Skocz do zawartości
IGNORED

ZAPISY na forumowe sieciówki

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Jak zapewne niektórzy z Was już wiedzą, foxbat i McGyver, po latach wzajemnych badań, uruchamiają właśnie produkcję zaawansowanych technologicznie kabli zasilających. Będą to konstrukcje dual mono z puszkami lampowymi, co pozwoli na dalsze kształtowanie brzmienia. Wtyki z włókna węglowego będą pracowały w klasie D.

Recenzja z tych nowych kabli, pióra Arka Rachwlada, znajdzie się w kwietniowym numerze "Hi-hi i Muzyka". Podobno świetnie wypadły w ślepym teście!

Kolegów, którzy chcieliby przetestować nowe forumowe konstrukcje, proszę o wpisywanie się na poniższą listę:

1. ...

https://www.audiostereo.pl/topic/62734-zapisy-na-forumowe-sieci%C3%B3wki/

Może by podrzucić temat do CBA, CBŚ lub ABW - oni chętnie przetestują nowe wtyki.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Proszę o opis procedury ślepego testu ze szczególnym zaznaczeniem czy był to test ABX-TR (Third Revision).

Ciekawią mnie także metody naboru tzw. ślepców do tego testu.

I pytanie zasadnicze - czy ci ślepi te kable macali czy też słuchali, jakie rodzaje zmian brzmienia zachodzą po zastosowaniu tych sieciówek? Bo jeśli słuchali to raczej powinien być to test z serii tzw. tesów podwójnie głuchych.

A, Ty się nie wykręcaj od odpowiedzi na moje pytania. Opisz procedury! A jeśli, a, jesteś tak z tymi sieciówkami za pan brat to proszę wklej też w jotpegu przekrój poprzeczny i podłużny rzeczonych kabelków. Jeśli chodzi o budowę kabla to szczególnie też interesuje mnie zastosowane ekranowanie. Czy wykorzystano, tak modną ostatnio w świecie hi-end audiofilską jutę? Jeśli tak, to jakiego koloru, bo podobno juta w kolorze marengo bardzo dobrze izoluje wpływ promieniowania kosmicznego. Tylko ta cena. Dla zainteresowanych DIY: jutę można sprowadzić z High-High_End-Shop.com.au za 4700$ metr bieżący, ale... Ale warto przejechać się gdzieś na wioskę, ostatnio chłop sprzedał mi cztery worki z takiej samej juty za flaszkę wódki "Stolicznaja". A kolor - od czego są plakatówki?

Worki z juty mają też zastosowanie przy akustycznej adaptacji wnętrz. Worek z juty, wypełniony specjalnego rodzaju ziarnem pszenicznym, można postawić w każdym kącie pomieszczenia (szczególnie sprawdza się ta metoda w pomieszczeniach nie większych niż 10 m.kw.) - efektem jest znacznie mniej pogłosów, świetnie kointrolowany bas, baryton, sopran, alt i, last but not least, subbas.

Polecam, wypróbujcie sami. Mogę jeden taki worek odstąpić, bo pomieszczenie odsłuchowe mam na planie trójkąta, a podwieszenie worka pod sufit spowodowało groźby rozwodowe mojej małżonki. Cena worka ze specjalnym ziarnem do uzgodnienia.

Tu jest kabel, który będzie testowany :

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Gość

(Konto usunięte)

stary audiofil, 1 Kwi 2010, 13:15

>a

>wiesz ze dzisiaj twoje swieto,we Francji od 13-wieku byl dniem glupka......takze maluj jajka.

lepiej być błaznem niż starą, nudną i nadętą pierdołą, co nie?

Czy nie czas już aby jakaś unijna agenda d/s przeciwdziałania dyskryminacji zakazała stosowania pojęć "złącze męskie" "złącze żeńskie"? Geje mogą czuć dyskomfort. Skoro w hiszpańskich elementarzach może być "Rodzic A" i "Rodzic B" zamiast mamy i taty to złącza mogą być...no właśnie - jakie?

ja mysle ze te sieciowki tutaj beda najlepiej pasowaly:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.