Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie na konwrterer USB -> I2S 24bit/192Khz (OEM). Na diyaudio.com

barmanekm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, może kogoś ta informacja zainteresuje. Na zagranicznym forum, "koledzy po fachu" organizują zamówienie grupowe

na moduł odbiornika USB->I2S w wersji OEM. Jest to ten sam moduł co wykorzystywany w jednym z najciekawszych obecnie urządzeń tego typu M2TECH HiFace.

Ciekawe cechy:

- USB 2.0 Asynchroniczny, do 192kHz/24bity

- galwaniczna separacja od komputera dzięki transformatorowi

- dwa ultraprecyzyjne zegary (jeden do wielokrotności 44.1KHz a drugi do wielokrotności 48KHz)

Wersja OEM powinna być jeszcze lepsza, bo ma możliwość niezależnego zasilania. (Chyba własnie ta jest zamawiana).

Trzeba zebrać 100sztuk. Jest już ponad 50.

To tylko informacja i za nic nie biorę odpowiedzialności. ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

Po I2S również możesz nic nie stoi na przeszkodzie ,dobra opcja dla lapków które nie mają wyjścia po S/PDIF lub TOSLINKU no i dla niektórych stacjonarnych.

Dodam tylko, że sam HiFace gra bardzo dobrze, jak na moje ucho. Ale nie miałem, szerokiego pola do porównań. Słuchałem tylko HiFace -> S/PDIF vs USB -> zwykły odbiornik USB na PCM270x. I różnica była wyraźna na korzyść Hiface. Ponoć jest najlepszy z rozwiązań < ok 400-500PLN. Dlatego się dopisałem do tego zamówienia.

>świetna sprawa ale jeszcze jak by miało wyjście spdif tak żeby można było podłączyć zew dac na

>lampucera itp..

I2S to najlepszy format dla DACa. Dane osobno, zegar osobno, WS (word select) osobno. Po co stosowac dodatkową konwersję SPDIF-I2S. Lampucera przed kością DACa ma I2S, wystarczy się tam wpiąć.

ok to powiedzcie mi jak wpiąć się do daca avt5188 na 2x wm8740 po i2s aby go nie sfajczyć?

A swoją drogą to nie można by uknuć na naszym forum takiej zabawki przecież dobrych elektroników tu nie brakuje,po co ściągać go z zagranicy? może u nas by wyszło trochę taniej

Elektronika nie jest tutaj problemem, a oprogramowanie kontrolera. Ale programistów też chyba mamy dobrym. Ja niestety nie mam sprzętu, i nie praktykowałem programowania niskopoziomowego już od dobrych kilku lat.

Mając I2S SPDIF nie jest problemem, wystarczy podpiąć jakiś nadajnik (np: CS8406). Zależy gdzie go się zastosuje, jeśli na stałe wbudowujemy w jakiegoś DACa to lepiej podpiąć po I2S. Można też by zrobić z tego uniwersalny modulik niezależny, czyli przelotkę USB->SPDIF a nawet jednocześnie SPDIF i I2S i stosować co akurat było by wygodniej (mamy dostęp do I2S to I2S, nie mamy np w jakimś fabrycznym DACu to po SPDIF).

Jeśli zebrało by się więcej ludzi z Polski to może jakąś wspólną przesyłkę do Polski dało by się zorganizować, nie wiem tylko czy ma to sens, ale warto się zastanowić.

Ja zamówiłem. Koszt modułu to 50eur. Przesyłka pewnie ok 8. Tyle jest jak chce się kupić całego HiFace'a od producenta (100+8 euro). Myślę, że jak są chętni, to niech się dopisują, a później przesyłka pójdzie do jednej osoby i się roześlę. Mogę się nawet tego podjąć. Z tym, że pieniędzy nie zamierzam zbierać, każdy sobie będzie wpłacał organizatorom z DIYAudio. Ja co najwyżej rozsyłką z Polski mógłbym się zając. I tak maksymalnie dla 10-15 osób.

Nie, bo ono jest produkowane w UE we Włoszech. I z Wloch będzie też pewnie wysyłane. Tak jak hiFace'y.

Mam taką nadzieję, że nie wyślą tego najpierw gdzieś za ocean, a później z powrotem do UE. Zresztą większość zamawiających jest z Europy, więc nawet jeśli jest trochę osób chętnych z Azji lub Ameryk to pewnie podzielą tą wysyłkę odpowiednio.

Nie czytałem/pytałem, w sumie każda mi odpowiada. Ale zawsze jak jest możliwy, to wybieram Paypal. Zapytam organizatora, bo też jestem ciekawy.

A tak swoją drogą, może jakby zrobić jakieś zamówienie zbiorowe na HiFace'a, to udałoby sie wynegocjować cenę nie wiele wyższą od samego modułu. Zresztą moduł miał być po 50eur przy 100 chętnych, a było zamówionych ponad 160 egzemplarzy...

Czy ktoś próbował otrzymać ofertę na kostki Tenora TE7022L?

Dokładniejsze dane aplikacyjne i dokumentacja do płytki demonstracyjnej dla tej rodziny układów:

Ukryta Zawartość

post-2251-100003789 1274266565_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hal, 19 Maj 2010, 12:56

>Czy ktoś próbował otrzymać ofertę na kostki Tenora TE7022L?

Ja, kilka miesięcy temu - do tej pory brak odpowiedzi.

Może ktoś sprawdzi i będzie miał więcej szczęścia ;-)

Ja pytałem tutaj:

Ukryta Zawartość

Dostałem ofertę tylko na "demo-board" za 114USD i kilka sampli do kompletu ;).

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.