Skocz do zawartości
IGNORED

DLACZEGO CHINSKIE WZMAKI SA TAKIE DOBRE

stary audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

McGyver

Albo sie nie znasz,albo nabijasz-bo dyletant jest tylko jeden.

Ile nowych ksztaltow obudowy powstalo,ile nowych nazw-wspomne tylko-Yakin.Ming,Bewitch.

A zdalne sterowania,to pryszcz-przeciez 50 lat temu ich nie bylo!!

Wręcz przeciwnie, dyletantów jest cała masa a nie tylko jeden ;-)

To co opisujesz to są - jak już pisałem - tylko dodatki ułatwiające obsługę, natomiast w dziedzinie rozwiązań odpowiadających za jakość dźwięku od lat '50 nic nowego nie wymyślono, a produkowane lampy i trafa są wręcz coraz gorsze.

Gość rochu

(Konto usunięte)

No to wychodzi na to że kitajce ameryki nie odkryli, a skoro części coraz gorsze powinno być coraz gorzej. Dlaczego więc niektórym wydaje się taki Yaqin ósmym cudem świata?

Zastanawiające.

Dziwak jestem-bo wczoraj poznalem takie rozwiazania,ktore po prostu slychac.

To nie jest referencja-to cos wiecej-i tylko 3x drozsze od Yakina-dzwiek-McGywer takiego jeszcze

nie slyszales pewnie-i nie chce zajadle twierdzic.......pewnie jeszcze dlugo nie uslyszysz.

Zejdź ze mnie bufonie zasmarkany i przestań się do mnie dopierdzielać, bo ci urządzę taką jazdę że się nie pozbierasz! Gówno wiesz o tym czego ja słuchałem a czego nie! Przestań zadzierać nosa i z pogardą patrzeć na innych!

rochu

Bo wyglont to nie wszystko-tzn.pieknie w nocy swieci,lub narzeczona gdy go zobaczyla-to ach.och!!

To ma grac referencyjnie i sie nie psuc!!!

stary - no GRAŁO ale to nie masówka; masówka musi być tania;

i bardzo wery gute, że można dziś w kraju mieć namiastkę tego dźwięku za parę zł

kogo wciągnie, z czasem będzie dokładał (albo nie) ale w 80-tych latach musiałem sam ciągnąć zardzewiałe prawie, tzw. rasowe rupiecie lampowe, później uczyć się je reanimować ...

wtedy temat stał na głowie, dziś obudowa (powiedzmy) cacy, lampki dobre dobrać i można zacząć zabawę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Mocnyś tylko w gębie, do przechwałek pierwszy. I do opluwania tego, o czym pojęcia najbledszego nie masz, boś to co najwyżej na obrazku widział. Przypomnij sobie sklerotyczny pierniku jak żeś do mnie na PW pisał. Nie dotrzymałeś umowy i zrobiłeś ze swojej gęby szmatę.

Mamel, mógłbyś podać swój przepis na el84pp za 3kzł o którym pisałeś wcześniej. Może być w jakimś wątku o el84. Jakie trafka, jaki schemacik (swój?). itp.

PS sorry za OT

Ja się nie puszę, tylko mi się niedobrze robi jak widzę kolejne przechwałki zadufanego bufona który nie potrafi nawet dotrzymać umowy o którą sam poprosił. I nie będę nigdzie jeździł dla twojej przyjemności. Chcesz się przechwalać, to sam przyjedź.

Po to tylko,abys dostal kolejny raz wycisk elektroniczny??

Swoja droga dobry z Ciebie gogus-zablokowany,a piszesz-pobobny jestes chyba do swietej krowy.

Poza tym chcesz blysnac-mi imponowac nie musisz,a moze kilka slow o TOBIE-LISKU MALOWANY.

A mnie nie strasz-tylko zmykaj z tego watku-tylko szybciutko.

mamel, może tak personalne dowalanki daruj sobie na dzień dobry.

miałem okazje posłuchać i czasami postawić u siebie naprawdę udane lampy. Z czego żadna nie była stricte chińska...a te chińskie kosztowały po 10Kzl.

Jak sobie wyobrażasz wzmacniacz za 1200zl detal przy cenie dobrych transformatorów + dławika na poziomie 1Kzl ?:)))]

I nie mam tu na myśli Tango, Tamury czy Lundahla, bo cena byłaby jeszcze lepsza :)

yaquina czy jak mu tam słuchałem 2 krotnie i to jest dźwięk za kasę jaką kosztuje....można się spierać czy gra jak lampa za 2-3Kzl.

Tripath natomiast jeśli ktoś szuka niedrogiego wzmacniacza do niezbyt trudnych w poprowadzeniu głośników jest fajną propozycją.

Jeżeli masz ochotę to bierz pod pachę swojego Yaqueena i zapraszam na kawę :), zorganizuję tripatha do porównania. Przy średniej klasy(umowne 10Kzl)ampie lampowym Yakłin ma pozamiatane. T-amp nie pod każdym względem.

jezeli to prawda, ze McGyver pisal tu juz zablokowany, to Jozwa nie masz wyjscia MUSISZ TEMU BUFONOWI DAC BANA... Juz raz mu sie upieklo... Jozwa nie mozesz sobie robic z geby dupy, raz mu darowales...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

"Dopóki nie postawimy tych urządzeń obok siebie i nie porównamy, powyższa autorytatywna wypowiedź nie jest niczym innym, jak głośno wyrażonym przesądem."

jozwa, przesad to jest że Vienna Acoustic Betonowen odtwarzaja fortepian lepiej niż na żywo.

stary audiofil, chyba nie ma problemu żeby kupić gdziekolwiek :) Wzmacniacze niedrogie maja ten plus, że odsprzedaje się je bez większych strat. Jak dla mnie za 1500zl Yaquin jest okazja do posłuchania niedrogiej lampy. Gra przyjemnym, lekko pozlepianym dźwiękiem. Jeśli ktoś ma ostry system może się nawet spodobać.

W każdym razie propozycja foxbata(T-amp) jako alternatywa dla chińskiej lampy tej klasy jest uważam bardzo OK.

Kolego, jeśli tak mogę powiedzieć, pisałem Ci na PW, że nie widzę żadnego problemu, zebyś przyjechał i posłuchał Yaqina MC-10L. I jakoś korespondencja się urwała a Ty nadal ciagniesz ten bezsensowny wątek. Ja naprawdę nie chcę żadnej wojny i napuszczania jednych na drugich a tutaj trwa to już od dawna. Pisanie o tym, jaki sprzęt jak gra to jakby lizanie lizaka przez folię. To tak jakby nie chodzic do kina na filmy a tylko czytać recenzne. To jest bardzo ubogi sposób na "delektowanie" się niemierzalnym przecież odczuciem stricte abstrakcyjnymi jakim jest obcowanie z muzyką. Żadne parametry techniczne nie są w stanie oddać tego co człowiek potrafi z muzyki zaczerpnąć. Dlateo wręcz błagam - jeśli chodzi Ci wyłącznie o reprodukcje dźwieku na chińskim wzmacniaczu - nie strzępmy sobie języków - zapraszam na posłuchanie. Jeli zaś chodzi o coś innego to domyślam się, że mój wpis będzie wykasowany a ja znów zbanowany. Pozdrawiam wszystkich uczestników tego wątku naprawdę serdecznie i bez urazy. Każdy ma prawo do swojego zdania a choć nie ze wszystkimi sie zgadzam, zawsze będe bronił tego prawa.

CAL!, 7 Maj 2010, 17:47

>mamel, może tak personalne dowalanki daruj sobie na dzień dobry.<

to było na do widzenia

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

pegal

>Kolego, jeśli tak mogę powiedzieć, pisałem Ci na PW, że nie widzę żadnego problemu

Nie marnuj na gościa czasu.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.