Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ROTEL 971 MK II ma zdalne sterowanie

VIT

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie nie ma. Swojego czasu zastanawiałem się, którego z owych modeli wybrać i stanęło na Ra-972 także i z powodu pilota. Nawiasem mówiac powszechna opinia (także w recenzjach!!!) jest taka, że oba te wzmaki (Ra 971 mk2 i 972) są takie same praktycznie i różnią się tylko tym pilotem. I o ile konstrukcja jest kropka w kropkę, to brzmienie obu tych modeli jest... inne :-) Warto sprawdzić oba.

Ahh, właśnie doczytałem że Ty już masz Rotela. Ta seria z końca lat 80' (8xx) brzmi wg. mnie lepiej niż ostatnie wynalazki tej firmy. Ja porównywałem swoją 972'kę ze starym 980 BX i wstyd mi było, bo paroletni BX był sporo lepszy. Serię 8xxx też słyszałem , nie widziałnbym tu powodów do zmiany a już napewno nie na 971 mk2. O serii 02 to juz w ogóle, z litości, nie wspominam :)

Akira - 971 i 972 mają zasadniczo różną konstrukcję. 972 ma lepiej zrealizowane zasilanie (inny toroid) i filtrowanie, poza tym końcówka mocy zrobiona jest na dwóch oddzielnych płytkach (osobno dla każdego kanału). Ale zgadzam się z Twoją obserwacją co do dźwięku 980 - Rotel jak wino, im starszy tym lepszy.

Miałem długi czas Rotela 971 mkII - świetny wzmak. Potem zmieniłem na 980BX. Przez pewien czas miałem obydwa w domu. Właściwie identyczne brzmienie, tylko 980 jest we wszystkim trochę lepszy. No powiedzmy, że jeśli chodzi o dynamikę, to jest więcej niż trochę lepszy...

Gorąco polecam, choć brak pilota w obydwu przypadkach jest denerwujący

Gutten, Smog,

Ha, człek się całe życie uczy, nie dostrzegłem tych różnic technicznych pomiędzy 971mk2 a 972, a tu proszę - jednak jest. W każdym razie - ja bym też zdecydowanie optował za starszymi seriami 'Rotla' w odp. na pytanie forumowicza. Pozdrawiam =)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.