Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm 9v5 i tymczasowy wzmacniacz

nerwer

Rekomendowane odpowiedzi

Paradigm 9v5 i tymczasowy wzmacniacz

Witam.

Chciał bym zakupić jakiś wzmacniacz do wyżej wymienionych kolumn.

Docelowo kupie CA 840A v2 ale w danej chwili nie mogę sobie na to pozwolić dlatego chcę kupić

coś tymczasowo tak do 600 zł.

Co myślicie o tych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nie za drogie ? i tak z ciekawości jak się spisują wejścia cyfrowe w tak wiekowych wzmacniaczach ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - na temat technicsów czytałem wiele złego ale zapytać nie zaszkodzi

lub jeszcze ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co do muzyki słucham prze różne rodzaje z nastawieniem na te bardziej energiczne.

Może znacie jakieś inne starsze wzmaki w podobnej cenie, oczywiście cudów się nie spodziewam aczkolwiek chciał bym kupić coś z czym mógł bym wytrzymać przez parę miesięcy :)

Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/62800-paradigm-9v5-i-tymczasowy-wzmacniacz/

Ukryta Zawartość

z tymi Paradigmami najlepiej się zgrywają stare Nady, nie zdziwiłbym się gdyby to był już docelowy wzmacniacz do nich

ps

CA 840 się obecnie nie opłaca kupować

Ukryta Zawartość

Miałem w domu CA840. Było to jedno z większych rozczarowań ostatniego roku. Taki np. stary Harman-Kardon HK680 gra o niebo lepiej. Wcale bym się nie zdziwił gdyby ta integra Onkyo pokonała CA840.

Dzięki za rady.

Słyszałem o tym, że starsze NADY nawet dają rade z paradigmami, i akurat Tobie don111 można wierzyć na słowo bo widzę, że sam posiadasz taki zestaw.

Ale nie powiem te onkyo wzbudza we mnie ciekawość, dobrze jak by ktoś był w stanie powiedzieć o nim coś więcej.

Będę pewnie jeszcze rozmyślał nad tymi 2 wzmakami.

Co do CA na dzień dzisiejszy mam taką myśl aczkolwiek pewnie wszystko się zmieni gdy już będę na etapie kupna czegoś droższego, tak więc puki co ten temat można zostawić na kiedy indziej.

nie ryzykowałbym z Marantzem w ciemno, bez odsłuchu

miałem bardzo udane połączenie PM 80 ze starszymi Paradigmami, po zmianie na 9v5 niestety wzmacniacz od razu poszedł do wymiany (kompletne "niezgranie" systemu)

wzmaka Onkyo nie miałem okazji sprawdzić z Paradigmami, ale sądząc po opisach kilku modeli 88xx (bo takimi byłem zainteresowany) niekoniecznie to byłoby szczęśliwe połączenie

McGyver dobrze radzi z Harmanem 680, to świetny wzmak, bardzo uniwersalny (grał fajnie z każdymi kolumnami jakie podpinałem pod niego) gościł u mnie ponad rok czasu, ostatecznie jednak (nie bez żalu) go sprzedałem a zostawiłem sobie Nad'a 3240PE (Harman gra ciut bardziej rozdzielczo, ale Nad ma przyjemniejszą, cieplejszą i łagodniejszą barwę dźwięku)

Harman w połączeniu z Monitor Audio BR6 cieszy teraz ucho mojego brata, ja natomiast Nad'a 3240PE zmieniłem na Nad'a 3060, ten sam charakter brzmienia, jednak jest ciut lepszy pod każdym względem...

posiadam jeszcze Jungson JA-88C, również świetne połączenie ale pewnie chinola nie bierzesz w ogóle pod uwagę :)

jeszcze jedna opcja to jakiś Luxman (sprawdzałem 9v5 z L430 - gra fajnie, dosyć podobnie do Nadów pod względem barwy, może ciut mniej rozdzielczy, za to bardziej dynamiczny), tylko ciężko o egzemplarz w dobrym stanie technicznym, ciekawy jestem jak grają wyższe modele lub niektóre końcówki mocy tego producenta

generalnie do tych kolumn trzeba szukać mięsiście, gęsto grającego wzmaka z ciepłą barwą a będzie grało dobrze

Dziękuję wszystkim za porady.

Marantza już sobie puki co wybiłem z głowy, rozmawiałem z osobą sprzedającą go na allegro i powiedział, że był by usatysfakcjonowany ceną 1400 zł ;) No i ta ciekawostka o której pisał don111.

Nad nadem i luxmanem już wcześniej myślałem ale ciężko znaleźć mi na allegro coś godnego uwagi.

Szczególnie jeśli chodzi o luxmana

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chyba to tyle jeśli chodzi o luxmany :( no i jeszcze jakaś 112 za 500 zł tak więc szału nie ma.

Nic, trzeba czekać aż coś się pojawi.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.