Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Jaro....poczekaj bo sie zagalopowales.

Gdzie napisalem cos nierosadnego?

Oczekuje podobnej filtracji wiadomosci ze strony zwolennikow jednej i drugiej strony.

Skoro wiadomosci "antyMAKowskie" sa poddawane szerokiej krytyce i nawet oficjalne dane (chociazby rozbieznosci ze stenogramow dotyczace odleglosci i czasu podawanego przez kontrolera) sa pomijane na zasadzie...niewygodny fakt lepiej przemilczec.

Czemuz to wszelkie newsy NIESPRAWDZONE ani nie potwierdzone ale zgodne z idea (Kaczynski wpadl do sterowki i kazal wszystkim wy***rdalac, wzial stery i sam ladowal) sa bardzo powaznie brane pod uwage.

Gdzie suchy osad i logika?

Swoje zdanie mam, i moge sie nim podzielic.

Uwazam ze oprocz brawury pilotow spowodowanej presja psychiczna misji doszedl istotny element celowego/lub przypadkowego zlego sprowadzania samolotu na ziemie.

Niestety w tych warunkach i przy tym terenie okazalo sie to co sie okazalo.

Rosjanie za chiny nie przyznaja sie do chociazby 20% winy ze swojej strony wiec forsuja od poczatku idee absolutnej winy pilotow ktora to spowodowana byla presja ze strony Kaczynskiego.

MAK w pierwszym oficjalnym raporcie dal do zrozumienia ze samolot byl sprawny mimo ze do przebadania go jeszcze hoho i dalej.

Oczywiscie wykluczenie na poczatku awarii slicznie zrzuca wszystko na barki pilotow...

Sprzeczne zeznania kontrolerow (sa protokoly) opoznienie akcji ratowniczej i niezabezpiecznie miejsca katasrofy od osob postronnych daja tylko swiadectwo burdelu ktory mamy po tamtej stronie globu.

Przypominam tylko ze mord na polskich oficerach przez wiekszosc obywateli tego panstwa byl według ich wiedzy dokonany przez niemcow....jak widac mozna 40lat ukryc prawde. To tak w kontescie bezinteresownosci MAKa...

Pomijam juz fakt braku dokumentow z sekcji zwlok mimo ze polska prokuratura od kilku tyg na nie czeka...

W tym kontekscie wcale nie PiSowska propaganda a o dziwo chlodna kalkulacja powoduje ze wyciagam takie a nie inne wnioski.

"Swoje zdanie mam, i moge sie nim podzielic.

Uwazam ze oprocz brawury pilotow spowodowanej presja psychiczna misji doszedl istotny element celowego/lub przypadkowego zlego sprowadzania samolotu na ziemie."

i szczęść Boże na drogę

Robert Gdańsk

Skoro posługujesz się chłodną kalkulacją to zadam Ci pytanie na chłodno.Po co Rosjanie mieliby zabić Kaczyńskiego?Jaką mieliby z tego korzyść?

Jaro_747

>Szanowny Kolega sprawiał wrażenie rozsądnego.Zmasowana PiSowska propaganda zadziałała?Szkoda.

Twoim zdaniem rozsądny to kto?Taki co nie jest z PiSmanami?

Bardzo ciekawe kryterium,bardzo.Rozsądek ma się wprost proporcjonalnie do opcji politycznej-twoim zdaniem.

Równie dobrze,rozsądny to może być taki,co podnosi jedną ręką 300kg.inni już nimi nie są.

wojciech >

bladego pojecia nie mam...za wysokie progi na moje nogi

odbijajac pileczke powiedz mi dlaczego rosjanie wyraznie matacza w sledztwie skoro nie maja nic do ukrycia

wladz>

jakie fragmetaryczne dowody masz?

podwaz prosze dowod o niezgodnosci zeznan dwoch kontrolerow lotu ktorzy to pod przysiega podali ze kazdy z nich podal komende Horyzont 101. Wg stenogramow komenda padla tylko raz! Pozatym tylko glowny kontroler ma PRAWO KOMUNIKACJI z samolotem.

Dlaczego obydwoje myla sie w zeznaniach?

Dlaczego glowny kontroler raz podawal ze widzial samolot w odleglosci 1.5km na radarze a pozniej wycofal sie z tych zeznan?

Podwaz mi dowod wziety ze stenogramow ostatnie 30sek lotu. Porownaj sobie komendy kontrolera i podawanie odleglosci od lotniska i czasu. To sa dowody ktore ma polska prokuratura....i co Ty na to?

Robert Gdańsk

Tak podejrzewałem.

Co do twojego pytania.A skąd wiesz,że mataczą?Przecież to co wiemy w tej sprawie to pochodzi z mediów.A jakie media są nie muszę chyba pisać!Poczekajmy spokojnie na wynik śledztwa.

Kierując się zdrowym rozsądkiem w takiej sytuacji należy zadać sobie pytanie gdyby to był zamach to kto miałby z tego korzyść?Ja nikogo takiego nie widzę.

>modrzew47, 14 Lip 2010, 22:29

>Twoim zdaniem rozsądny to kto?Taki co nie jest z PiSmanami?

Człowiek rozsądny to według mnie taki, który posługuje się zdrowym rozsądkiem i nie daje się ponieść fali emocji czy propagandzie.

>Bardzo ciekawe kryterium,bardzo.Rozsądek ma się wprost proporcjonalnie do opcji politycznej-twoim

>zdaniem.

Nie wiem, gdzie to niby u mnie wyczytałeś.

Może łatwiej będzie na przykładzie: za jednego z rozsądniejszych ludzi w PiS uważam Adama Lipińskiego. Nie znam jego poglądów politycznych ale łatwo domyślić się, że są różne (to chyba eufemizm :-)) od moich. Jest to jednocześnie dowód na mój rozsądek, bo po zmasakrowaniu go przez media po tzw. aferze Beger (przekupywanie posłów Samoobrony) zrobiono z niego wroga publicznego nr 1 i nawet PiS go specjalnie nie bronił tylko schował.

Jestem Europejczykiem.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Robert Gdansk, 14 Lip 2010, 22:00

>...(chociazby

>rozbieznosci ze stenogramow dotyczace odleglosci i czasu podawanego przez kontrolera) sa pomijane na

>zasadzie...niewygodny fakt lepiej przemilczec.

Kontroler nie podawał czasu.

>Czemuz to wszelkie newsy NIESPRAWDZONE ani nie potwierdzone ale zgodne z idea (Kaczynski wpadl do

>sterowki i kazal wszystkim wy***rdalac, wzial stery i sam ladowal) sa bardzo powaznie brane pod

>uwage.

Nikt poważnie myślący nie bierze pod uwagę takiej ewentualności.

>Gdzie suchy osad i logika?

Jak wyżej. Jeśli ktoś powziął przypuszczenie, że Prezydent przejął stery to... musi zmienić albo leki albo lekarza.

>Swoje zdanie mam, i moge sie nim podzielic.

Zgadzam się całkowicie.

>Uwazam ze oprocz brawury pilotow spowodowanej presja psychiczna misji doszedl istotny element

>celowego/lub przypadkowego zlego sprowadzania samolotu na ziemie.

Ale nikt pilotom nie nakazał przekroczenia minimów do lądowania. Jak pisałem wcześniej, zgoda, a nie polecenie jeśli w ogóle takowe było kontrolera, na zajęcie poziomu lotu 50m nie skończyłoby się wypadkiem, gdyby to było 50m AGL. AGL czyli Above Ground Level mierzony względem płyty lotniska i wskazywane wysokościomierzem barometrycznym.

>Niestety w tych warunkach i przy tym terenie okazalo sie to co sie okazalo.

Jak wyżej.

>Rosjanie za chiny nie przyznaja sie do chociazby 20% winy ze swojej strony wiec forsuja od poczatku

>idee absolutnej winy pilotow ktora to spowodowana byla presja ze strony Kaczynskiego.

A gdyby to rosyjski samolot wpakował się w glebę na terenie Polski, to co byśmy sugerowali?

>MAK w pierwszym oficjalnym raporcie dal do zrozumienia ze samolot byl sprawny mimo ze do przebadania go jeszcze hoho i dalej.

Bo nie ma na razie dowodow na to, aby był niesprawny.

>Oczywiscie wykluczenie na poczatku awarii slicznie zrzuca wszystko na barki pilotow...

Niestety w dużej mierze tak.

>Sprzeczne zeznania kontrolerow (sa protokoly) opoznienie akcji ratowniczej i niezabezpiecznie

>miejsca katasrofy od osob postronnych daja tylko swiadectwo burdelu ktory mamy po tamtej stronie

>globu.

Poczytaj o katastrofie w lesie Kabackim i szabrowaniu zwłok wykonywanym przez rodowitych Polaków w mundurach ZOMO.

>Przypominam tylko ze mord na polskich oficerach przez wiekszosc obywateli tego panstwa byl według

>ich wiedzy dokonany przez niemcow....jak widac mozna 40lat ukryc prawde. To tak w kontescie

>bezinteresownosci MAKa...

Nie ma związku z zaistnieniem zdarzenia. Nie lądujemy w tych warunkach, nie dajemy roboty MAK'owi i nie płaczemy, że bo Katyń to MAK zły. Myślimy mądrze przed, a nie drzemy szaty i lamentujemy po.

>Pomijam juz fakt braku dokumentow z sekcji zwlok mimo ze polska prokuratura od kilku tyg na nie

>czeka...

I się w końcu doczeka.

>W tym kontekscie wcale nie PiSowska propaganda a o dziwo chlodna kalkulacja powoduje ze wyciagam

>takie a nie inne wnioski.

Panowie w modnych garniturach i pięknych krawatach są w stanie powiedzieć wszystko, byle tylko się dostać na tiwi. Gdyby się trochę na czymś znali, to przestali by niepotrzebnie kłapać i wykazali odrobinę cierpliwości.

GM

Nie do końca jest tak, jak tu piszą, ale jako pierwsze przybliżenie może być:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

A dlaczego piłkarze strzelają czasami bramki ręką a sędziowie je uznają?

Zbieg zdarzeń plus wykorzystanie sytuacji, tak powinno się zdrowo patrzeć a nie wierzyć w cuda z telewizura.

Politycznie sprzedane stacje plus zasady jawnej dezinformacji powodują co powodują.

Preciez Pani Kopacz z takim zaangażowaniem opowiadała jak to teren jest gruntownie przekopywany. a potem co. jak komuś zabrakło na grilla mógł podskoczyć na miejsce wypadku parę kilo zawsze by zebrał. dzieci co bawiły sie w indiańców plotły sobie naszyjniki z zebranych zębów ofiar, organy walały się po błocie...LUDZIE

A Pani Kopacz mówiła z takim przekonaniem o mało jej nie pokochałem za to zaangażowanie. Wniosek wszystkie te Polityki wygadują co chcą i jak chcą a jak jest to wygodne to puszcza się dalej w eter. GÓWNO NIE SLEDZTWO i CHU>>>> nie PROCEDURY

Z rzetelnosci i rewelacji czarnych skrzynek po wyborach dowiemy sie niebawem.

Pilot w niemoznosci opanowania sytuacji wiedzac ze za chwile wszyscy zgina wypowiedział takie słowa:

Zmusili mnie przecież ja nie umiem tym latac

Wszystkich potencjalnie podejrzanych za owe tragiczne zdarzenie pod wariograf:

wynik negatywny: ROZSTRZELAĆ po piątym rozstrzelanym mielibyśmy całą prawdę. PRAWDA WAS WYZWOLI, ALE POTEM WAS ZABIJE

to co zapisane w czarnych skrzynkach byloby wiarygodne,gdyby skrzynki do Polski trafily przed

trumnami z ofiarami-a tak pisze to swiadomie mozliwa byla manipulacja-taka jest prawda.

>climax99, 15 Lip 2010, 02:36

>Pilot w niemoznosci opanowania sytuacji wiedzac ze za chwile wszyscy zgina wypowiedział takie

>słowa:

>

>Zmusili mnie przecież ja nie umiem tym latac

Bzdura totalna. To co teraz odczytano pilot mówił gdy jeszcze wszystko było O.K.

Przed śmiercią wołali po prostu "K... mać!".

Swoją drogą miałem niezłą polewkę gdy to wypłynęło, bo jedna z gazet napisała że ostanie słowa pilotów brzmiały "Jezu, Jezu!".

Jestem Europejczykiem.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Jaro_747, 15 Lip 2010, 03:02

>Przed śmiercią wołali po prostu "K... mać!".

Znamienne - w chwilach ostatecznych, ulubione słowo Polaków.

Bodaj Wanka pisał o tym w Monte Cassino.

Nikt nie bełkotał jak "słodko i zaszczytnie umierać za Ojczyznę"

Soczysta "k**wa", ot co!

>skynyrd, 15 Lip 2010, 03:09

Prawdę mówiąc to Jezu, Jezu! wydawało mi się kompletnie niewiarygodne. Ja bym tak wołał tak jak Oni. No może gdybym nagle zobaczył drzewa to "Ja pier...!", ale pewnie raczej "K... mać".

Jestem Europejczykiem.

"Jeśli nie wyląduję, będę miał przechlapane" - miał powiedzieć mjr Arkadiusz Protasiuk na 25 min przed katastrofą prezydenckiego Tu-154"

Ukryta Zawartość

powoli puzzle tworzą całość

Ukryta Zawartość

wladz > Ty rowniez wiesz kto jest winny i jak to sie stalo.

Niestety moja teoria z Twoja nie ma pokrycia wiec moja jest beeee a Twoja wyraznie lepsiejsza.

Pisales ze masz info lepsze od pospolitych szarakow itd ktorzy posilkuja sie wiadomoscia z mediow.

Proponuje wiec jesli mozesz rzuc sprawdzonych ochlapem miesa dla nas glodnych by ugasic ciekawosc i spekulacje.

Jesli jednak ze wzgledu na tajniki sledztwa nie mozesz to prosze...hmm odpusc w tym watku.

Ja tez moge powiedziec ze jestem przyczajonym BORowikiem na emeryturze i mam info z pierwszej reki...ale jest oddmienne od Twojego.

wniosek jest prosty

w naszych warunkach socjo-politycznych prezydent nie powinien latac z kumplami i podwładnymi tylko wynajetym samolotem z bezstronna załoga

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.