Skocz do zawartości
IGNORED

Nasz Air Force One uległ katastrofie!

subagazi

Rekomendowane odpowiedzi

>Tench, 13 Kwi 2010, 00:12

>" Czyli zostały te dwie radiolatarnie bezkierunkowe i został ten system radiolokacyjny wschodni.

Na to wychodzi. Jak na takie warunki atmosferyczne nie za bogato :-(.

Jestem Europejczykiem.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Krak_oN, 12 Kwi 2010, 21:11

>Poniżej jest zapis ze skanera częstotliwości :

>

>http://www.radioscanner.ru/files/aviarecords/file10279/

>

>inne zapisy :

>http://www.radioscanner.ru/files/aviarecords/

I aby wszystko było jasne, to te zapisy nie zawierają komunikacji pilota i wieży w trakcie feralnego lotu.

Jest to zresztą wyraźnie napisane tu http://www.radioscanner.ru/files/aviarecords/file10279/

Znak samolotu z nagrań to IGA, a lot prezydencki miał znak PLF101.

Czasem warto czytać wszystko, a nie tylko wybrane fragmenty pasujące.

GM

a ja trafilem na cos takiego. przynajmniej nie wyglada na przefiltrowane i wzbudza watpliwosci

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znała Pani wiele osób z listy pasażerów tragicznie zmarłych w wypadku samolotu Tupolew. Czy serce pomieścić może tyle strat na raz, w jednym momencie?

W sercu wszystko się może zmieścić. Tam jest cała miłość do Polski. Ale w głowie to mi się wszystko nie mieści (płacz). Żeby mieć takich wspaniałych ludzi i ich nie chronić… to kim my jesteśmy? To jaką my mamy policje, BOR, służby?

Mamy za to Maciarewicza - "pamiątkę" po służbach specjalnych jakie by nie były

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wcisnieto mi dzisiaj "Metro" w ktorym na pierwszej stronie zamieszczono miniatury pierwszych stron gazet z roznych zakatkow swiata. Czeskie "LIDOVE NOVINY" piszą o polskim przeklenstwie (klatwie), "Moskiewska Prawda" wprost o katastrofie pod Smolenskiem, "Komsomolskaja Prawda" z pytaniem-zarzutem dlaczego polscy piloci spieszyli sie z ladowaniem nie patrzac na mgle, natomiast wprost zmrozil mnie tytul z "The Wall Street Journal" "Poles and Russians unite"

Dla kogoś z boku, kto niezbyt zna współczesną historię Europy Środkowo-Wschodniej tak to może wyglądać. Te kwiaty w Smoleńsku, kamień pamiątkowy, kwiaty pod ambasadą RP w Moskwie, kwiaty na ulicach Moskwy, czy wreszcie wypowiedzi samych Rosjan. Mnie to nie zaskakuje, zachowalibyśmy się podobnie w analogicznej sytuacji.

Bardziej obawiałem się problemów z WGPW po informacji o katastrofie, na szczęście zachodnie serwisy informacyjne sprostały zadaniu i szybko wyjaśniały zawiłości naszej ustawy konstytucyjnej (ciągłość władzy).

>Nowy2

>natomiast wprost zmrozil mnie

>tytul z "The Wall Street Journal" "Poles and Russians unite"

Takie tam pompatyczno-hollywoodzkie w stylu Amerykanów

Lepiej taki stan nawet naciągany, niż "Poles and Russians at WAR"

>To smak 17-tej republiki...

No fakt, można tak też zinterpretować.

Kwestia jakie kto ma podświadome lęki ukryte.

Osobiście bardziej obawiam się, skutków otwartego dużego konfliktu z Ruskimi, np energetycznego, niż tego, że jeszcze kiedykolwiek się zdarzy, że wejdziemy pod ich strefę wpływów. Dlatego nie przyszła mi taka interpretacja tego artykułu do głowy.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

martens, 13 Kwi 2010, 12:16

>>Nowy2

>>natomiast wprost zmrozil mnie

>>tytul z "The Wall Street Journal" "Poles and Russians unite"

>

>Takie tam pompatyczno-hollywoodzkie w stylu Amerykanów

>Lepiej taki stan nawet naciągany, niż "Poles and Russians at WAR"

jestem stary i pamietam, wiec przerazilo mnie to, iz jest przyzwolenie na to, aby usuwala sie nam ziemia spod nog i abysmy wpadli w ramiona Rosji.

a czy to jest empatia, a moze bezczelny triumfalizm po skonczonej akcji sprzatania? "Katyńska kość niezgody w relacjach Warszawy i Moskwy zostanie pochowana razem z prezydentem Kaczyńskim" tutul z "Niezawisimoj Gaziety". czy jeszcze jakies kosci trzeba zakopac? o tym zadecyduja Rosjanie.

widze, ze Putin jest pojetnym uczniem Erici Steinbach i stosuje szeroko jej wynalazek - kat ofiara.

>Nowy2, 13 Kwi 2010, 12:54

>"Katyńska kość

>niezgody w relacjach Warszawy i Moskwy zostanie pochowana razem z prezydentem Kaczyńskim" tutul z

>"Niezawisimoj Gaziety". czy jeszcze jakies kosci trzeba zakopac? o tym zadecyduja Rosjanie.

>

>widze, ze Putin jest pojetnym uczniem Erici Steinbach i stosuje szeroko jej wynalazek - kat ofiara.

Posłowie PiS powinni ostro zaprotestować. Jeżeli to nie odniesie skutku proponuję wysłać na Smoleńsk zagończyków na Meleksach pod wodzą posła Karskiego.

Jestem Europejczykiem.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Mam wrażenie, że wszyscy popadli w zbiorową psychozę? hipnozę?

w szpitalu personel z czarnymi kokardami na fartuchach.

w telewizji festiwal bohaterów - ciekawe, że nikt nie zaproponował aby usypać kopiec na cześć.

dziennikarze, którzy pluli jadem przez parę lat na Prezydenta, teraz przeprowadzają wywiady z cieciem z kamienicy gdzie kiedys mieszkał zmarły.

Szczytem jest Żakowski i Olejnikowa szlochajaca z Brudzinskim.

Wszyscy, którzy przez ostatnie pare lat nie zostawili na Nim suchej nitki, teraz okazuje się, że Go kochali (widocznie miłością ukrytą)

Obciach i hipokryzja z najwyższej półki. No i do tego rodacy nakreceni przez TV jak budziki.

A za tydzień wszystko wróci do normy - szczucie, plucie itd.

Okazuje się że pracownicy zmarłych o nominacjach dowiadują się z telewizji. Platforma nie próżnuje.

Pogrzeb pogrzebem a skok na kasiore nie moze czekac - to nie przelewki, panie.

Tu idzie o dobro narodu!

martens, 13 Kwi 2010, 12:42

>Osobiście bardziej obawiam się, skutków otwartego dużego konfliktu z Ruskimi, np energetycznego, niż

>tego, że jeszcze kiedykolwiek się zdarzy, że wejdziemy pod ich strefę wpływów.

A ja nie widzę żadnych powodów ku temu aby uważać że nigdy już w historii ludzkości nie będzie żadnych wojen, bo ludzie strasznie przerazili się poprzednich i w ogóle rodzić się będą same dobre dzieci, nigdy nie ulęgnie się jakiś Stalin albo Hitler itd.

Wojna to tylko kontynuacja polityki innymi środkami. Gruzja ma w tej sprawie wiele do powiedzenia.

Putin (Medwiediew to figurant) buduje silny nacjonalizm, Niemcy na razie postawiły na budowanie swojej potęgi metodą pokojową przez genialny pomysł pod tytułem Unia Europejska ale kto wie co to będzie jak Unia runie? Równie niespodziewanie jak Grecja? Kto wie?

=skynyrd, 13 Kwi 2010, 12:50

>>

Ukryta Zawartość

TAAAK bedą podwieszeni pod sklepieniem

post-24864-100007315 1271157148_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nowy2, 13 Kwi 2010, 12:54

>jestem stary i pamietam, wiec przerazilo mnie to, iz jest przyzwolenie na to, aby usuwala sie nam

>ziemia spod nog i abysmy wpadli w ramiona Rosji.

A bo de facto takie przyzwolenie jest!

Ameryka pod przywództwem gminnego murzyna z Kenii Obamy wycofuje się z Europy dając wolną rękę Rosji i Niemcom w kwestii urządzania kontynentu. Jak to urządzanie będzie wyglądać, zwłaszcza w przypadku gdy komuś nie będzie się ono podobało - nie można być pewnym.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

wladz, 13 Kwi 2010, 13:13

>skynyrd obcy twojemu wychowaniu jest szacunek dla zmarłych....był atakowany za fatalną partyjną

>prezydenturę.

obcy jest mi cyrk - ciszej nad tą trumną

Nowy2, 13 Kwi 2010, 13:11

>wywies jeszcze dwie flagi, w tym jedna z kirem za twoj zniewolony umysl

Jaro wywiesza zapewne tę niebieską szmatę z gwiazdkami jak mój sąsiad lekarz, który to uczynił 3 maja (samą szmatę, jeszcze żeby obok była polska flaga, ale sama???).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.