Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze opinie o JVC AX-1100

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

Już sami widzicie jaki jest klucz do opinii disco:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Już sami widzicie jaki jest klucz do opinii disco:-)

Nie no najwięcej to wie OLA tyle, że chyba najmniej slyszała (słyszał ???).... a co do wypowiedzi na temat to fakt: JVC to szrot no nie mówiąc już o Sansui czy wspominanym Kenwoodzie te to dopiero "pierdzą" .... tak na marginesie to uważam, że z tego forum to się drugie nk zrobiło wszystko można mówić i za nic brać odpowiedzialności ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

amnesia mysl dluzej, az ktos Ci go sprzatnie sprzed nosa. Nie ryzykujesz, nie jesz, z tym ze tutaj ryzyko jest rowne 0.

Pzdr.

Powtórzę jeszcze raz swoją opinię: wg mnie jest to bardzo kiepski wzmacniacz. Typowa japońska budżetowa konstrukcja która niczym się nie wyróżnia spośród wielu innych wzmacniaczy. Szkoda czasu i pieniędzy. Są dużo lepsze i bardziej wartościowe konstrukcje. Pieniądze wyrzucone w błoto.

wątek o jvc przeszukałem już w zeszłym miesiącu i niestety nie ma nic na temat tego modelu a woła bym nie ryzykować bo już ostatnio zaryzykowałem z denonem 980R i okazał się wielką klapą przy muzyce której słucham. W sumie interesuje mnie najbardziej czy ten jvc nada się do różnej maści muzyki elektronicznej, czyli szybkość i kontrola basu oraz czy średnica nie będzie schowana tak jak w tym denonie

Nie kupuje się wzmacniaczy od Denona.

To jest coś pokroju technicsa V90D.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Mówię poważnie!

Do A100D już mu daleko: su-v100d(2).JPG

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

...niczym się nie wyróżnia spośród wielu innych wzmacniaczy...

Może wagą delikatnie.

Żeby nie zakup a-x900 2 tygodnie temu to bym amnesia rozwiązał Twój problem, pozbawił bym Cię dylematów kupić nie kupić.

Mówię poważnie!

Do A100D już mu daleko: su-v100d(2).JPG

Znasz się drogi Kolego na aplikacjach, że tak promujesz techicsa.

Techics zbudowany jest z dość dobrych podzespołów, ale zacznij się zastanawiać ile układów scalonych jest aktywnych i bierze udział w procesie wzmacniania.Kondensatory matsushity są dobre, ale to nie elna, taka polityka, robią sami i sprzedają w swoich urządzeniach.100% dżwięku pochodzi z kondensatora, oraz z jakości drutu w transformatorze i rdzenia.Drut w JVC jest jeszcze lepszy niż OFC Technicsa.OFC może być też różnej jakości.Marantz tylko ma tej klasy drut w trafo co JVC./może jeszcze niektóre sony/

Daleko mu także do V90D i do wielu innych modeli Technicsa.

Disco

Mam pod ręką akurat V90 - nie chcę być złośliwy, ale to szrot - cztery układy scalone w torze audio - możesz znieść ten dżwięk? Ja nie.

Gratulacje Jarex wlasnie sprzedales wzmacniacz

:D :D :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może znowu się pojawi, tym razem za 1000 zł, z dopiskiem: wtajemniczeni wiedzą co to za maszyna, sprzedaję tą perełkę tylko dlatego, że potrzebuję gotówki :-)))))

Ukryta Zawartość

:D :D :D

Ukryta Zawartość

Może znowu się pojawi, tym razem za 1000 zł, z dopiskiem: wtajemniczeni wiedzą co to za maszyna, sprzedaję tą perełkę tylko dlatego, że potrzebuję gotówki :-)))))

z tego co patrzyłem to te jvc w zeszłym roku nawet u handlarzy chodziły po 500 - 600zł więc jakaś wielka okazja to nie była, ale zdarzały się też po 1000zł ale wtedy zazwyczaj nie zostawały sprzedawane.

Ukryta Zawartość

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Akurat tak się składa, ze V90D były dwie wersje i ta druga na tradycyjnych tranzystorach - o wiele lepsza !

V90D koło V100D to nawet stać nie powinien ... No ale V100D nigdy w Europie nie było ....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

z tego co patrzyłem to te jvc w zeszłym roku nawet u handlarzy chodziły po 500 - 600zł więc jakaś wielka okazja to nie była, ale zdarzały się też po 1000zł ale wtedy zazwyczaj nie zostawały sprzedawane.

Ten wzmacniacz nie jest wart nawet 300 PLN. Chyba że na złom;-)

E tam. Jak mówię że szrot to szrot. Kropka. Jest mnóstwo ciekawszych wzmacniaczy. Denony, Yamahy i Marantze np.

A co ty jesteś jakimś guru, że jak tak piszesz tak musi być?.

Nie znam tej Yamahy. Tworzenie forumowych legend to nie jest dobry pomysł. Odbija się zwykle czkawką przy przeglądaniu Allegro.

Co do twoich słów to właśnie ty tworzyłeś forumowe legendy, a według mnie to po prostu nazywa się:

"Robienie sobie dobrego gruntu pod sprzedaż".

I to dzięki twoim wpisom i porównaniom Denona do krella wiele wzmacniaczy ma takie chore ceny, więc nie dziw się patrząc dziś na allegro.

Dobrze pamiętam jak swojego czasu wychwalałeś pod niebiosa denona pma-1560, marantza pm-78 czy pm-75 którym niesamowitą reklamę odwaliłeś.

Więc nie ma co się teraz dziwić.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Co do twoich słów to właśnie ty tworzyłeś forumowe legendy, a według mnie to po prostu nazywa się:

I to dzięki twoim wpisom i porównaniom Denona do krella wiele wzmacniaczy ma takie chore ceny, więc nie dziw się patrząc dziś na allegro.

Dobrze pamiętam jak swojego czasu wychwalałeś pod niebiosa denona pma-1560, marantza pm-78 czy pm-75 którym niesamowitą reklamę odwaliłeś.

Znasz może sposób na obiektywną ocenę sprzętu nie znajdującą odzwierciedlenia w cenniku na giełdach ??? Jeśli tak to podaj receptę ! Z drugiej strony jesli masz wątpliwości co do poszczególnych ocen to chyba należy najpierw samemu pojechać i sprawdzić aby komuś cokolwiek zarzucać prawda ? Do mnie przyjechało mnóstwo osób i jakoś nikt po mnie po wizycie nie "pojechał" może zatem coś w tych ocenach jest ???... Nie twierdzę, że wszyscy są kompetentni a tym bardziej uczcziwi ale to nie powód by dyskredytować wszystkich. Zdziwiłbyś się co mi proponowano za moją 911-kę w trakcie spotkań u mnie. Staram się jak tylko czas pozwala zapraszać kolejnych ludzi - w ten sposób bardziej niż "bezargumentowym pierdzeniem" na forum wpływam na więdzę kolegów.Z drugiej strony to forum nie jest po to by na nim milczeć a że wpływa to na ceny cóż - zawsze tak było i będzie ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zajmij się jakąś robotą i przestań wylewać swoje żale na forum. Nikogo to nie interesuje. Dziesiątki forumowiczów pisze dobre lub złe opinie i za każdym razem wpływają one w jakiś sposób na sprzedaż Allegro tak więc w sensie o którym piszesz każdy z audiostereo jest handlarzem. W ogóle jest to forum handlarzy i Ty sam jesteś nim w takim samym stopniu jak ja. Wycieczki osobiste sobie daruj - nie działa to na mnie. Masz ochotę idź i posłuchaj. Dzięki takim jak Ty - szukającym dziury w całym - nie chce mi się pisać rzeczy konkretnych a byłoby tego sporo. Tylko po co? Szkoda czasu. A że cierpią młodzi no cóż. Niech się uczą na własnych błędach - dobrze to im zrobi.

Nie ma gorszych wzmacniaczy od Denona, czy marantza tu jednak są wyjątki.

Wzmacniacze denona w znakomitej większości te średnio - wyższej klasy typ 1560, 2200 i pokrewne, 4400, 6600 - mają DC serwa na układach scalonych o parametrach żałosnych typu 1 uV/S i 1 Mhz.Niższe modele 900, 800, itd nie mają scalaków , ale mają fatalne okondensatorowanie Nippon ChemiCon.

Wzmacniacze marantza są o tyle lepsze, że stosują wysokiej klasy transformatory, mówię o produkcji ok 1987 w górę, oraz bardzo dobrą Elnę - kondensatory.Niestety to nie wystarcza, zupełnie dyskwalifikuje je fakt używania hybrydowych układów scalonych w stopniu wejściowym, oraz kondensatorów jak nie wejściowych to w sprzężeniu zwrotnym/nie są DC/

JVC 1100 gubi te wzmacniacze, ponieważ każdy kto wie po co, w jakim celu powołano do funkcjonowania tą firmę ten wie, że zamysłem była produkcja ekskluzywna w ramach matsushity./nie masowa/

Gość czubsi

(Konto usunięte)

(...) ale mają fatalne okondensatorowanie Nippon ChemiCon (...)

Ten to ma wiedzę !!! Pewnie Luxman, Sansui, Accuphase ... i wielu wielu innych się myli bo 747 dysponuje wiedzą objawioną ...

Był na allegro i go nie ma - kto go "łyknął? Przyznać się i powiedzieć w końcu jak gra:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.