Skocz do zawartości
IGNORED

TONSIL SIESTA? USHER V-601? PROAC STUDIO 100? do 25 m

skrzypek2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Proszę o radę...Chcę kupić kolumny do pokoju 20-25m do każdego rodzaju muzyki.. Mogą być używane do ok 3000zł....Moje propozycje to te 3 modele...Siesty bo tanie i zachwalane..Nagroda roku 2007...Ushery zachwalane we wszystkich recenzjach....Proaci ogólne uznanie wśród monitorów i renoma a także wybitna neutralność...Co wybrać??? A może jeszcze coś innego? Wzmacniacz klasa high end 2X 100W...

Poszukałbym Eposów M22. Sam niedawno takie sprzedałem ze kwote ciutkę przewyższającą podany budżet. Niestety do moich 30m2 były za małe ale w 20-25 powinny sprawować sie wyśmienicie.

Warunek to wydajny i nie za zimny wzmacniacz.

Słuchając rozumu....

Witaj,

Wypowiem się na temat Siest,a własćiwie fiest bo tak się teraz nazywają. Mam je od 2 miesięcy, jeszcze pewnie do końca nie wygrzane. Długo szukałem i powiem szczerze ze nie żałuję, to bardzo ładnie grające kolumny. Może trochę góra odstaje, ale średnica i dół na wysokim poziomie. Można je kupić w cenie około 1700 zł za komplet. W tej kwocie nie można chyba chcieć więcej. Ładnie wykonane. Jeśli masz możliwość odsłuchu w jakimś salonie audio to skorzystaj i porównaj z innymi produktami w cenie nawet 2 - 3 tyś. Acha mój sprzęt grający nie powala na kolana (CD Onkyo Integra dx-7711 + Amp. Onkyo TX-SR577), także przy dobrym wzmacniaczu na pewno bedzie pięknie grało.

Jak masz elektronike klasy hi-end to kolumny też przydały by sie podobnej klasy.

Monitory do 25 m2? heheh jak już masz hi-end to za 3000 to kable kup:)

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

bioreaktor

20 Mar 2010, 19:05

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 71 / 1 / 0

Można je kupić w cenie około 1700 zł za komplet.

Tylko po co?

Do zalozyciela watku: mozesz podac nazwe tego "high-endu"?:D Skoro szukasz Siest to moze Diora?:D

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

bioreaktor

20 Mar 2010, 19:20

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 71 / 2 / 0

discomaniac71

bo tanie :) jak sam autor wątku napisał

Ale zauwaz ze on ma high-end:D

Witam...Zapomniałem dodać....Chcę kupić kolumny tymczasowo do 3000zł na max 1 rok...Potem planuje zakup kolumn high end AKUSTIK PERFEKT już za duże pieniądze ale w tej chwili na ten rok potrzebuje coś co będzie już bardzo poprawnie grało...W tej chwili mam wzmacniacz i czekam na dostawę cd tejże firmy....Jest to niemiecka manufaktura...Odtwarzacz cd jest porównywany z cd za ok 9000 euro a kosztuje duuużo taniej :) bo bez reklamy , recenzji, pośredników i.t.d....Chodzi mi o naturalne oddanie przekazu muzycznego....Takich kolumn tymczasowo szukam...A wzmacniacz wystarczający prądowo 2X110W przy pojemności kondensatorów ponad 100000mF....Zestawy tej manufaktury można zobaczyć na oficjalnej stronie AKUSTIK PERFEKT......Pozdrawiam i czekam na konkretne uwagi

• Redaktorzy

Nie ma co się czepiać człowieka. Podoba mu się, to kupuje. Co do kolumn, to jakieś podłogowe sugeruję, bo do monitorów jeszcze będzie musiał standy dokupić, a na rok nie warto chyba.

Na stronie widnieje także marka BOSE, a z doświadczenia w CarAudio wiem, że gdzie BOSE, tam nie może być hi endu:) Niby dobre marki samochodów ładują sprzęt tej firmy wmawiając klientom, że to hi end samochodowy ale tak na prawdę to zwykłe grajo jest, za które trzeba słono płacić. A te układy od nich jakoś wyglądają mi tak hmm... Coś a'la Nord Elektronik, bo oni też mieli kiedyś kity wzmacniaczy hi end:D No chyba, że się nie znam:)

Akurat Bose robi bezkonkurencyjne zestawy grające w stosunku do ich wielkości(a że trochę za drogie to już inna kwestia), HI-END to nie jest ale dobre Hi-Fi tak ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

skrzypek2000 zamiast sie unosic i uzywac gornolotnych sformulowan dotyczacych kitow firmy Akustik Perfekt zastanow sie chwile nad tym co piszesz. To ze jakis recenzent to cos porownywal do klocka za iles tam tys Euro jeszcze o niczym nie swiadczy. Jak mu zaplaca zrobi wszystko.

W sumie to akustik perfekt w Polsce jest nie znany. Być może gra to bardzo dobrze ale nie mnie to oceniać gdyż nie słyszałem. Kurczę jeśli ten wzmak ma faktycznie taki power to pomyśl o kolumnach dynaudio. ;)

szwed75, 21 Mar 2010, 10:09

>Zgadzam się z DawidM. Słyszałem kilka modeli bose i byłem zdziwiony, że małe może tak wiele. ;)

Powiem tak: mam bose w kombi. Gra to fajnie, i na początku byłem pod wrażeniem. Żonie zadaptowałem cabrio (wspominam typ tylko po to by podkreślić, że teoretycznie, to najgorszy z możliwych samochodów do adaptacji audio) wg opisów na forum i w sieci, robiąc to po raz pierwszy i bez wielkiego/żadnego doświadczenia, tak, że Bose niestety wymięka. Kwota na adaptację auta żony była niższa niż zakup firmowego Bose. To ostatnie nie jest złe na pewno, ale wiem, że przy odrobinie wysiłku można znacznie lepiej.

sorry za OT.

pozdrosy

Powrót po dłuższej przerwie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.