Skocz do zawartości
IGNORED

Nasz Air Force One uległ katastrofie!

subagazi

Rekomendowane odpowiedzi

""Czy gdybyś chciał kogoś zabić to zaprosiłbyś go do własnego domu?"

A gdyby tobie zabili brata na komisariacie Policji?

Czy chciałbyś, aby to Policja prowadziła śledztwo?

A zapytany o sprawę prokurator mówi: Nie chcemy zimnowojennych gestów, nie będziemy występować do Policji o szczegóły śledztwa.

Czy gdyby lekarze spaprali operację chirurgiczną twojego kręgosłupa?

Czy chciałbyś, aby związek lekarzy rozstrzygał o błędzie kolegów?

Czy gdyby w Smoleńsku zginął twój ojciec?

Czy twoja opinia o przebiegu śledztwa była taka sama?

Więc przestań pieprzyć.

Wszystko jest piękne, dopóki nas nie dotyczy.

Komorowski "Nie dostrzegam braki szacunku"

Bo jego to k…a nie dotyczy?

A powinno."

aleś napaćkał...hahahaha YunnanTEA co to ma wspólnego z sytuacją kandydata z testamentu wykorzystującego nie tylko śmierć brata do rozgrywek politycznych?

Gość

(Konto usunięte)

Świetnie, ale czy to samo nie dotyczy setek tysięcy hitlerowskich żołnierzy, którzy najechali Polskę 1 września 1939 roku. Przecież większość z nich też nie miała prywatnie nic przeciw Polakom. O większości z nich też można powiedzieć "to byli zwykli chłopcy, którzy szli na Warszawę nie marząc o hitlerowskich ideałach". Apeluję więc do abp Życińskiego o większy rozmach, trzeba już dziś szykować się do wielkiej akcji palenia zniczy 1 września na grobie hitlerowskich ofiar kampanii wrześniowej. Wyjątek trzeba zrobić wyłącznie w Warszawie. Tam znicze niemieckim żołnierzom powinno się zapalić 1 sierpnia.

jozue

Teraz to juz przeszedłeś samego siebie w wypisywaniu idiotyzmów.Niemieccy żołnierze nie mieli nic przeciwko Polakom?To pogadaj z ludzmi którzy pamietają te czasy!Pamietają naloty na polskie miasta,ostrzeliwanie uchodżców na drogach,egzekucje w Bydgoszczy,w Palmirach,wywózkę krakowskich profesorów,brutalne zwalczanie polskiej partyzantki( Michniów).No i oczywiście rycerska postawa Niemców w czasie Powstania Warszawskiego!

To już nie jest głupota to jest robienie we własne gniazdo!

wpadki bylego Prezydenta byly wpadkami mojego Prezydenta, a wpadki Komorowskiego nie beda wpadkami mojego prezydenta (o ile...).

Lechowi Kaczyńskiemu byłem w stanie wiele wybaczyc (poza rzeczami o ktorych pisalem tu jeszcze za jego zycia). Ten czlowiek mial sukcesy jako szef NIK-u, minister sprawiedliwosci, prezydent Warszawy i Prezydent RP. Nigdy nie robil na mnie takiego negatywnego wrazenia jak Komorowski. jak to sie mowi dobrze mu z oczu patrzylo.

jego krytycy mogli sie jedynie przyczepic do cytatow z socjalizmem w tle z pracy doktorskiej (nie byly balwochwalcze vide noblistka i spolka) oraz Julcia do dorsza za 8,50 zlocisza. jak na tyle lat w polityce, to porazajaco duzo.

Komorowski: afera marszalkowska, prywatyzacja szpitala MSW, 200 tys. DM i Paluch, lesniczowka w lasach janowskich i wygrane kontrakty w MON przez ludzi tam goszczacych Komorowskiego, ostatnio rozpychanie sie nie na swoim stolku itp.

samochodu od Komorowskiego bym nie kupil.

jak dowiedzialem sie, ze jest zapalonym mysliwym... to mi pasuje do calosci.

ogolnie to kolejny macher z zaplecza, ktory podpisac sie moze z przekonaniem pod slawna juz maksyma "do polityki idzie sie dla naprawde duzych pieniedzy". i tu jest najwieksza roznica miedzy Lechem Kaczyńskim, a Bronislawem Komorowskim, bo gdy ten pierwszy byl ideowym panstwowcem i patriota o wyraznych pryncypiach, to ten drugi jest bardzo plastycznym konformista, nastawionym na promowanie swej osoby i jesli moze cos przy tej okazji zalatwic dla siebie, to zapewne to zrobi.

wlasnie u Komorowskiego wyczuwam taki nuworyszowski ryt; zdradza go jego wzrok.

pod jednym wzgledem sa do siebie podobni, a mianowicie sa rodzinni, a nawet Komorowski bardziej, bo ma piatke.

>Nowy2, 5 Maj 2010, 15:11

>jozwa wylacz lampe, mow ciszej i nie rob dochodzenia w sprawie Dzamba. Poradzi sobie. A jak beda

>konkrety, niekorzystne dla Dzambusia,

Problem w tym, że ciągle tych konkretów nie ma. Różne dupki wypisywały tu o mnie różne rzeczy, a jak mieli podać jakiś konkretny przykład to albo uciekali w chamstwo albo zmykali z podkulonym ogonem. Taka nowa świecka tradycja ;-).

>bawi mnie wasza grupowa/zawodowa solidarnosc, dosc slabo skrywana w TE dni

Do jakiej to grupy niby należę (tak z czystej ciekawości pytam). A TE dni to niby co, okres?

Jestem Europejczykiem.

"Lechowi Kaczyńskiemu byłem w stanie wiele wybaczyc (poza rzeczami o ktorych pisalem tu jeszcze za jego zycia). Ten czlowiek mial sukcesy jako szef NIK-u, minister sprawiedliwosci, prezydent Warszawy i Prezydent RP. Nigdy nie robil na mnie takiego negatywnego wrazenia jak Komorowski. jak to sie mowi dobrze mu z oczu patrzylo.

jego krytycy mogli sie jedynie przyczepic do cytatow z socjalizmem w tle z pracy doktorskiej (nie byly balwochwalcze vide noblistka i spolka) oraz Julcia do dorsza za 8,50 zlocisza. jak na tyle lat w polityce, to porazajaco duzo."

dlaczego omijasz wspólne plany bliźniaków?

afera telegraf i nierozliczone miliony,klęska polityki zagranicznej,oszczerstwa główną metodą zwalczania opozycji i te kurduplowate strasznie zwolnieniem pilota i "załatwienie stokrotki"

baaardzooo mu dobrze z oczu patrzyło

jest jeszcze wywiad z jego doradcą o stylu pracy prezydenta...Nowy2 masz drugiego

Gość

(Konto usunięte)

...Problem w tym, że ciągle tych konkretów nie ma. Różne dupki wypisywały tu o mnie różne rzeczy, a jak mieli podać jakiś konkretny przykład to albo uciekali w chamstwo albo zmykali z podkulonym ogonem. Taka nowa świecka tradycja ;-)...

Hahahahaaaa, co za bezczelność !

• Redaktorzy

"Wyjątek trzeba zrobić wyłącznie w Warszawie. Tam znicze niemieckim żołnierzom powinno się zapalić 1 sierpnia."

Zazwyczaj zapalam znicz na zbiorowej mogile ekshumowanych niemieckich żołnierzy na Wólce Węglowej. 1 listopada niejeden warszawiak zapala tam lampki. Kolega jozuehyt przypuszczalnie za nic tego nie pojmie.

"Wyjątek trzeba zrobić wyłącznie w Warszawie. Tam znicze niemieckim żołnierzom powinno się zapalić

1 sierpnia."

może i jestem niereformowalny, głupi bo w swoim mniemaniu uczciwy, antyunijny, hetero, i tetryk ale pytam: - W IMIĘ CZEGO ?

zrównania z ziemią milionowej stolicy państwa ?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wojciech iwaszczukiewicz, 5 Maj 2010, 19:31

Przecież gdyby chcieli go zgładzic to nie robiliby tego na swoim terenie!Zrobiliby to przy okazji wizyty w jakims innym kraju np. Gruzji.

też mnie to gryzło bo wbrew logice ale może ty jest haczyk; parszywa rzeczywistośc

ale przeciez ten wypadek sie wpisuje w caly ciag klesk naszego tzw. lotnictwa, plus tajemniczy glos i tzw.czynnik ludzki czyli głupota na najwyzszych szczeblach wladzy, ktorej sa dowody na szczescie z poprzednich wylotów ( nie do podwazenia)...nie wiem co mozna tutaj dodac, ale nie potzreba jakiejs teorii eksterminacji elit (?) przez FSB, to jak kancelaria prezydencka zorganizowala te wycieczke wpisuje sie w nasze rozumienie panstwowosci, nasze rozumienie odpowiedzialnosci , nasze rozumienie pychy i zaprzaństwa jako sposobu prowadzenia polityki, jestesmy pieprzonym bantustanem, a to co sie stalo to wielki wstyd dla naszego kraju, ja nie czulem jakiegos specjalnego wspolczucia jak sie dowiedzialem ( moze dlatego , ze do takich rzeczy jestem nawykły), czulem ogromny wstyd , ze takie cos moglo miec miejsce, ze ta nasza mentalnosc jakos to bedzie, juz raz wyladowalem to sie uda drugi raz itd. to zalatwianie wszystkiego na odpier**l, w ostatniej chwili ...naprawde nadal czuje wstyd...wiem , ze w ugandzie podobno tez jakis ich prezydent w samolocie zostal zestrzelon czy ulegl wypadkowi, no ale to uganda...tam hieny d.pą szczekaja....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

wladz, 6 Maj 2010, 00:23

>w imię śmierci która nie wybiera i nie dzieli na dobrych i złych<

w imie smierci? - truizmy pierdzielisz, pomyśl zanim coś nakilkasz

wogole mysle, ze chłopaki szukacie jakichs wielkich słow i niepotzrebnie ujadacie , przeciez mozna nazwac głupotą głupotą, powiedzmy lece sobie gdziestam do ałma -aty czy hondurasu jako dziennikarz, pech chcial , ze z salonki wychodzi jakis niski prezydent ugandy, on chce jednak sprowadzic samolot do tbilisi, bo tam jest fajnie, bo dym nad miastem i wystrzaly i bedzie mozna poszumiec, no to przykro mi bardzo , ale robimy glosowanie i wyrzucamy kretyna za burtę, tylko tyle i az tyle, glupota jest tak samo niebezpieczna , a nawet bardziej na najwyzszym szczeblu i bardziej oczywiscie szkodliwa...pycha polaczona z bezwzglednoscia to bardzo zła mieszanka...męża stanu z tego nie moglo byc, szkoda tylko , ze troche przy okazji ludzi zginelo, co prawda prezydentowi sie nie odmawia, ale Englert dwa razy odmowil i dzieki temu zyje....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

wywiad z najlepszym oblatywaczem rosyjskim daje sensowne wyjasnienie.Trzy razy robili rundke zeby okreslic radiolatarnie.Dwa rózne przyrzady MOGŁY pokazywać rózne wysokosci barometryczny i radiowy z uwagi na wawoz.Piloci poszli na dosc czeste sprawdzenie naoczne, gdzie jest pas i jak go zobaczyli było juz za nisko.dali cały gaz stad potezny ryk silnikow słyszalny wszedzie i mowi ze była szansa na ratunek, gdyby nie zakret ipochył.I tyle.Rozsadek mowi ze TAK mogło byc, z czym zgadza sie wiekszośc fachowców i pilotów .W tym rosyjskich znajacych teren i sposób latania...tam.Nikt jednak nie wie...Ddczego ladowali.Ale to my z koleji..wiemy..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.