Skocz do zawartości
IGNORED

Sub Dali Concept czy Velodyne CHT-10Q

anulka

Rekomendowane odpowiedzi

dokladnie tak mialam

ale dzwonilam do serwisu horna i mi powiedziano, ze przez hdmi nie bedzie dzwieku i musze podlaczyc przez optyk lub rca

kupilam optyczny i podlaczylam i hula :)

No to ja miałem jedyny w swoim rodzaju ampli Denon 1910 i x-box bo u mnie hulało. Jak mogę prosić to daj mi nr do Horna tam gdzie dzwoniłaś to się pośmieje. Jestem ciekaw co wymyślą

To ja dodam od siebie, ze daro ma racje .Miedzy xbox a ps3 jest roznica,ale jak by niebylo sa to konsole.Szfagier ma denona 1910 i wszystko funkcjonuje przez kabel HDMI.

Mysle ze problem lezy w menu ampli.

Trzeba wejsc w menu i w opcjach dzwieku przydzielic odpowiednie wyjscie np:OPT 1,lub HDMI.

nr do horna 223315533

mowił mi o jakims hcapie (ale nie tym sanepidowskim:)) o jakis zabezpieczeniach

jeszcze jedno pytanko:

mam tv toshiba zv555dg do niego mam wpieta kablowke, teraz rozumie aby z tv byl dzwiek przez KD to musze jeszcze jeden kabel audio podlaczyc,czy to ma byc hdmi czy rca, ktory lepszy?

jaamar1, 15 Maj 2010, 17:21

>Nie posiadam xboxa ale z tego co wyczytałem w instrukcji, do podpięcia dźwięku wykorzystywany jest

>kabel optyczny. Sprawdź czy faktycznie tak jest. Wyjęcie z xboxa i wejście w amplitunerze.

>Po podłączeniu konsoli w ten sposób do amplitunera, dźwięk będzie dekodowany w amplitunerze.

>Dodatkowo dźwięk możesz podłączyć do TV. Zrobisz to wykorzystując wyjście typu "czincz".

Anulka

No to ja Ci już dawno pisałem o takim rozwiązaniu, a Ty mi nie wierzyłaś ...jak to tak ???????????

no wlasnie juz dawno mialam kupic potem mi przeszla ochota, ale w koncu sie zdecydowalam

i mam tak:

toshibe 42 zv555dg

denona 1910

sony 370

oczywiscie syn ma xboxa

dali concept6 concept1 centralny

dzis wlasnie zamowilam suba paradigma 3100 tylko znow mam problem tym razem z kolorem w poniedzialek mam dac znac jaki

jaamar1 widzialam,ze masz te glosniki i moze widziales na zywo te ich kolory (sa do wyboru WERSJE: Wiśnia, Orzech różany, Czarny, Wenge)a ja mam te concepty wisniowe, pokoj w brazach i berzach

wiec kolor suba orzech rozany i czarny odpadaja, mozesz cos doradzic do koloru?

sprzet wydaje mi sie, ze juz gra rewelacyjnie ciekawa jestem co bedzie jak ten sub bedzie podpiety:)

jeszcze tylko chyba musze cos na podloge polozyc bo mam tylko plytki ceramiczne a to chyba nie za dobrze ...

Widzę, że Cie wzięło i dość ostro :)

Co do koloru...

Najbezpieczniej - czarny. Pasuje do wszystkiego.

Patrząc na te Dali Concept w kolorze wiśni - myślę, ze bardzo zbliżony będzie właśnie orzech różany (który odrzuciłaś :)).

wlasnie to jest tak, ze te dali w kolorze wisni to byl bardzo wielki kompromis z mojej strony bo nie bardzo mi pasuja do pokoju,ale jakos ujdzie a ten sub orzech rozany to juz katastrofa za czerwony :), czarnego tez sobie nie wyobrazam

ale o czym ja tu, przeciez to nie forum o wystrojach wnetrz :)

Kto powiedział, ze DSP w kolorze rosenut jest w odcieniu czerwonego lub różu? Nic takiego nie występuje. Paradigm zmienił kolor rosenut i w serii monitor posiada on odcień brązu.

Ale Ty Anulka i tak mi nie wierzysz... więc co Ci będę gadał

americano

dzieki za uznanie, ale mialam chyba dobrych doradcow a sama tez sie dlugo zastanawialam

jestem juz bardzo zadowolona a mysle,ze nie mam jeszcze odpowiednich ustawien

jaamar1

to nie jest to ,ze Ci nie wierze ale zobacz sam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chyba wezme kolor wenge tez powinno byc dobrze,szkoda tylko ze nigdzie nie moge zobaczyc tego suba w tym kolorze

Ukryta Zawartość

nie daj się ogłupić feminizmowi :))

nie głupsza, ale średnio statystycznie mniej interesująca się techniką audio i nie przykładająca takiej wagi do tego typu problemów i w zw. z tym wybory na tym polu są bardziej przypadkowe. Może nie?

Z tą głupotą to jest tak, że jako gatunek ludzki możemy mieć na kilku polach kompleksy do małp. Dobry film dok. był przed chwilą na ten temat. Kilka stereotypów nt. naszej wyższości zostało mocno podważonych ;)

kolory faktycznie warto zobaczyć na żywo. Ale możesz się upewnić zadając pytanie w sklepie, czy dany kolor ma taki mahoniowy odcień jak na zdjęciu co by nie pasowało do Twojego pokoju.

Wenge to chyba taki bardzo ciemny brąz, prawie czarny. Mnie się podoba.

hmmm, ze zdjęć wynika że wenge w wydaniu paradigm nie jest aż tak bardzo ciemne, jak niektóre meble wenge ostatnio popularne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Anulka...

Zdjęcie koloru rosenut na stronie polpaka nie jest aktualne.

Jakiś czas temu nastąpiła zmiana tego koloru... i wygląda on mniej więcej tak:

Ukryta Zawartość

Ja miałem problem, ponieważ moje kolumny przednie są w starym odcieniu rosenut - tym w tonacji czerwonawej. Gdy kupowałem subwoofery DSP, na magazynie był już tylko jeden w tym starym kolorze, a nowa dostawa była już brązowa.

Na dzień dzisiejszy mam 3 różne kolory rosenut... inny dla frontowych kolumn studio 60, inny dla subwooferów DSP (kupiłem oba takie same - nowy odcień) oraz inny dla kolumny centralnej CC690.

Jakoś mnie to bardzo nie razi.

Ukryta Zawartość

americano z ta glupota to oczywiscie zartowalam

wiadomo, ze kobiety sa raczej do czegos innego stworzone

filmu niestety nie ogladalam a z tymi kompleksami to mysle, ze nie tylko do malp je powinnismy miec

natomiast kolor suba dobiore jednak pod meble czyli wenge wydaje mi sie, ze mniejsze ryzyko:)

• 2 tygodnie później...

jaamar1

po wielu przygodach w koncu mam suba(paradigma 3100), ale okazalo sie,ze bez instrukcji pol.

wiem,ze Ty z pewnoscia masz go w malym palcu

nie wiem jak ustawic te wszystkie pokretla :) do automatycznych pomiarow?

w instrukcji amplitunera pytaja rowniez czy sub jest z direct a skad ja to mam wiedziec:)

i jak to jest z ta dioda w subie bo np. w czasie filmu zgasla potem przy konsoli sie zapalila a po wylaczeniu wszystkiego przez jakis czas sie jeszcze palila?

pomocy :)

To, że dioda zgasła w czasie filmu (?) - być może nie posiadał on ścieżki subniskotonowej. Może to być równiez spowodowane niewłaściwymi ustawieniami amplitunera lub odtwarzacza. Na filmach generalnie subwoofer powinien się załączyć.

Lampka świeci jeszcze jakiś czas po wyłączeniu sprzętu. Jest to normalne i wynika z faktu naładowania się kondensatorów. Po wyłączeniu dochodzi do powolnego ich rozładowania.

Ustawienie subwoofera do kalibracji - częstotliwość odcięcia na max (najwyżej jak sie da), głośność wg uznania. Jest jeszcze coś takiego jak faza. Tą najlepiej juz przed kalibracją zgrac z kolumnami przednimi. Jak to zrobić - ano bardzo prosto. Zapuść materiał który posiada dużą ilość basu. Bas musi być skierowany na głośniki przednie oraz subwoofer. Pokrętło fazy ustawiasz w położeniu, dla któego bas jest najgłośniejszy (przy złym zgraniu fazy, bas z kolumn przednich znosi się z basem generowanym przez subwoofer).

hmmm

tylko ktore pokretlo jest do czego :)

a z ta faza nie da sie jakos prosciej bo znow nie wiem jak te basy przekierowac

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od lewej:

- Głośność

- Częstotliwość odcięcia

- Faza

Subwoofer musi się "dotrzeć". Używaj go teraz jak najwięcej, a zmiany nadejdą same. Teoretycznie potrzeba kilkadziesiąt godzin grania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.