Skocz do zawartości
IGNORED

Cześć Pamieci Lecha Kaczyńskiego,i innych ofiar

GRAND

Rekomendowane odpowiedzi

i moze warto na koniec powiedziec jasno.Para Prezydencka w tym P.Prezydentowa byli tak skromnymi osobami i z takimi walorami duchowymi ze nigdy taka mysl o Wawelu nawet by im do głowy nie zaswitała.A na takie propozycje pukneli by się w czoło.nNtomiast taka filozofia jest bliska jarosława.I mysle ze nie tylko taka, o czym sie niebawem...dowiemy.

a dla czego mi jozwa wycina jak cytuje tvp I

taki njus, że pewnie będą dorabiali krypt na Wawelu dla kolejnych to pies?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

oj już się gubię w tej bieganinie, nic nie wyciął - tnij teraz oby-dwa

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

>jacch, 14 Kwi 2010, 21:43

>>Rozumiem,ta trauma pomieszała Ci zmysły!Biedaczyna!

>

>Tak? A można zapytać wojciechu jakiego wyznania jesteś?

Obecnie jacuś z Żydów przerzucił się na Świadków Jehowy.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

>Obecnie jacuś z Żydów przerzucił się na Świadków Jehowy.

Znowu dajesz buzią dzambo?

Podaj móej wpisy, który sugerują, moją niechęć do żydów.

Kolejne pomówienie...ręce opadją.

No i jeszcze moje pytanie, jakiego jesteś wyznania?

>jacch, 15 Kwi 2010, 01:18

>

>No i jeszcze moje pytanie, jakiego jesteś wyznania?

Wierzę w węgiel czarny jak twój mózg.

Jestem Europejczykiem.

>jacch, 15 Kwi 2010, 02:11

>Wstydzisz się odpowiedzieć;p

Nie, tylko samo pytanie uważam za niestosowne (zakładam, że rozumiesz sens tego słowa). Co cię to obchodzi? Jakie to ma znaczenie? Moje pochodzenie rasowe już ustaliłeś? A preferencje seksualne? Jakie to ma znaczenie, zwłaszcza w wątku o nieżyjącym Prezydencie RP.

Nie wstydzisz się jacuś swojego prostactwa?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Niestosowne?!?!

Żyjemy w WOLNYM, DEMOKRATYCZNYM kraju w którym jest miejsce dla każdego wyznania!

Powtarzam, dla każdego !

Więc moze zacznijmy jeszcze raz.

Cześć Jaro, jakiego wyznania jesteś?

Ja jestem katolikiem.

dlaczego pomiatano Prezydentem Kaczyńskim - no kochani jednym z najważniejszych powodów jest lustracja i wyjaśnienie prawd komunizmu , osobiście uważam, że powinna ona się odbyć zaraz po obaleniu komuny i tu nie powinno być grubej kreski - z każdym rokiem później traciło to coraz bardziej sens - i tu jak myślicie , jak może być traktowany człowiek dążący do lustracji kiedy całkiem spora część swołoczy dziennikarskiej, ale również akademickiej i pseudointeligenckiej była zaangażowana w esbecko komunistyczną propagandę i donosy? hm ... przez środowisko dziennikarskie był skazany na pożarcie z czego skwapliwie korzystały inne opcje polityczne.

jacch

Wiemy,wiemy,że jesteś katolikiem.Powtarzasz to do znudzenia co i tak nijak się ma do tematu wątku.

>>>> wojciech iwaszczukiewicz

15 Kwi 2010, 07:42

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1231 / 1932 / 0 gregorjan

Na autorytet trzeba sobie zapracować.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

wojciech iwaszczukiewicz, 14 Kwi 2010, 19:18

>

>Po pierwsze,kolejka jest do Pałacu Prezydenckiego a nie do Belwederu.

>Po drugie ludzie oddają hołd Prezydentowi jako symbolowi Państwa niezależnie od światopoglądu.

>Nie ma to nic współnego z merytoryczną oceną tej prezydentury.

typowo żydowska logika charakterystyczna dla GW,

jak zly to Kaczynski a jak dobry to prezydent

Może moglibyście odnosić się do Prezydenta Kaczyńskiego z szacunkiem - trwa żałoba narodowa, a jego doczesne szczątki jeszcze nie zostały pochowane !!!

Wiadomo, że tłumy przed pałcem prezydenckim to nie znak, że wszyscy zgdzali się w 100% z jego polityką. Tu chodzi o szacunek do pierwszego obywatela Rzeczyposplitej.

Często krytyka jego osoby była przesadna. Sądze , że ludzie stojący dziś na ulicach Warszawy zastanwiają się i jest im przykro, że widzieli obraz Prezydenta Kaczyńskiego zniekształcony przez mająca zniszczyć go jako czynnego polityka krytykę.

W prezydenckim samolocie zgineli politycy z lewej i prawej strony, może to czas aby zastanowić sie nad sposobem i stylem uprawiania polityki i dyskuscji publicznej, także tej na naszym forum.

A wrcając do Wawelu to oczywiście jest to decyzja kontrowersyjna, może warto by z nią poczekać. Uważam jednak, że wszyscy którzy kpią z Preydneta Kaczyńskiego i protestuja pod krakowska kurią biskupią powinni się trochę zastanowić nad tym co wyprawiają i pochamować się.

Nie wyobrażam sobie, aby w innych państwach przed pogrzebem prezydneta działy się takie rzeczy.

antersanAN

Skoro Jarosław K. postanowił wykorzystać tę tragedię w swojej kampanii wyborczej to niestety musi liczyć się z reakcją ludzi mających odmienne poglądy.

A ja, po histerycznych reakcjach na miejsce Wawel, zaczynam doceniać , że Prezydent zostanie tam pochowany , miejsce jego pochówku , czy się to komuś podoba czy nie będzie Narodowym symbolem tej Tragedii oraz symbolem prawdy Katynia , za którą tak orędował, w tym jednym ważnym dla Polaków miejscu będę mógł oddać hołd wszystkim i ofiarom tragedii i bestialsko zamordowanym przez ruskich rzeźników Polakom. A przy okazji pozna się kilka osób które spać nie mogą bo dla nich ważniejsze niż żałoba jest skopanie nieżyjących osób , a Wawel to już pianę ciśnie na twarz i pod płaszczykiem nibytroski o zachowanie kultu wawelskiego podkreślenie , że Prezydent to nie bohater tylko ... itd itp a jak już nie wolno na Prezydenta - to na Pis , to na drugiego Kaczyńskiego.

Powtarzam jeszcze raz Prezydent to symbol pewnych spraw i tragedii jakich w historii Polski zapewne już nie będzie - oby.

A dziennikarze jak to oni , nie wszyscy oczywiście, ale już zaczynają robić sondy - czy to dobrze , że na Wawelu?, oczywiste judzenie i swołocz.

gregorjan, 15 Kwi 2010, 08:51

>A ja, po histerycznych reakcjach na miejsce Wawel, zaczynam doceniać , że Prezydent zostanie tam

>pochowany , miejsce jego pochówku , czy się to komuś podoba czy nie będzie Narodowym symbolem tej

>Tragedii oraz symbolem prawdy Katynia , za którą tak orędował, w tym jednym ważnym dla Polaków

>miejscu będę mógł oddać hołd wszystkim i ofiarom tragedii i bestialsko zamordowanym przez ruskich

>rzeźników Polakom. A przy okazji pozna się kilka osób które spać nie mogą bo dla nich ważniejsze niż

>żałoba jest skopanie nieżyjących osób , a Wawel to już pianę ciśnie na twarz i pod płaszczykiem

>nibytroski o zachowanie kultu wawelskiego podkreślenie , że Prezydent to nie bohater tylko ... itd

>itp a jak już nie wolno na Prezydenta - to na Pis , to na drugiego Kaczyńskiego.

>Powtarzam jeszcze raz Prezydent to symbol pewnych spraw i tragedii jakich w historii Polski zapewne

>już nie będzie - oby.

>A dziennikarze jak to oni , nie wszyscy oczywiście, ale już zaczynają robić sondy - czy to dobrze ,

>że na Wawelu?, oczywiste judzenie i swołocz.

jasne i oczywiste

>

Nietrudno się domyśleć, że wściekłość wszelkiej maści hipokrytów, kryjących się dotąd za żałobą wywołuje fakt, że pochowanie Marii i Lecha Kaczyńskich w krypcie na Wawelu sprawi, iż na wieki zostanie zachowana pamięć o tych postaciach i nie da się jej nigdy wykreślić z historii Polski. W perspektywie życia ludzi, którzy dziś rządzącą Polską, a których pamięć zniknie na przestrzeni jednego pokolenia - ta świadomość musi budzić najniższe instynkty i wściekłe reakcje. Oni wiedzą, że krypta na Wawelu oznacza trwałość wszystkich idei, za które oddał życie Prezydent Kaczyński i choćby jutro już oddali nas we władanie "rosyjskich przyjaciół" - prezydencka krypta nie pozwoli zapomnieć o wolnej Polsce.

>

>>....oczywiste judzenie i swołocz.

A kto judzi?Wiadomo,że pierwsze skrzypce TVN-nik i pochodne...Piasecki.Zagadywawszy niby od niechcenia każdego rozmówcę" a czy nie uważa Pan,Pani że ten Wawel to pochopnie...itd.itp.

O czym tu gadać,jak decyzja podjęta i nieodwołalna?No po naszemu,ktoś musi jątrzyć,bo musi być następny powód do śmiechu z nas Polaków,nie tylko w Belgii ale na całym świecie.

Walczył o prawde Katyńską,o jej ujawnienie jak żaden inny Prezydent,zapłacił za to życiem...mało?

Wszystkim krytykantom polecam podjęcie takie walki i przypominam,że nie polega ona na klepanie impertynencji w komputerową klawiature.Żenujące to judzenie jest i tyle.

Chciałbym tylko nadmienić, może dla kogoś to trudne do zrozumienia ale cała Polska nie mieszka w Warszawie. Politycy centralni są znani jedynie z mediów krajowych i ich zbawienne działanie na życie lokalne trudno zauważyć. Nie to że politycy są niepotrzebni, może są ale robienie z nich bohaterów w realiach byle jak pisanego prawa oraz kiepskiego korpusu służby publicznej (powołanego za premierostwa Buzka a olewanego przez wszystkie partie i większość polityków) to tak jakby płakać za prezesem ZUS. Ja wiem że bez ZUSu byłby upadek cywilizacji, choroby i głód ale spokojnie...

Może za 20 lat dorobimy się profesjonalnych polityków i sensownie formułowanego prawa. Na razie nawet w konstytucji wiszą takie buble i życzeniowe pustosłowie że... I kto to zrobił?

Na razie nic się z powodu wiadomej katastrofy nie zmieni. Wojsko Polskie i tak nie ma doktryny działań więc sztab istnieje nie wiadomo po co. Jego sens jest jedynie w uczestnictwie w akcjach ONZ i NATO które to zadania są wypełniane bez sztabu i naczelnego dowództwa, więcej tutaj administracji i dowodzenia operacyjnego, chociaż i tak podwiązani jesteśmy do wspólnego dowództwa danych operacji czy to humanitarnych (Kongo, Czad) czy to różnych dziwnych zabaw (Afganistan). Wojsko nawet nie odczuje tej straty. Ja raczej nie zapomnę jak pewien dowódca wyraził opinię że w kantynie nie powinno się montować płyt g-k bo w miesiąc będzie demolka. Ehhh... I to za publiczne pieniądze ściągane nie od polityków a ludzi którzy na co dzień ciężko pracują.

Zginęło wielu urzędników państwowych. Na tym polega urok i siła republiki demokratycznej że nic się wtedy nie dzieje, powoływani są następni a obowiązki pełnią instytucje a nie jednostki, bo to nie monarchia, feudalizm czy kamaryla (do czego niektórzy politycy mają tendencje). Chować prezydenta republiki obok królów to jakaś niestosowaność, nie tylko polityczna ale i ustrojowa.

• Redaktorzy

POanowie, tytuł wątku proszę wziąć pod uwagę w swoich wpisach. Jeszcze trochę politycznej szarpaniny i wątek zamykamy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.