Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz + kolumny = 600-700zł.

fructo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

To już któreś moje podeście do sprzętu audio. Dotychczas zgromadziłem Denona DCD-695 oraz Microlab Solo7C, które mimo, iż komputerowe zaskoczyły mnie pozytywnie - całkiem możliwe, że z powodu mojego niewielkiego osłuchania.

Otóż mimo wspaniałości jakie prezentują Microlaby postanowiłem je sprzedać - niewiele korzystam z ich głównego założenia, czyli grania z komputera - częściej odtwarzają płyty z CD'ka.

Środki jakimi będę dysponować po sprzedaży w/w Solo7C to kwota około 600zł, przy wyjątkowym szczęściu 700zł, ale to jest absolutny max. Prosiłbym zatem o doradzenie - co kupić w takiej kwocie. Interesuje mnie wzmacniacz oraz kolumny.

Pokój w którym zestaw prezentować będzie swoje umiejętności to 11m2, cała ściana - 3,2m będzie przeznaczona na rozmieszczenie głośników.

Muzyka przeze mnie słuchana to:

- jazz

- poezja śpiewana

- piosenka autorska

- lekki rock

- soul

- rap.

Z góry dziękuję za pomoc.

Michał.

SMSL Q5 Pro ♪ Magnat Quantum 673 ♪ Google Chromecast Audio ♪ Technics SL-Q3 ♪ Koss Porta Pro ♪ Philips TAPH805BK 

https://www.audiostereo.pl/topic/62315-wzmacniacz-kolumny-600-700z%C5%82/

Wbrew pozorom można całkiem przyzwoicie w tej cenie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wzmaki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No - wreszcie jakieś ambitne zadanie. Wzmacniacz - Sharp 7700 - 200 zł. CD z regulowanym wyjściem i laserem KSS - Onkyo, Kenwood, Sony - 100 zł. Kolumny do Sharpa 8 Ohm - jest dużo dobrych do 300 zł - niemieckie są wyraźnie niedoszacowane w Polsce, angielskie są wyraźnie przeszacowane. Jeżeli trafią ci się monitory - dorzuć jeszcze subwoofer pasywny za 100 zł. Przy odrobinie szczęścia niejeden szpaner ze sprzętem za 10.000 zł pójdzie się bujać ...

>justas32

CD posiadam - Denon DCD-695. Myślę, że nie ma sensu zmieniać dysponując tak niewielką kwotą. :)

SMSL Q5 Pro ♪ Magnat Quantum 673 ♪ Google Chromecast Audio ♪ Technics SL-Q3 ♪ Koss Porta Pro ♪ Philips TAPH805BK 

Nie znam tego Denona - nie wiem czy ma wyjście regulowane. A tylko takie wysteruje Sharpa 7700. Inny pomysł - widziałem na allegro Dali 4a - bardzo przyzwoite kolumny (chociaż brzydkie) za 389 zł. Do nich dokupić jakiś japoński wzmacniacz (najlepiej o mocy pow. 100 W na kanał)za 300 zł - i też będzie dobrze. Z moich doświadczeń wynika że w niskich przedziałach cenowych b. dobrze spisuje się sterowanie wyjściem regulowanym CD końcówki mocy - ale jak Ci nie pasuje to nic na siłę ... . A dobrych kolumn do 400 zł też jest multum - byle nie kupować budżetówki.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

justas32

12 Mar 2010, 22:08

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1523 / 214 / 0

No - wreszcie jakieś ambitne zadanie. Wzmacniacz - Sharp 7700 - 200 zł. CD z regulowanym wyjściem i laserem KSS - Onkyo, Kenwood, Sony - 100 zł. Kolumny do Sharpa 8 Ohm - jest dużo dobrych do 300 zł - niemieckie są wyraźnie niedoszacowane w Polsce, angielskie są wyraźnie przeszacowane. Jeżeli trafią ci się monitory - dorzuć jeszcze subwoofer pasywny za 100 zł. Przy odrobinie szczęścia niejeden szpaner ze sprzętem za 10.000 zł pójdzie się bujać ...

Hahahaha zwlaszcza ten subwoofer za 100zl to co najmniej zabawny pomysl:) No i ta "high-ednowa" koncowka Sharpa - w rzeczywistosci dramat:) Kolumny w sumie tez obojetne no ale posiadacz sprzetu za 10.000zl pojdzie sie bujac:) Ale zenada na tym forum ostatnio:(

discomaniac 1. Wpisz lepszy zestaw za 700 zł. 2. Przez takich jak ty naprawdę nie chce mi się wchodzić na to forum. Kilku śmiesznych człowieczków którym wydaje sie że posiadają jakąś objawioną wiedzę na temat hifi. 3. Podobno byłeś (3-ligowym przecież, spójrzmy prawdzie w oczy) dziennikarzem. Gdzie jest napisane że Sharp 7700 jest końcówką klasy high end ? Osobiście uważam że to najlepszy dostępny wzmacniacz w cenie do 300 zł. 4. Prawdopodobnie ten Sharp jest lepszy niż te wszystkie twoje stare śmieci, które tak zachwalasz na tym forum - porównaj, dobrze to zrobi twojemu niedorobionemu ego. 5. Nie odpowiadaj, nie jestem ciekaw. 6. Ten wątek dotyczy porady jak kupić sprzęt za 700 zł - jeżeli masz coś do napisania - napisz. Jeżeli nie - nie wchodź, bo sie ośmieszasz.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

justas32 jakie masz kompetencje do tego aby oceniac jakim dziennikarzem bylem? Poprosze o odpowiedz na PW. Jesli masz jakies watpliwosci co do jakosci dzwieku zapraszam ze swoimi klockami do mnie.

Po co ? Przecież nigdy nie przebiję twoich high endowych Akai, Pionierów i Marantzów. Ale nie martw się. Idzie wiosna, ruszą w niemczech wystawki, wzrośnie zapotrzebowanie na twoje opinie. Przynajmniej w galicji ...

rafal 735 Myślę że można spasować 3 tanie (bo używane i zaawansowane w latach, a nie kiepskie) elementy tak żeby grały bardzo dobrze. I powinien być to dźwięk lepszy niż z 3 klocków po 3500 zł, ale zupełnie niepasujących do siebie sonicznie (co się często zdarza). Bo w końcu i za 3500 jest masa dziadostwa. Nie piszę bynajmniej że każde tanie barachło jest lepsze od drogiego sprzętu. Ale też nie każde drogie barachło jest lepsze od używanego porządnego, które ze względu na wiek staniało.

Mam też jeszcze jedno spostrzeżenie socjologiczne - im kto ma słabszy sprzęt, tym bardziej staje się rygorystyczny w ocenach drogiego sprzętu i jego idealizacji. Przemyśl to akurat sobie rafale.

A autora wątku serdecznie przepraszam za całe to zamieszanie i nietrzymanie się wątku. Tak właśnie wygląda nasze polskie piekiełko...

boze kochany!!!!Czytasz i nie grzmisz! Poanowie szanowni jak chcecie sie klocic to na pw albo lepiej na ubita ziemie. Kolega ma max 700 pln chce zaczac przygode ze stereo!!!Wiec przestac sie gryzc i pomozcie w wyborze doradzcie.!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.