolny getter) ale to nie są wybitne lampki , zastanawiam się czy te połączenie o którym piszesz ( 5691+5692 (RCA Red Base) + 5852 Bendix ) i doszlifować ostatnimi lampami w pre

Tak wogóle to jakie lampki najbardziej proponujecie do pre na 6SL7

miałem kiedys RCA JAN VT 229 6SL7 GT ale padły mi ( mikrofonowały)

z 2 par 2 lampki nadaja sie do wywalenia a te 2 co zostały nie sa sparowane ( trzeba by je pomierzyć )

Podłączyłem je ostatnio do końcówki i byłem w lekkim szoku ( niesparowane a tak ładnie grały)

góre mi stonowało , srodek nabrał pieknego harakteru i wypełnienia a bas nabrał miekkości . ogólnie to całe pasmo dostało fajnej przyjemnej miekkosci a szzcegóły jak trójkąt dłuzej wybrzmiewa tylko ze te lampki tez dawaja zaokrąglenia i tutaj mógł by być problem bo może być go za dużo ale jesli sie nie posłucha to nie idzie sie przekonać

Edytowane przez DJ_Achmed

Piszesz ze jasno

jakie kondensatory masz w klockach ? bo ja u siebie mam w wszystkich srebrne jantzeny

Używasz pre na 6SL7 ?

W tej chwili mam tam 2x Sylvanie JAN CHS (szare anody, dolny getter) ale to nie są wybitne lampki , zastanawiam się czy te połączenie o którym piszesz ( 5691+5692 (RCA Red Base) + 5852 Bendix ) i doszlifować ostatnimi lampami w pre

Tak wogóle to jakie lampki najbardziej proponujecie do pre na 6SL7

miałem kiedys RCA JAN VT 229 6SL7 GT ale padły mi ( mikrofonowały)

z 2 par 2 lampki nadaja sie do wywalenia a te 2 co zostały nie sa sparowane ( trzeba by je pomierzyć )

Podłączyłem je ostatnio do końcówki i byłem w lekkim szoku ( niesparowane a tak ładnie grały)

góre mi stonowało , srodek nabrał pieknego harakteru i wypełnienia a bas nabrał miekkości . ogólnie to całe pasmo dostało fajnej przyjemnej miekkosci a szzcegóły jak trójkąt dłuzej wybrzmiewa tylko ze te lampki tez dawaja zaokrąglenia i tutaj mógł by być problem bo może być go za dużo ale jesli sie nie posłucha to nie idzie sie przekonać

Nie jestem przekonany ze powinienes szukac lampek, raczej najpiew skupil bym sie na wlasciwym dobraniu kondensatorow.

Te srebrne jenseny maja opinie bardzo szczegolowych czasem za bardzo z raczej jasna prezentacja.

Kolega masza testtowal ostatnio V-capy CuTf i bardzo mu podeszly, ja jestem zafascynowany brzmieniem Audynow true copper, ktore tez sa cieple, bardzo dynamiczne ach krystaliczne i nie tna w zadnym stopniu na gorze co nie znaczy ze nie maja szczegolow, bo podaja mase informacji i detali.

Ogolnie chyba raczej miedz jest bardziej przy lampkach (moja prywatna opinia)

Lampy sa oczywiscie bardzo wazne ale wymiana kondow wnosi kilka razy wiecej do brzmienia i calego charakteru systemu.

ps. oba kondy maja swoja wade, wygrzewaja sie bardzo dlugo, parzylem na testy vcapow i to jest ok 400h grania a audyny tez w tej materii do sprinterow nie naleza.

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

DJ_Achmed , posłuchaj bart-azazela , bo dobrze prawi .

A co do wygrzewania audynów , rzeczywiście wygrzewają się bardzo długo . Z początku myślałem ,że się coś skopało . ale po dwóch miesiącach jest BAJKA. Podczas wygrzewania dzieją się różne rzeczy :( Ale te 400 godzin , to tak spokojnie .

Edytowane przez tomasz dudzinski

Piszesz ze jasno

Używasz pre na 6SL7 ?

wiesz co - jasno w porównaniu do Sophii ale nie znaczy to, że nie ma dociążenia. Po prostu ten przekaz jest bardziej "rozświetlony".

niestety bedziesz musiał spróbować - może w twoim systemie tak bedzie własnie super.

Kondy mam Audio Note więc tak nie wiadomo jak to ugryźć

nie, pre na 6SN7

zdecydowanie polepszeniu ulega wszystko

bas jest donosny i zwarty, srednica dzwieczna i miesista no i na gorze jest gladko, poza tym audyny maja niesamowitego kopa przy czym sa dosc transparentne, lekko podbarwiaja ale w takim fajnym stylu,

nie sa zamulone jak klasyczne miedziane olejaki, nie obcinaja gory, jak czesc olejowych.

Jednym slowem maja wszystko co lubimy w dobrzym kondzie, szybkosc, gladkosc, brzmienie, kop, zwarty bas i ladna srednica.

Dla mnie to zaleta bo wlutowujesz i wiesz mniej wiecej jaki bedzie efekt jak sie wygrzeje, wiec w szybkim tescie wszystko wiadomo.

kolejna zaleta audynow jest ich cena,

jesli chcesz ladnej barwy polaczonej z niezlym kopem i energia to audyny sa dla ciebie, jesli lubisz ospale ale nie powiem szlachetne plumkanie to wybierz audionote.

Jak dla mnie z dotychczasowych doswiadczen z roznymi kondami to Audyn true copper rzadzi.

Jesli chcial bys miec wiecej basu to wez wieksza wartosc zamiast 0,47uf np 0,68uf

Generalnie u mnie zadzialao to pogrubieniem dzwieku, glebszym wypelnieniem, powiekszeniem basu i srednicy.

Natomiast chce teraz sprawdzic jedna rzecz czy wlutowanie 2x 0,47uf nie zadziala korzystnie na dzwiek wlasnie w kwestiach szybkosci i nie da to takiego efektu jak chce bez spowolnienia wynikajacego z wiekszej pojemnosci kondesatora.

w sumie bedzie to prawie 1uf.

Lubie potezny bas ale nie chce zeby byl mdly i rozlazly.

Tak jak napisalem czekam na paczke z francji tak do 2ch tyg i jak wlutuje podziele sie wrazeniami, pewnie do tego czasu wygrzeja sie nowe audyny w pre i bedzie mozna zweryfikowac rzeczywiste brzmianie zaraz po wymianie.

ps.

zostawilem przez chwile w koncowkach te k73-16, porazka!! wiem ze audyny wlasnie wchodza w faze wygrzewania, ale po zmianie na k71-10 zagralo zupelnie inaczej, glownie przestrzen i szczegoly, natomiast barwa w tym zestawienie nie odpowiada moim wymaganiom

idzie jeszcze paczka z lampyelektronowe z kondami k75 1uf, wiec wystarcza 4 szt, ale robie to z czystej ciekawosci ;]

Już zamówiłem Audyn true copper 0,47uf 630V obecnie mam zamontowane przez MGyvera Jantzen 1.0uF 400V Crosscap Capacitor. Mam pytanie odnośnie montażu czy muszę mieć jakąś specjalną cynę i czy możesz mi podesłać na PW fotkę jak masz zamontowane Audyny w dacu bo są trochę większe od Jantzenów.

ja jestem zafascynowany brzmieniem Audynow true copper, ktore tez sa cieple, bardzo dynamiczne ach krystaliczne i nie tna w zadnym stopniu na gorze co nie znaczy ze nie maja szczegolow, bo podaja mase informacji i detali.

O kurcze. I znowu zagwozdka bo juz prawie kupiłem V-capy

Lampy sa oczywiscie bardzo wazne ale wymiana kondow wnosi kilka razy wiecej do brzmienia i calego charakteru systemu.

Też tak myślę. Po wymianie w pre Jantzenów na V-capy już nie szukam dalej i faktycznie ta zmiana dała więcej niż inne (włączając lampy).

Tak na marginesie jeżeli komuś się walają Audyny true copper 0,22 poproszę o info - jak mam kupić u Francuzów to wole dofinansować rodaka.

Już zamówiłem Audyn true copper 0,47uf 630V obecnie mam zamontowane przez MGyvera Jantzen 1.0uF 400V Crosscap Capacitor. Mam pytanie odnośnie montażu czy muszę mieć jakąś specjalną cynę i czy możesz mi podesłać na PW fotkę jak masz zamontowane Audyny w dacu bo są trochę większe od Jantzenów.

Ja polaczylem 2x 0,47uf audyny i tak mi sie zmiescily praktycznie 1uf (co nie znaczy ze bylo latwo)

Musisz kombinowac ale napewno nie zostanie ci tam zbyt miejsca, zawiesilem je na tych drutach polaczenowych polaczylem razem na tasmie 2 stronnej miekkiej.

Wczoraj zamontowalem, a dzisiaj wszystko siadlo i gra jak radio matowo i bez zycia, do tego kondensatory byly wygrzane juz calkiem bo graly caly czas rownolegle w 2ch urzadzeniach.

O kurcze. I znowu zagwozdka bo juz prawie kupiłem V-capy

Też tak myślę. Po wymianie w pre Jantzenów na V-capy już nie szukam dalej i faktycznie ta zmiana dała więcej niż inne (włączając lampy).

Tak na marginesie jeżeli komuś się walają Audyny true copper 0,22 poproszę o info - jak mam kupić u Francuzów to wole dofinansować rodaka.

chyba nie ma wiekszego znaczenia czy audyny czy v-capy, i jedno i 2gie to miedz i z tego co wiem o podobnej budowie i gabarytach,

zgaduje ze beda mialy roznice, ale czy az tak rozne od siebie...

chyba nie ma wiekszego znaczenia czy audyny czy v-capy, i jedno i 2gie to miedz i z tego co wiem o podobnej budowie i gabarytach,

zgaduje ze beda mialy roznice, ale czy az tak rozne od siebie...

Jest różnica......w cenie :-)

A na poważnie, to Audyny są nieco słabsze niż Mundorfy Silver Gold Oil a te niż V-cap.

A czy te zmiany warte są tych pieniędzy, każdy musi sobie sam odpowiedzieć. I te 400 godzin wygrzewania, to raczej przesada, już po 100 u mnie zmiany były niewielkie.

Jest różnica......w cenie :-)

no właśnie. Aż sprawdziłem bo jeżeli jak pisze (i jak rozumiem) bart-azazel nie ma większego znaczenia czy te czy tamte to różnica w cenie warta jest choćby eksperymentu z Audynami.

RCA JAN VT 229 6SL7 GT które mnie wczoraj oczarowały w końcówce wsadziłem dziś do pre i juz nie było tak pieknie :((

lampa wybitna ale z tymi kondami i z tymi lampami nie zgrała się siedząc w pre

Może to nie było by głupie dać chociaż jedna pare Audyn true coppe na próbę do końcówki i wymieszać z jantzenami

Maciej radził jesli mieszać kondy w końcówce to z Mundorfami Supreme Silver Gold Oil

ktoś z was miał srebre jantzeny wraz z Audyn true coppe i mógł by napisać jak wypadają obok siebie ? interesuja mnie różnice

Tak apropo kiedyś zastanawiałem sie jak mieszać te kondy w końcówce ale jak sam rozkreciłem , przelutowałem nowe kondy to się dowiedziałem

Sygnał z 6SL7 leci przez kondensator do 6SN7 a z 6SN7 sygnał leci przez drugi kondensator do Diabełka i tak na obu kanałach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

RCA JAN VT 229 6SL7 GT które mnie wczoraj oczarowały w końcówce wsadziłem dziś do pre i juz nie było tak pieknie :((

lampa wybitna ale z tymi kondami i z tymi lampami nie zgrała się siedząc w pre

Może to nie było by głupie dać chociaż jedna pare Audyn true coppe na próbę do końcówki i wymieszać z jantzenami

Maciej radził jesli mieszać kondy w końcówce to z Mundorfami Supreme Silver Gold Oil

ktoś z was miał srebre jantzeny wraz z Audyn true coppe i mógł by napisać jak wypadają obok siebie ? interesuja mnie różnice

Tak apropo kiedyś zastanawiałem sie jak mieszać te kondy w końcówce ale jak sam rozkreciłem , przelutowałem nowe kondy to się dowiedziałem

Sygnał z 6SL7 leci przez kondensator do 6SN7 a z 6SN7 sygnał leci przez drugi kondensator do Diabełka

eksperymkentowalem z laczeniem kondensatorow, odradzam, chyba ze ktos spedzil te kilka lat i znalazl takie ktore beda ze soba dobrze sie zgrywac.

kilka postow wczesniej probowalem z k71+k73 ruskie kondy (osobno graly powiedzmy sobie dosc srednio ale kazde swoim brzmieniem, ale w polaczeniu byla kaszana pierwszych lotow, kluchy, nic sie nie kleilo, wszystko zamulone, brak detali etc.

zamiast jeden i 2gi dac to co maja najlepsze (taki scenariusz byl by najbardziej porzadany) bylo wrecz przeciwnie, oba oddaly swoje zle cechy.

Kolega mi wytlumaczyl ze chodzi o rozne parametry kondensatorow, ktore nie maja tylko samej pojemnosci ale i inne zmienne, do czego rzeba by dobrej aparatury pomiarowej zeby dobrac je ze soba

znalazlem ostatnio kilka informacji wlasnie apropo laczenia kondow, ale nie wiem czy chodzilo o zwrotnice czy elektronike??!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tlumaczylem z anngielskiego bo polskie googlowskie jest tragiczne.)

przeklejcie to do przegladarki bo cos nie otwiera sie adres docelowy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bart-azazel

One już parę godzin wcześniej pracowały.

Maciej, pisałem o True Cupperach, Twoje grają u mnie dopiero 30 godzin:-(

A teraz ja ma pytanie.

czy wymienial ktos kondy w zasilaniu??

Mam teraz jamicony 68uf 450v

Podobno zasilanie w lampie jak i w tranzystorze ma kluczowe znaczenie, czy warto wymieniac te kondy a jesli tak to na jakie??

trafilem na takie opcje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) klasyk rifa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) rifa tansza wersja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jensen jest oczywiscie tez opcja, ale rownie droga jak rify biale.

podpowiedzcie cos i czy warto w ogole to ruszac?? czy zwiekszenie pojemnosci do 100ug z 68uf jest wlasciwe etc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi