Skocz do zawartości
IGNORED

Coś się skończyło. i już

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

rochu, 25 Mar 2010, 09:16

>Rzecz jednak w tym, że jest grupa ludzi do których nie dociera, że są zjawiska wymykające się

>obecnym możliwościom pomiarowym. A co za tym idzie próbują rożnych sztuczek aby udowodnić że pewne

>słyszalne różnice nie mają w ogóle miejsca i są one jedynie imaginacją słyszących.

Np. taki MULS WSZYSTKO mierzy (każdy system, który pojawia się na forum:). Musi mieć wielkie archiwum pomiarów! Tylko po co? Jeśli wszystko gra tak samo.

Jakież to musi być nudne, kiedy ciągle to samo wychodzi...

MULS-ie! Nie przyszło Ci kiedyś do głowy, że nie masz i NIGDY nie będziesz miał urządzeń, które "zmierzą" do końca muzykę, jej słyszenie i odczuwanie??? Jesteś tak OGRANICZONY, że uważasz iż WSZYSTKO już zmierzono?

Tragizm postaci. Współczesny Syzyf, czy bohater romantyczny?

Przygania kocioł garnkom. A przecież to MULS jest NAJTWARDSZYM betonem tego forum:(

Niejeden user ma chwile zwątpienia, wątpliwości, pytania... Lecz On - NIE!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Muls- jestes bezczelny a złośliwość to jedyny probierz Twojego profesjonalizmu. Ekspercie

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

rochu, 25 Mar 2010, 08:46

>dbx, 25 Mar 2010, 08:39

>

>>powiedz, co Ciebie zmusza do tego, byś się interesował czyimś "źródłem oczekiwania" ?

>>Prościej jest takiemu komuś przyznać rację. Pozbywasz się tym samym problemu.

>

>Przyznać rację jakiemuś wyznawcy testów ABX, ot tak dla świętego spokoju?

>Wątpię czy przeszłoby mi to przez gardło ; )

o właśnie ... nie idzie o święty spokój a o to, że przez gardło nie przejdzie. I jeśli piszesz, że "coś się skończyło" to, przeczysz sam sobie.

>rochu, 25 Mar 2010,

>Rzecz jednak w tym, że jest grupa ludzi do których nie dociera, że są zjawiska wymykające się >obecnym możliwościom pomiarowym.

jest taka możliwość, że wystarczy kiedy zrozumiesz, że do Ciebie, dotarło.

zukzuk ...muzyki sie nie mierzy.Odczuwania bajek tez sie nie mierzy.Gadasz o innym swiecie.Ale nawet odczuwanie bajek nie jest toz same z pisaniem recenzji o bajkach.Kazdy odczuwa je inaczej.Tak wiec zukzuczki....my o czym innym.A ty ciagle tak samo.Moze przełóz sobie laseczke do drugiej szyny tramwajowej.To uda ci sie skrecic.

Może sie Muls zna na drutach ale na pewno nie na metodologii podwójnie ślepych prób i dowodach statystycznych nie mówiąc już o fizjologii. Poza tym ma chyba chłopina kaca bo czegosi nerwowy i bezczelny typ

zukzukzuk, 25 Mar 2010, 10:00

>Np. taki MULS WSZYSTKO mierzy (każdy system, który pojawia się na forum:). Musi mieć wielkie

>archiwum pomiarów! Tylko po co? Jeśli wszystko gra tak samo.

>Jakież to musi być nudne, kiedy ciągle to samo wychodzi...

"po co ?" to jego sprawa

"wszystko gra tak samo"...na pewno ? może Tobie tak samo...

"nudne, bo wciąż to samo wychodzi"........nudny jest onanizm wciąż tą samą ręką

Gość rochu

(Konto usunięte)

muls, 25 Mar 2010, 09:57

>rochu nie smiesz mnie.JJJTerek zostaw sobie.A skad wiesz ze sa te zjawiska.Wymykajace sie.Sam na to

>wpadles czy jestes produktem obróbki medialnej.Mialem pieciu rozdzkarzy na dzialce ktorzy

>poslugiwali sie zjawiskami wymymykajcymi sie mozliwoscia pomiarowym./.Kazdy diagnozował gdzie

>indziej.A potem przyszedł chlop i wykopał.bez zjawisk wymykajacych sie.

" Nie ważne kiedy, nie ważne jak. Ważne, by zrobił to człowiek, ktory ma czuja"- Matti Otala -Elektrocompaniet, odkrywca zniekszt. TIM

moze jeszce raz.Nie jestescie do niczego potrzebni jako niecertyfikowani eksperci.Nikogo nie obchodzi co wam sie zdaje słuchajac tego czy tamtego.Nikogo nie obchodzi czy łaczycie w sposób logiczny logiczne fakty.Nikogo nie obchodzi czy czterech pancernych wam sie podobał.Tylko od was zalezy czy wyciagniecie jakies wnioski, czy nie- z faktu ze Palton placze.I nie zgadza sie z faktami.Normalnie myslacy LOGICZNIE ludzie probuja wyciagnac logiczne argumenty a wy do tego sie nie nadajecie, bo fakty was wyprowadzaja z rownowagi..Ale przeciez ja od was tego nie oczekuje.A juz napewno nie w sensie deklaracji.Nie sprawdzałem ,ale wiem....jak pisał pewien głuchy.

hehehe dobre.Chlop powiedział.Panie ja juz mam gdzies tych rózdzkarzy.Woda jest wszedzie z małymi wyjatkami.trzeba tylko głebiej lub jeszcze głebiej.widac tu czynnik ludzki...pozapomiarowy.Ale poezja łaczona zawsze dodaje uroku.

powiedzmy ze to sa fakty.Prawdziwe fakty, to ja mam dla siebie.A ty rochu wez tego jasinka i zrob sobie swoje fakty. A jak kcesz pomocy w faktach to zapros politechnike slaska.Bo wy mi juz nie jestescie potrzebni.Sypcie ten zwirek do puszek.Z doswiadczenia mi wyszło ze tyklko puszki wieksze od 2litrów daja efekt.

muls, 25 Mar 2010, 10:17

>Normalnie myslacy LOGICZNIE ludzie probuja wyciagnac logiczne argumenty a wy do tego sie nie

>nadajecie, bo fakty was wyprowadzaja z rownowagi..

Nikogo nie wyprowadzasz z równowagi, poza samym sobą. Normalni ludzie starają się zrozumiec o co ci chodzi, a im bardziej im to nie wychodzi, tym bardziej sie miotasz...

Może tak w jednym zdaniu powiedz w końcu co Tobą kieruje? Bo to że masz inne przekonania nie wpływa na moje samopoczucie, ale sposób w jaki je wyrażasz zdecydowanie mi przeszkadza.

Przez jakis miesiąc po wywaleniu naczelnego zadymiacza był spokój. Ludzie zaczęli normalnie rozmawiać, wymieniać sie spostrzeżeniami dotyczacymi kabli czy sprzętu - pojawiło sie wiele merytorycznych wątków. Ledwo banda zadymiarzy wyszła z Bocznicy, normalne dyskusje znów zeszły do podziemi (tzn. na PW).

Patrząc z boku, wnioski o tym dlaczego "coś sie skończyło" nasuwają się same.

Recepta na przywrócenie normalności, tez wydaje sie być bardzo prosta.

Musi tylko komus na tym zależeć.

Rochu

Gdyby Ci załeżało na poziomie tego forum to nie wstawiał byś w głównej zakładce forum prowokacyjnego wątku.

Dlaczego prowokacyjnego: to widac po wpisach.

Czytając takie dziadostwo, które jest wodą na młyn płaczącym, drwiącym, etc. i widząc brak reakcji moderacji i autora nie dziwie się, że po n-tym (podobnym zresztą do testow ABX)tego typu temacie nie schodzącym z pierwszej strony jest coraz więcej userów typu muls,Yul czy palton.

A potem znowu bedzie nastepny dziadoski wątek o grupach wzajemnej adoracji, tych co zarabiają po cichu,tych co mają przywileje u moderacji, tych co nabijaja wpisy dla SITE, falszywie zatroskanych poziomem forum, itd,itp.

Bocznica to to maksymalne wyróżnienie dla tego wątku a najlepiej kosz

Pozdrawiam

Rochu

Gdyby Ci zależało na poziomie tego forum to nie wstawiał byś w głównej zakładce forum prowokacyjnego wątku.

Dlaczego prowokacyjnego: to widac po wpisach.

Czytając takie dziadostwo, które jest wodą na młyn płaczącym, drwiącym, etc. i widząc brak reakcji moderacji i autora nie dziwie się, że po n-tym (podobnym zresztą do testow ABX)tego typu temacie nie schodzącym z pierwszej strony jest coraz więcej userów typu muls,Yul czy palton.

A potem znowu bedzie nastepny dziadoski wątek o grupach wzajemnej adoracji, tych co zarabiają po cichu,tych co mają przywileje u moderacji, tych co nabijaja wpisy dla SITE, falszywie zatroskanych poziomem forum, itd,itp.

Bocznica to to maksymalne wyróżnienie dla tego wątku a najlepiej kosz

Pozdrawiam

Gość rochu

(Konto usunięte)

grynio, 25 Mar 2010, 10:41

>Gdyby Ci zależało na poziomie tego forum (...)

Myślę, że nie mnie powinno zależeć ale komuś zupełnie innemu.

Niestety postanowiono to forum utopić w morzu guana.

Agonia trwa długo, lecz koniec zapewne nieodwołalny.

A ty mulsie jesteś nieograniczony w swojej .... co myślisz? głupocie? nie nie - arogancji. Ale dość o tym : dyskutuj z idiotą- zawsze będzie górą: najpierw sprowadzi do własnego poziomu a potem bez problemu wykaże swoją wyższość.

rochu, 25 Mar 2010, 09:16

>Rzecz jednak w tym, że jest grupa ludzi do których nie dociera, że są zjawiska wymykające się

>obecnym możliwościom pomiarowym

To chyba jakiś błąd? Wydaje się, że dyskutujecie w kontekście testów ABX a tam przecież nie o pomiary chodzi tylko właśnie o słuchanie, o usłyszenie tych "niby zjawisk". Skoro więc jakość w tych testach nikt nie jest w stanie ich wychwycić to ...

rochu, 25 Mar 2010, 10:45

>grynio, 25 Mar 2010, 10:41

>

>

>>Gdyby Ci zależało na poziomie tego forum (...)

>

>Myślę, że nie mnie powinno zależeć ale komuś zupełnie innemu.

>Niestety postanowiono to forum utopić w morzu guana.

>Agonia trwa długo, lecz koniec zapewne nieodwołalny.

w takim razie, na czym Ci zależy ?

ajkeljot, 25 Mar 2010, 10:50

>rochu, 25 Mar 2010, 09:16

>

>>Rzecz jednak w tym, że jest grupa ludzi do których nie dociera, że są zjawiska wymykające się

>>obecnym możliwościom pomiarowym

>

>To chyba jakiś błąd? Wydaje się, że dyskutujecie w kontekście testów ABX a tam przecież nie o

>pomiary chodzi tylko właśnie o słuchanie, o usłyszenie tych "niby zjawisk". Skoro więc jakość w tych

to nie błąd, to obłęd

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.