Skocz do zawartości
IGNORED

Co to za firma z Wrocławia

VIT

Rekomendowane odpowiedzi

Człowiek produkuje kolumny nazywa swoją firmę CAMBRIDGE ACOUSTICS czy ktoś widział te głośniki lub ich słuchał , kontakt do niego miałem przez allegro. Kupiłem parę monitorków i jestem z nich zadowolony,dzięki za jakieś wiadomości.

https://www.audiostereo.pl/topic/6207-co-to-za-firma-z-wroc%C5%82awia/

Te głośniki które kupiłem mają tytanową kopułkę i 20 cm kewlarowy niski, głośniki są produkcji jakiejś niemieckiej firmy nazwy niestety nie pamiętam. Jeden bez podstawki ma 13 kg.Grają czsto neutralnie z miekko zaznaczonym basem, słucham trochę krallowej p. barber itp mnie się podobają mam tannoye m4 i m2 to nie ma co porównywać,a i cena była dambingowa :-)

Gdzie wiec moge zobaczyc te wysmienite glosniki?Sam chetnie poslucham , a potem moze ,kto wie sam sobie kupie.Moze masz jakies zdjecia?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Witam!!! Głośników niestety można posłuchać tylko u mnie w domu (miszkam 40km od w-wy okolice Grójca) Nie jestem niestety audiofilem i ktoś z doświadczeniem w ocenie głośników był by mile widziany. Zdięcia z telefonu są niestety niskiej jakości. Nie jest to reklama ponieważ producenta znam tylko przez telefon, myślę jak je zobaczycie to też będziecie zainteresowani.

WYMIARY:

Wysokość- 48cm

Szerokość- 26cm

Głębokość- 33cm

Pozdrawiam wszystkich.

[obrazekLUKASZ-87873_1.jpg] [obrazekLUKASZ-87873_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1529-100006270 1170254820_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W poniedziałek postaram się do gościa zadzwomić i zapytam czy jeszcze je buduje . jest jeszcze wersja podłogowa , pamiętam z rozmowy że zwrotnice są 1-szego stopnia ,nie zna częstotliwości podziału ponieważ ustawia to ''na słuch" dobre nie.W podłogowcach jest kop. tytanowa jeden średni i dwa niskie,waga około 40kg szt,głośniki są w systemie di apolito chyba żle napisałem ale każdy wie o co chodzi.Grubość ścianki przedniej to ok 4 cm ten pan posiada patent na łączenie ścianek głośnika tak że się razem nie stykają, podobno to jest ważne nie ma jakiegoś rezonansu,niazłe są terminale większe nakrętki niż mam przy kołach w samochodzie,to tyle jak coś sobie przypomnę to jeszcze napiszę.POZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW.

Witam swego czasu widziałem ten zestaw na wrocławskiej giełdzie w dwóch wersjach wykończeniowych,jasnej,takiej jak na fotce i ciemniej,chyba orzech z "żółtym głośnikiem".Oba zestawy stały na podstawkach w takich samych kolorach.A teraz najciekawsze....można było tego posłuchać...hihi...tylko na b.dziwnej wieży Hitachi,tej takiej niby osobno pre i k.mocy,a z tyłu "plecy" wykonane z dykty,o brzmieniu to może nie będę wypowiadał.Koleś chciał w tedy za 2szt.niby "hi-end" coś......800zł, tak mi się wydaje,poprostu niepamietam bo nie wzbudziły mojego zaiteresowania.W/g mnie te głośniki to te,których jest na pęczki na allegro......kewlar,tytan itp.....za 20 - 50zł.Jak grają z klockami lepszej klasy?...nie wiem ale jak widzę taką konfigurację jak na giełdzie to wnioski same się nasuwają...pozdrawiam

• Redaktorzy

Ciekawe, że przy standardowej (zapewne) wysokotonówce głośnik mid-bass jest taki duży. Ogólnie wygląda to jak nic nadzwyczajnego, a i pretensjonalna nazwa nie budzi zaufania. Nie wiem, nie wiem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.