Skocz do zawartości
IGNORED

Zanikający prawy kanał - Yamaha AX-500

SMYQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem ze swoją yamahą AX-500. Otóż prawy kanał po pewnym czasie grania (czasem dosyć szybko) znacznie cichnie. Może nie zanika całkowicie, ale jest duża różnica miedzy lewym a prawym. Myślę, że ważną sprawą jest fakt, że przy trybie mono jak i direct oba kanały grają jednakowo. Sprawdziłem okablowanie, jest w porządku. Co zalecacie?

Spróbuj przepsikać przełącznik wejść jakimś dobrym sprayem do czyszczenia i konserwacji styków (odradzam WD40). Kolega miał identyczne objawy i właśnie to pomogło. Można też psiknąć w potencjometry regulacji barwy i balansu (ten od balansu może też dawać taki efekt).

W trybie mono jest on pomijany, a w trybie direct sygnał omija całą sekcję regulacji.

Kaziu dobrze prawisz, musisz jednak pamietac zę nawet jak pomoze to nikt ci nie odpisze nawet pocałuj mnie w dupe. Taka nowa moda, jezeli sie myle to dobrze jak sie pomylę.

• 2 tygodnie później...

@climax99

Masz rację, zachowałem się trochę nie tak, choć nie bardzo miałem co napisać. Posta napisałem przed świętami, a jako, ze studiuje poza rodzinnym domem, to wyjechałem z miejsca w którym mieszkam i w którym znajduje się wzmacniacz. Nie miałem jak sprawdzić czy to co napisał Kaziu211 się sprawdziło w moim przypadku. Trochę się zalatałem i do tego czasu nie mam kiedy zajrzeć do wzmacniacza. Mimo to dzięki za sugestie i pomoc, a sorry za zwłokę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.