Skocz do zawartości
IGNORED

KLUB MIŁOŚNIKÓW CHIŃSKICH LAMPOWCÓW POZA YAQINEM

torbyd

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam bliźniaczy temat dla posiadaczy chińskich wzmacniaczy lampowych poza Yaqinami równie dobrych lub lepszych , ja osobiście posiadam MingDa MC368 SE - wpisujcie wasze wrażenia odsłuchowe, w jakich systemach pracują, wasze spostrzeżenia w jakich konfiguracjach je polecacie .......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gra naprawde bardzo dobrze 2 tryby pracy , lampymocy to KT90-4szt., nastepnie 6SN7-2szt. i 12AX7-2szt., ostanie to wstawioneNOS-y made in russsia, wykonanie powiedziałbym perfekcyjne z detalami szczegółami, pilocik metalowy idealnie spasowany wykonany.

Jak wspomniałem 2 tryby pracy ultralinearny i triodowy, bez problemu napędzi wszystkie kolumny, dźwiek z piękną scena równy , gra pełnym pasmem

Ukryta Zawartość

post-10185-100005436 1272899258_thumb.jpg

post-10185-100005437 1272899258_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

torbyd,

Widzę że w kolejnym wątku i kolejnym wpisem usiłujesz znaleźć na forum fanów wzmacniaczy MingDa.

I jak Ci idzie? ;)

No ale żeby wątek nieyaqinowy nie umarł od razu śmiercią naturalną, przypomnę się ze swoim nabytkiem.

MingDa MC34-AB. 8 x EL34 (obecnie 8 x 6CA7 Shuguang Treasure), 2 x 6SN7 (obecnie 2 x CV181-Z Shuguang Treasure), 2 x 12AT7 (wymieniłem chińskie na NOSy Siemensa). Tryb triody, zdalne sterowanie, bezpośrednie wejście na końcówkę mocy. Zasilacz dual mono w osobnej obudowie.

Gra pełnym pasmem.

Ukryta Zawartość

post-1141-100005397 1272912722_thumb.jpg

post-1141-100005398 1272912722_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bronco..

Nie jest to temat promujący wzmacniacze MingDa, ale chce podkreślić że jest wiele nie gorszych a może i dużo lepszych konstrukcji od wzmacniaczy yaqina, które to za sprawą kilku osób zdominowały to forum -dlaczego nie wiem......

chętnie bym kupił tego Mingda na 8 lampach el 34 szkoda,że nikt w polsce nie zajmuje się dystrybucją tych wzmacniaczy .Hornet ma w sprzedaży model na lampach kt 90 ale tym nie jestem zainteresowany

Piotr

chyba z 2,5 roku temu miałem Mingdę MC368 B90. To zupełnie inna konstrukcja niż te tutaj prezentowane. Oryginalnie byla na lampach KT 90 (jugosłowiańskich Ei), ale "zagrał" dopiero na Svetlanach 6550.

O ile pamiętam, to największy problem w tamtym wzmaku był związany z "pływaniem" biasu. Działy się cuda :-( Bardzo często trzeba było dokonywać regulacji, która tam była dosyć skomplikowana, gorzej niż w Cayinie na KT88.

Pod względem solidności wykonania Cayin (a wcześniej Spark) mocno przewyższał MingDę. Cayin 765A (na Svetlanach 6550), którego miałem okazję gościć kiedyś w domu, grał fantastyczną średnicą i basem, ale z niedostatkami w górnej części pasma. Teraz z perspektywy czasu można stwierdzić, że pewnie wystarczyło "pożonglować" lampami w przedwzmacniaczu. Gdyby kiedyś "wpadł" Wam w ręce, choćby i za 3-4 kzł, to myślę, że warto.

Załączam zdjęcie, u mnie grał wtedy z Lektorem III :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Mój ci on!!!I złego słowa nie powiem!!Teraz tylko słuchanie i zabawa lampami sterującymi!!!

Ukryta Zawartość

Pozdr

post-18948-100005299 1272985913_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

23031970, 4 Maj 2010, 01:21

>chętnie bym kupił tego Mingda na 8 lampach el 34 szkoda,że nikt w polsce nie zajmuje się

>dystrybucją tych wzmacniaczy .Hornet ma w sprzedaży model na lampach kt 90 ale tym nie jestem

>zainteresowany

Kiedyś Hornet sprowadzał ten model. Mój znajomy kupił go za jego pośrednictwem. Teraz trzeba radzić sobie samemu ...

To ja pozwolę sobie dołączyć ze swoim chinolkiem, konfiguracja jak w opisie "o mnie" plus 70 sek. opóźnienie włączania żarzenia, zdalne sterowanie i niebieski alps.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam wszystkich zapisuje sie z moim MUSIC ANGEL XD800 MKIII‎ . nie bawiłem sie jeszcze lampami ,póki co zakupiłem interconnect pozniej jakies kabelki do kolumn ,moze przyjdzie mi po jakims czasie powalczyc z lampami , wzmacniacz jest po drobnym tuningu zrobionym przez kolege z forum.Gra bardzo dynamicznie i niczego mu nie brakuje , chociaz pewnie po czasie bede szukal nowych wrazen , teraz czekam na zlampizowanego denona dcd685 zobaczymy jak to sie wszystko zgra.

Witam

Nie muszą być zlampizowane CDki. Warto pobawić się sterowaniem. Jak masz kasę to poszukaj Telefunkenów,BugleBoy-ów Amperexa ,Mullardów czy Brimarków. Albo jak nie chcesz drenować portfela to poszukaj czegoś np. z USA RCA,Raytheon,Sylvania ,GE lub z Europy np. Tungsram czy EI( kopie TFek).Wymiana kabli czy IC to raczej krok w bok niż do przodu

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Jaki jest sens kupowania lepszych IC niż te za 5zł z MM jak w MA jest ponad 30cm badziewnego kabelka z napisem "Car Audio" między gniazdami RCA a selektorem i selektorem na PCB?

Między Gothamem za 50zł a VDH Orchid na Bulletach zmiana była znikoma. Mam nadzieję że kolega sprawdził punkty pracy i czy kanał lewy jest taki sam jak prawy, bo mogło zabraknąć w wiaderku kondensatorów czy rezystorów i może być nie symetryczne dual mono.

Zaglądałeś czy pod puszkami masz duże trafo czy kilogram rdzy?

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Masz wersję na 12AT7/ecc81 + 12au7/ecc82 czy 6N1 + 12au7 ?

Grawer na środkowych małych lampach to 12at7/ecc81 czy ecc85 czy 6N1 ?

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.