Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Lista na płytkę zabezpieczenia głośników, wysterowania VU i soft start

freedi

osimar

mroczny

barmanekm

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Lista na płytkę zabezpieczenia głośników, wysterowania VU i soft start

freedi

osimar

mroczny

barmanekm

Dobra chłopy powiedzcie mi jeszcze jedno jakie damy przekaźniki .Ja kupiłem na razie takie RELPOL rm84p

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dobra chłopy powiedzcie mi jeszcze jedno jakie damy przekaźniki .Ja kupiłem na razie takie RELPOL rm84p

Ukryta Zawartość

Ja jestem bardzo za tymi. Tylko, żeby jeden przypadał na kanał. Chodzi o zwiększenie mocy. 2x8A.

Tylko relpol takie robi z pozłacanymi stykami. Kupiłem takie do selektora, na barwę. Mam w Tripacie i spisują się świetnie.

Ukryta Zawartość

Ja jestem bardzo za tymi. Tylko, żeby jeden przypadał na kanał. Chodzi o zwiększenie mocy. 2x8A.

Tylko relpol takie robi z pozłacanymi stykami. Kupiłem takie do selektora, na barwę. Mam w Tripacie i spisują się świetnie.

Też tak myślałem wiec dam po jednym na kanał .Czyli będą 4 przekażniki na płytce ,dla dwóch par kolumn.

Też tak myślałem wiec dam po jednym na kanał .Czyli będą 4 przekażniki na płytce ,dla dwóch par kolumn.

A po co 2 pary kolumn?

Wątpię, zeby ktokolwiek tutaj używał dwóch par.

Chociaż płytka może być. najwyżej się nie wykorzysta

to płytke zrobie tak jak na foto .Czyli po jednym przekaźniku na kanał ,jak ktos niebedzie chciał to nie zamontuje reszty przekaz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Soft start będzie taki jak w accu mam nadzieje że sprawdzi się przy triodach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do 2sa991 - lecą właśnie do Tomka do poparowania. Zapłaciłem za nie 85,58 PLN dla frd__.

Kwota będzie podzielona na wszystkich zamawiających tak jak i trany.

Lista na 2SA991:

1. Le_G

2. kw

3. omirp (mogę wziąć więcej)

4. jaco2346

5. nowy18

6. żółwik

7. Woper1

8. frd__

9. nick30

Na listę można jeszcze się zapisać, może komuś brakuje. Jest to 50szt. do podziału a do projektu potrzeba 2szt.

Wydaje mi się, że moglibyśmy zrobić tak:

Osobom, którym i tak Tomek wysyła po prostu dorzuci je do przesyłki i te osoby oszczędzą na przesyłce.

Resztę 2sa991 prześle mi i ja roześlę osobom które od Tomka nic nie dostają.

Wiec dojdzie jeszcze dodatkowo za list tym osobom, jeśli są takie. Kiedy bedzie wiadomo kto co i ile to porozsyłam dane do wpłat na PW za nie każdemu. Mam nadzieję, że nie zamotałem zbytnio.

Co do 2sa991 - lecą właśnie do Tomka do poparowania. Zapłaciłem za nie 85,58 PLN dla frd__.

Lista na 2SA991:

1. Le_G

2. kw

4. jaco2346

5. nowy18

6. żółwik

7. Woper1

8. frd__

9. nick30

Na listę można jeszcze się zapisać, może komuś brakuje. Jest to 50szt. do podziału a do projektu potrzeba 2szt.

Osobom, którym i tak Tomek wysyła po prostu dorzuci je do przesyłki i te osoby oszczędzą na przesyłce.

Wiec dojdzie jeszcze dodatkowo za list tym osobom, jeśli są takie. Kiedy bedzie wiadomo kto co i ile to porozsyłam dane do wpłat na PW za nie każdemu. Mam nadzieję, że nie zamotałem zbytnio.

Jeżeli dało by rade dwa bym przytulił?:)

Witam szukałem trochę po necie i znalazłem przekaźniki takie jak accu daje w selektorze itp

.http://cgi.ebay.pl/Relais-Takamisawa-RY24W-K-Relay-2x-UM-z-B-Audio-Signal-/310199115141

Tak wygląda oryginał w e-305

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Takamisawy niebieskie są też w selektorze w Accu. Tomek mam pytanie. Masz może dostęp, do oryginału jakiegoś Accu? Interesują mnie rozwiązania mechaniczne w obudowie. Jak są "ścianki działowe" cięte, gięte i łączone. Będę miał może dostęp do CNC, to bym chciał sobie podobne porobić tylko pod obudowę z modushop. Będę brał peasante 18cm H i radiatory do środka.

System gra dobrze, albo nie....

Takamisawy niebieskie są też w selektorze w Accu. Tomek mam pytanie. Masz może dostęp, do oryginału jakiegoś Accu? Interesują mnie rozwiązania mechaniczne w obudowie. Jak są "ścianki działowe" cięte, gięte i łączone. Będę miał może dostęp do CNC, to bym chciał sobie podobne porobić tylko pod obudowę z modushop. Będę brał peasante 18cm H i radiatory do środka.

W accu są gięte blachy podobnie jak w sony popatrz tu na pewno zobaczysz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 54strona

A co do frontu to planuje zrobić jednak taki jak jest w accu e-305 mam firme co mi to zrobi z alu. tylko muszę narysować w autocadzie

Ukryta Zawartość

Też mam w miarę oklepanego AutoCad'a. Ale wymyśliłem, że najpierw zrobię środek, a następnie front z tektury/płyty jakoś nałożę w celu dobrego zdjęcia wymiarów. Następnie narysuje to w AutoCad.

Możesz dać namiary na tą firmę? W modushop taki front ok 300PLN + przesyłka wyjdzie, więc sporo. Może w tej firmie o której piszesz, nieco taniej.

Też mam w miarę oklepanego AutoCad'a. Ale wymyśliłem, że najpierw zrobię środek, a następnie front z tektury/płyty jakoś nałożę w celu dobrego zdjęcia wymiarów. Następnie narysuje to w AutoCad.

Możesz dać namiary na tą firmę? W modushop taki front ok 300PLN + przesyłka wyjdzie, więc sporo. Może w tej firmie o której piszesz, nieco taniej.

Ceny nie znam ale w tygodniu pojadę do nich i będę wiedział co i jak.Zeby moja frezarka cnc chodziła to bym sam zrobił ale to jeszcze potrwa.Firma jest z torunia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja będę próbował coś w tym stylu. W drewnie lepiej się czuję, aniżeli w metalu. Praktycznie wszystkie moje obudowy są zrobione na bazie forniru Czarne wenge. Po dobrej obróbce wygląda jak anodowane na czarno aluminium.

Tylko układ elementów w środku chcę zachować jak w oryginale. Trzeba będzie dać jakiś mechanizm na potencjometr. Może na pasku. Zobaczymy.

I tak w tym roku chyba nie zdążę, więc czasu sporo czasu przede mną.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja niestety nie czuję się dobrze ani w jednym ani w drugim, po prostu jakoś anodowane na czarno aluminium bardziej dopasuje mi się do całej reszty wizji jaka mnie nawiedziła ;-). No i znam trochę AutoCada. Niestety miałem kilka lat przerwy, ale jestem dobrej myśli - jakby co to ojciec w tym śmiga po 8 godzin dziennie.

Ja niestety nie czuję się dobrze ani w jednym ani w drugim, po prostu jakoś anodowane na czarno aluminium bardziej dopasuje mi się do całej reszty wizji jaka mnie nawiedziła ;-). No i znam trochę AutoCada. Niestety miałem kilka lat przerwy, ale jestem dobrej myśli - jakby co to ojciec w tym śmiga po 8 godzin dziennie.

To bierz się i rysuj ja autocada mam słabo obcykanego .Kupi się formatki z alu i do roboty .

Ukryta Zawartość

Znalazłem jeszcze blachy anodowane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To bierz się i rysuj ja autocada mam słabo obcykanego .Kupi się formatki z alu i do roboty .

Ukryta Zawartość

Znalazłem jeszcze blachy anodowane

Ukryta Zawartość

Tomek-dzięki za namiary,czegoś takiego szukałem(a zastanawiałem się właśnie nad Modushop...)jednak wolę sam coś skręcić,tylko chciałbym żeby to było w kolorze szampańskim,tak jak w oryginale-można zrobić takie anodowanie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tomek-dzięki za namiary,czegoś takiego szukałem(a zastanawiałem się właśnie nad Modushop...)jednak wolę sam coś skręcić,tylko chciałbym żeby to było w kolorze szampańskim,tak jak w oryginale-można zrobić takie anodowanie?

Wiem ze gdzieś widziałem anodowanie na złoty kolor muszę poszukać.

W AutoCadzie moge narysowac wszystko. W 3D moge to zaprojektowac ale wymiary wszystkich detali musze znac

Dam ci wymiary i rysuj potem damy do zrobienia zobaczymy jak to wyjdzie.Bedziesz miał pole do popisu zostaniesz chrzestnym accu.:)

Tu anodują na złoty kolor jak to wyjdzie to będzie czat .Załamiemy  wszystkie projekty z forum

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lista na 2SA991:

1. Le_G

2. kw

4. jaco2346

5. nowy18

6. żółwik

7. Woper1

8. frd__

9. nick30

Chętnie wezmę 4szt tych tranzystorków ,a jeśli ktoś ma inne na zbyciu to też jestem zainteresowany ,czekam na kontakt na PW Wojtek

Tu anodują na złoty kolor jak to wyjdzie to będzie czat .Załamiemy  wszystkie projekty z forum

Ukryta Zawartość

No i gitara !!!Już zamawiam radiatory i prosiłbym mrocznego o pliczek z cada z frontpanelem,bo mam nadzieję ,że jeszcze w tym roku rozpadną się ściany !...Byłbym wdzięczny za namiar na taki właśnie przełącznik taśmowy,są w Cyfronice,ale tylko przełączniki,bez "kręciołka" i "popychadełka"...

post-27084-073541000 1285008251_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.