Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Michał za pomoc ale na dzisiaj mam już dość.I nie chcę żeby kasa gdzieś tam poszła i znowu wróciła,bo było by już nieciekawie.

Też sprawdzałem na swift.com i bank(oddział) faktycznie jest pod konkretnym adresem,tylko wg.własnej logiki i "pomocy "konsultantek za cholery przelew nie przechodzi-co chwilę wywala inne błędy...magia albo tylko Polska,wiesz-tu sie nie myśli...

Jutro bedę u nich osobiście(pracuję obok) i załatwiam temat.

dzięki i pozdrówka

Wykonaj przelew za pomocą PayPal (jeżeli masz taką możliwość rzecz jasna) - niech oni już się martwią jak kasa ma trafić z ich konta PayPal na konto w banku.

Towarzysze niedoli!

Czy ktoś mógłby mi podesłać listę elementów do pre zgodną z płytką. Ostatni spis który znalazłem to 25.05.2010!

-> rafal(kropka)szczepanski(małpka)wp.pl albo PW

Możecie podpowiedzieć skąd ściągnąć lub kupić serwisowego manuala do tej naszej 406ki?

Dzięki;

tyle iż PayPal podraża sprawę :(

O ile PayPal jest droższy ? Może jest to mniej-więcej równoważne kosztom przelewu - warto wybadać :)

No i będziemy mieli obudowy zamiast czekania :) - to też istotne :)

Bo ty zamawiasz to w technologi cięcia strumienim wody ? Ponoć to świetnie się spisuje.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Jest opis co i jak podłączyć do płytki protektoro/VUmetera.

Może machnie ktoś jakiś opis.

Robert- zobaczę co da się zrobić w sprawie frontów.

w wątku został opublikowany servicemanual do E305 i tam jest schemat zabezpieczeń

wydaje mi się, że TOMEK projektował płytkę właśnie do tego schematu.

pozdrawiam

w wątku został opublikowany servicemanual do E305 i tam jest schemat zabezpieczeń

wydaje mi się, że TOMEK projektował płytkę właśnie do tego schematu.

pozdrawiam

Zgadza się zabezpieczenie jest zrobione według schematu z e-305.

Jakie zastosowałeś przekaźniki do protektora (symbol, model).

Mam do sprzedania nowe przekaźniki Schrack RT314024 /16A 24VDC po 8zł./szt. - 3 komplety.

Jak kogoś interesuje to na priv.

Pozdrawiam Dj_

Nie wiem z czym macie problem? Jeżeli istnieje podejrzenie, że scalaki są wadliwe, to wystarczy uruchomić na nich jakikolwiek układ. Wystarczy +/- 15[V] i zmontować zwykły wzmacniacz na OPA i sprawdzić jak się zachowuje, czy typowo jak inne scalaki. Natomiast stopień mocy uruchomić bez DC servo, wstawiając w to miejsce zwykły rezystor (konwencjonalne) i sprawdzić jak się zachowuje stopień mocy, ale bez obciążenia, tak by nie płynęły duże prądy.

Jeżeli wszystko będzie o.k. to nie powinno być dalej problemów. Nie sądzę aby był to problem kondensatorów tzn. foliowe czy ceramiczne. Co najwyżej doboru ich wartości. Nie znam schematu, więc nic więcej nie jestem w stanie powiedzieć. Powodzenia.

Gadanie o tym oampie jak jest dobry to wzmacniacz działa .To moja 7 złożona pcb i działa beż zarzutu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gadanie o tym oampie jak jest dobry to wzmacniacz działa .To moja 7 złożona pcb i działa beż zarzutu.

Ukryta Zawartość

Też tak sądzę, bo by to przeczyło zasadom elektroniki!!!

Ukryta Zawartość

Czy potencjometr na protektorze może byc 2,5 k?

Prosił bym o linka do manual-a E-305

Lub na której stronie się znajduje.

Strona 46 tego wątku.

System gra dobrze, albo nie....

Też tak sądzę, bo by to przeczyło zasadom elektroniki!!!

Oczywiscie masz rację. U mnie jest gdzies oczywisty dzwon. Natomiast sam bylem swiadkiem jak Tomek testowal opampy i zwalil dzialajaca sztukę.

Niech sam potwierdzi ze bolalo 8 szt. tr. mocy :-)

Oczywiscie masz rację. U mnie jest gdzies oczywisty dzwon. Natomiast sam bylem swiadkiem jak Tomek testowal opampy i zwalil dzialajaca sztukę.

Niech sam potwierdzi ze bolalo 8 szt. tr. mocy :-)

Sam też kiedyś robiłem coś na nowo kupionych TDA2030 i na kilka sztuk jeden był już "zwalony".

Sam też kiedyś robiłem coś na nowo kupionych TDA2030 i na kilka sztuk jeden był już "zwalony".

tylko, ze tutaj chodzi o cala serie a nie o poj. sztuke !

opampy sa ok ( najprawdopodobniej ta seria 021A rowniez bedzie dzialac w innym sprzecie ) ale tutaj uklad jest wybredny i nie wiedziec czemu z takimi nie chce dzialac. Ostatnio zakupilem 4558 (seria 0256) i 4580 (seria 2ka1 ) - z nimi rowniez uklad nie chce sie uruchomic ! a na poczciwym staruszku LM dziala ( co potwierdza Tomek ) !!! - i badz tutaj madry ???!!! Trzeba byc pewnym ze dany opamp jest OK i dziala w tym ukladzie, a jak to sprawdzic to chyba juz mozna sie domyslec :)

@asertywny - jesli masz te LF411 to z checia je przetestuje - ...

pzdr

opampy sa ok ( najprawdopodobniej ta seria 021A rowniez bedzie dzialac w innym sprzecie ) ale tutaj uklad jest wybredny i nie wiedziec czemu z takimi nie chce dzialac. Ostatnio zakupilem 4558 (seria 0256) i 4580 (seria 2ka1 ) - z nimi rowniez uklad nie chce sie uruchomic ! a na poczciwym staruszku LM dziala ( co potwierdza Tomek ) !!! - i badz tutaj madry ???!!! Trzeba byc pewnym ze dany opamp jest OK i dziala w tym ukladzie, a jak to sprawdzic to chyba juz mozna sie domyslec :)

pzdr

Tak. I będzie szedł ogień tak jak wczoraj ;-)

pzdr

Mieszkam w Niemczech, więc przesyłka raczej się nie kalkuluje. Jak jestem w Polsce to zaopatruje się w APROVI - Gdańsk.

W "elpro" znalazłem LF411 po 0,61€, co przy kursie 3,9 daje ok 2,4 zł za sztukę.

W APROVI wychodzi 5zł za sztukę.

Mieszkam w Niemczech, więc przesyłka raczej się nie kalkuluje. Jak jestem w Polsce to zaopatruje się w APROVI - Gdańsk.

W "elpro" znalazłem LF411 po 0,61€, co przy kursie 3,9 daje ok 2,4 zł za sztukę.

W APROVI wychodzi 5zł za sztukę.

Nie ma to jak palone tranzystory.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.