Skocz do zawartości
IGNORED

Nasz Air Force One uległ katastrofie!

subagazi

Rekomendowane odpowiedzi

a co do pochówku.Nie przesadzjamy...kazdy dobry.naród musi miec SWOJE miejsca gdzie MUSI cóś złozyć.Chiba to jest zrozumiałe.I kce uczestniczyc w podniósłych hecach .Takie som narody .

Podobno psów się nie wpuszcza na cmentarze- co tu robią komentarze niejakiego mulsa?

Moderacja się odgrażała że będzie dbała o powagę żałoby. Mam to rozumieć że o POwagę?

cekaem - następny czterdziestodniowy user kochający Kaczyńskiego i udzielający się wyłącznie na Bocznicy. Gdzie oni mają tę swoją wylęgarnię?

Jestem Europejczykiem.

czczy frazes

Na marginesie:

Drodzy koledzy i koleżanki. Ze względu na żałobę narodową po katastrofie (jeśli już nie na zwyczajną grzeczność wobec zmarłych) wszelkie głupawe swary nawiązujące do tego smutnego wydarzenia będą natychmiast usuwane. Z rozpatrywaniem zalet i wad nieboszczyków proszę łaskawie wstrzymać się do końca powyższego terminu. Jeśli kogoś rączka swędzi, to niech notuje w notesiku, do wykorzystania później. To jest ostatnie ostrzeżenie ze strony administracji, kolejnym będzie zamknięcie wątków.

jozwa maryn

juz nie zlicze ile razy oznaczalem do zmoderowania post szumidokolalasa obrazajacy Mojego Prezydenta. Nie pomoglo, wiec dwukrotnie w odstepie pol roku zamiescilem nibylist do Niego dystansujacy sie od inkryminowanego postu z podkresleniem, ze inne posty obrazajace pryncypia

wlascicieli forum lub ich moderatorow/redaktorow usuwane sa zadziwiajaco szybko.

w odstepie dluzszego czasu zrobilem dwa testy obrazkowe, bo takiz odwoluje sie raczej do emocji niz do tzw. rozumu, stad lepiej pokazuje z kim mamy do czynienia.

pierwszy, zamieszczony w watku o Janie Pawle II przedstawial zdjecie czarnego T-shirta z napisem "Nie płakałem po...". moderatorzy zalozyli, ze tekst dotyczy Papieza i nie widzac w tym nic zdroznego zostawili zdjecie koszulki w spokoju. po kilku dniach zamiescilem ponownie to zdjecie i tym razem lekko odslonilem uprzednio zakryty koniec napisu, ale tylko na tyle, aby mozna bylo po dokladnym przyjrzeniu sie stwierdzic, ze wcale nie szlo mi o Papieza. Zdjecie po godzinie zniknelo, a nastepnego dnia okazalo sie, ze tamto pierwsze, wiszace dosc dlugo zdjecie nagle okazalo sie rowniez nieprawomyslne i podzielilo los tamtego.

w TE dni, nacechowane wiadomymi emocjami, zauwazylem, ze istnieje inny drazliwy temat. nawet wybrane cytaty z nienaszej prasy, ale opatrzone moim komentarzem, zamieszczone na forum wyparowywaly. czasami po takiej akcji pojawiala sie przestroga cytowana na poczatku. najpierw myslalem, ze zgodnie z porzekadlem "gdzie drwa rabia, tam..." moj post wyparowal przypadkiem. po kolejnej akcji postanowilem cos sprawdzic, a mianowicie zamiescilem zdjecie nienaszego prezydenta z obstawa i anglojezycznym napisem. to zdjecie zniknelo doslownie po 2 - 3 minutach.

w kontekscie poprzedniego obrazliwego zdjecia mojego Prezydenta puszczonego przez szumiego na AS i wiszacego dotad(!) stalo sie jasne, ze nawet w TE dni inny prezydent jest wazniejszy.

ciekawe czy bedzie redunkcja

no to jest krol kaczor pierwszzy.

a ja obstawialem swiatynie opatrznosci glempasa. mogli by wtedy serdele w sygnetach wyciagnac do skarbca po talary na dokonczenie cielca a tak..

juz oficjalnie pisza co sugerowałem wczoraj -zgodnie z tradycja tu154 jak kazdy samolot wojskowy nie miał polisy ubezpieczenia

wszystkie odszkodowania i koszty do pozyskania na drodze sądowej od Skarbu Panstwa

swoja droga nonszalancja władz tego kraju jest przerażajaca chyba na zasadzie że my stanowimy prawo wiec kto nam podskoczy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"Talarów" już niedługo będą szukać, aby wypłacić odszkodowania rodzinom.

Posypią się pozwy sądowe, bo lot ten, jak większość rządowych, nie był ubezpieczony.

A wcześniej szukanie "kozła ofiarnego".

• Redaktorzy

"w kontekscie poprzedniego obrazliwego zdjecia mojego Prezydenta puszczonego przez szumiego na AS i wiszacego dotad(!) stalo sie jasne, ze nawet w TE dni inny prezydent jest wazniejszy."

Czy doczekam się wreszcie informacji, który to post, o co proszę regularnie, czy dalej będzie to boleściwe jęczenie? Obiecuję solennie, że o wyniku poinformuję.

Wydaje mi się, że zapomniano o jednym bardzo istotnym fakcie.

Czy ktoś jest w stanie potwierdzić, że jest sprawą zwyczaju latać na tego typu uroczystości bez zapasu czasu?

Samolot rozbił się przed 9.00, czyli procedura lądowania potrwałaby przynajmniej 15min. Tymczasem ceremonia w lesie katyńskim przewidziana była od godz 9.30. Lecieli na styk, wręcz spóźnieni...rezerwowe lotniska to przynajmniej 150km. Resztę już, niestety, znamy.

• Redaktorzy

"Idziesz protestować? Krakowska zaściankowość się odezwała. Zupełny brak wyczucia mają organizujący ten prostest."

A nie określiłbyś tego jako konsekwencji? Niedawno krakowianie protestowali (skutecznie) przeciwko przyznaniu L.K. honorowego obywatelstwa tego miasta. Co więc mają robić teraz?

cir, 14 Kwi 2010, 10:05

>juz oficjalnie pisza co sugerowałem wczoraj -zgodnie z tradycja tu154 jak kazdy samolot wojskowy

>nie miał polisy ubezpieczenia

>wszystkie odszkodowania i koszty do pozyskania na drodze sądowej od Skarbu Panstwa

>swoja droga nonszalancja władz tego kraju jest przerażajaca chyba na zasadzie że my stanowimy prawo

>wiec kto nam podskoczy

trafna uwaga, brak zgody, premier sobie, prezydent sobie,

ciekawe , że nikt o tym nie mówi - jestesmy podzieleni w bardzo podstawowych sprawach

jozwa maryn, 14 Kwi 2010, 11:37

>"Idziesz protestować? Krakowska zaściankowość się odezwała. Zupełny brak wyczucia mają organizujący

>ten prostest."

>

>

>A nie określiłbyś tego jako konsekwencji? Niedawno krakowianie protestowali (skutecznie) przeciwko

>przyznaniu L.K. honorowego obywatelstwa tego miasta. Co więc mają robić teraz?

"Krakowianie"- 300 osób tam było..

A ci Krakowianie którzy składali hołd Kaczyńskiemu?

A po co ich liczyć

Jeżeli sledztwo potwierdzi błąd pilotów,powinna nastąpic degradacja do najniższego stopnia.nie mowie tego ze złosliwoscia.pilot nie ma prawa ryzykowac to nie był lot bojowy.kapitan bierze odpowiedzialnosc za decyzje bez względu na to czy były naciski ze strony uczestników lotu.

lunaticos, 14 Kwi 2010, 12:13

taki jesteś kategoryczny? - a pilot z Gruzji dostał odznaczenie i won z roboty - i to się maja te oceny; zwolnij trochę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

jak się sra też się podejmuje ryzyko że żyłka w mózgu pęknie.

to byli piloci wojskowi, młodzi, ci w szczególności mają podniesioną poprzeczkę co to jest ryzyko.

Jasne że podejmował ryzyko lądując w mgle, lot do Katynia to była misja...

z tego co na razie wiadomo błąd pilotów był koszmarny.pilot nie ma prawa ryzykowac jesli obsługa naziemna odradza lądowanie a widocznosc jest o połowe mniejsza od dopuszczalnej.

• Redaktorzy

Na pewno młodzi? Zresztą, niepotrzebnie spekulujemy. Zapis z kabiny pilotów być może wyjaśni, jaki był tryb podejmowania decyzji, ale mam nadzieję że wyjaśni też inne kwestie, między innymi stopień porozumienia z wieżą kontrolną. To, że samolot znalazł się tak grubo niżej, niż powinien, samo w sobie jest mocno zaskakujące.

jak wy to sobie wyobrażacie?

że pilot wiozacy dowódców wojskowych rodzajów wojsk nie wyląduje?

to jak jego przelożony będzie wygladał w oczach kolegów?

a on sam?

antaresAN, 14 Kwi 2010, 12:31

>jak wy to sobie wyobrażacie?

>że pilot wiozacy dowódców wojskowych rodzajów wojsk nie wyląduje?

>to jak jego przelożony będzie wygladał w oczach kolegów?

>a on sam?

I ja jestem za tym aby nasze samoloty rządowe pilotowali towarzysze radzieccy.

lunaticos,

pisałem z przekąsem, w przpadku lotnictw cywilnego jest: po pierwsze bezpieczeństwo, po drugie bezpieczeństwo, po trzecie bezpieczeństwo.

Loty rządowe paradoksalnie jest nieco inaczej patrz: casa, helikopter millera.

To jest misja, przynajmniej w głowach tych ludzi a piloci temu ulegają. I nie ma co ich degradować, takim układzie pracują.

Misja to jest nawet jak jadą przez miasto borowiki z VIPem na sygnale rozpychając korek.

Co tam k... ktoś w sejmie umiera?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.