Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników ukraińskich lampowców ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, czy ktoś z Panów ma i może udostępnić schemat takowego pre phasta?

Pozdrowiłam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Proszę . Tutaj masz adres mailowy do producenta Phast'a

Volodymyr Bandura - [email protected]

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

• 2 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)

W piątek zrobiłem w pre PhaSt-a wymianę niebieskiego Apls-a na DACT-a oraz sygnałowych VdH na srebro od Jury. Plus zmieniłem za rada Włodka rozprowadzenie masy. Włączyłem i swoon.gif Warto moim zdaniem wydać kilkaset złotych na to. good.gif Jedyny minus - brak zdalnego sterowania. Na razie szkoda mi wydawać ponad 200$ na to. Może Włodek coś tańszego wreszcie wymyśli.

Za jakiś czas wymienię jeszcze kondy w końcówkach. Mam już je ale nie chcę robić wiele zmian na raz.

post-32560-0-80648000-1426415786_thumb.jpg

post-32560-0-14104200-1426415809_thumb.jpg

Moja już jakiś czas temu poszła :-), potencjometr TKD (z leniuchem :-)), przewody jupiter zamiast VdH. Teraz w kolejce czeka 8 kondensatorów Mundorf M-Lityc. Po rezystorach MŁT pozostało już tylko wspomnienie :-)

Kiwame, częściowo Shinkoh, Takman

Gdzie kupiłeś?

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Gość

(Konto usunięte)

Częściowo polecane przez Włodka Kiwame, częściowo Shinkoh, Takman.

Ja w pre mam Allen Bradley, w końcówkach Amtrans AMRG (w większości), AUDIO NOTE TANTALUM, Takman REY i Mills MRA. Mam tak od nowości i nie wiem jaki wpływ na dźwięk mają poszczególne rezystory.

Edytowane przez JuG

Ja w pre mam Allen Bradley, w końcówkach Amtrans AMRG (w większości), AUDIO NOTE TANTALUM, Takman REY i Mills MRA. Mam tak od nowości i nie wiem jaki wpływ na dźwięk mają poszczególne rezystory.

No to masz szczęście, ominęło Cię sporo "atrakcji" :-)

Chyba wypiszę się z klubu:) Mi się audiosa nervosa udziela, gdy czytam o tych wszystkich rezystorach, kondensatorach itp. Jeszcze trochę i myśl o tym, że może grać lepiej nie da mi zasnąć;)

• 2 tygodnie później...

szybkie pytanie

Dac by MCgyver do monoblokow phast ostatnio gmeranych przez Vlodka.

monobloki na kt66 z lampami ecc83 i ecc81 Nos do tego kondy jantzen z-cap silwer i rike audio s-cap (w zasadzie to integra w monoblokach bez potka) uzywam pasywke zrobiona na khozmo.

brzemienie bardzo energiczne i przestrzenne raczej w strone naturalnosci dzieku i oderwaniu od kolumn.

dosc dobra rownowaga tonalna

Chce stonowac i ustatecznic sygnal wychodzacy z dac-a

tam siedza philips sq i audyny true copper sprzegajace

co byscie radzili jesli chcial bym uzyskac dociązony dol, na srodku wypelnienie ale duzo szczegłulow i przestrzeni.

czyli zwyczajnie klase wyzej niz jest teraz

licze kondy w wyzszej polce cenowej:

duelund cast

duelund aleksander

vcap Cutf

jaki wobor i co mozecie powiedziec o ty kondach zaaplikowanych do dac-a??

ABRAXAS DAC TDA1541 LAMPA 6SL7

Ukryta Zawartość

Nie bardzo mogę znaleźć jakichkolwiek opisów tego dac-a. Z lepszych dac słyszałem lampizatora 4 i 5. Jaki poziom dźwięku wyznacza Abraxas ?

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

W jednym z moich monobloków pojawiło się jakiś czas temu piszczenie. Takie gdzieś z przedziału 13-14kHz. Wykluczyłem pre bo zamieniłem miejscami kabel RCA i piszczenie w drugim się nie pojawiło. Pomyślałem, że rozkręcę i wreszcie będzie okazja zmienić kondensatory na lepsze i też w zasilaczu zgodnie z podpowiedzią Włodka, żeby dać 100uF zamiast 68uF. Tak też uczyniłem ale piszczenie nadal występuje. Gdzie mogę zerknąć i co zbadać żeby to wyeliminować. Na zdjęciu środek, zdjęcie z netu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Lampy nowe, pograły ze 100 godzin maksymalnie. KT66 Gold Lion dziś je zamienię z drugim monoblokiem.

Można reklamować coś takiego?

Namierzone :) Piszczą drivery 5670 od GE z 85 roku. Kupiłem wszystkie równe jako nówki więc będę reklamował. Dzięki za zainteresowanie.

• 2 tygodnie później...

Poleccie jakies dobre lampy do monoblokow Phasta... Co uzywacie i jakie brzmienie dostajecie w zamian.

Dzieki za porady.

• 4 tygodnie później...

może ktoś chętny na pre phast z zdalnym sterowaniem i wyjściem gramofonowym , lampy 12ax7 psvane lub philips miniwat zasilanie ez80 amperex ,kondy audyn true cooper. zdjęcia w dziale ogłoszenia. cena 1200.

może ktoś chętny na pre phast z zdalnym sterowaniem i wyjściem gramofonowym , lampy 12ax7 psvane lub philips miniwat zasilanie ez80 amperex ,kondy audyn true cooper. zdjęcia w dziale ogłoszenia. cena 1200.

.

Edytowane przez ktm777
  • 1 miesiąc później...

Koledzy, mam do sprzedania parę ecc83 GE oraz jedną lampę ecc88 Sylvania. Gdyby ktoś był zainteresowany, to szczegóły na priva. Lampy grały w integrze Phast. Cała trójca w dobrym stanie

• 3 tygodnie później...

hej.

zakonczylem moje poszukiwania kondow w monoblokach na kt66 (upgrage Wlodka na cos w stylu integry kt66)

wiec dziele sie wiedza ;]

w przedwzmacniaczu wyladowal Jupiter copper wax - cos niesamowitego przestrzen, wypelnienie, srednica i mikrodetale (jak by skrzyzowac mundorfa supreme silver gold oil z duelundem RS) cieplo i barwa + mikrodetale

dalej na gwizdek poszedl audyn true copper

na lampach mocy jantzen silver z-cap - Wlodek jako drozsza alternatywe doradzal jantzeny silver gold z-cap

ale uwazam ze warto jest wlasnie w tym miejscu sprobowac wlasnie nowego mundorfa (kiedys sprobuje)

gra to fenmenalnie w tym zestawieniu i mysle jako ze konstruktor opiera sie na okreslonych schematach moze sie to sprawdzic w innych aplikacjach - mowie moze ;]

testowalem rowniez i polecam do pre nowe kondy mundorf supreme evo silver gold

to jest teraz nowy topowy kond mundorfa

1. nie podbarwia tak jak stara wersja supreme silver gold oil - instrumenty sa bardziej naturalne

2. ma niesamowita przestrzen i szerokosc sceny

3. pizdylion mikrodetali chyba jeszcze wiecej niz stara wersja supreme

wybralem jupitera z racji na ladniejsza bardziej wypelniona srednice

zalaczam zdjecie ze stara wersja supreme silver gold oil

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bartek,

Musze Cię odwiedzić i posłuchać efektu sporej ilości pracy jaką włożyłeś w dopieszczenie systemu.

pozdrawiam

----------------------------------------------------

Bartek,

Musze Cię odwiedzić i posłuchać efektu sporej ilości pracy jaką włożyłeś w dopieszczenie systemu.

pozdrawiam

zapraszam ale tak za miesiac, bo teraz remont mam i kociol wszedzie

slucham siedzac na taborecie z pozakrywanymi folia meblami heheheh ;]

• Pokaż nowe odpowiedzi