Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

tutaj ludzie nie rozumieja jednego, nie potrafia pojac, ze nie trzeba byc zwolennikiem PO zeby byc goracym przeciwnikiem PIS-u, kaczynskiego, tego calego zaprzanstwa i ciemnoty, mieszania z blotem religii, kosciola, wykorzystywania symboli przez ludzi bez honoru do celów politycznych, wiec ja nie moge o sobie napisac , ze jestem zwolennikiem PO, moge napisac , ze jestem przeciwnikiem PIS-u, kaczynskiego i jestem na tyle bezwzgledny dla dobra kraju , ze w poprzednich wyborach glosowalem tez przeciwko kaczynskim i gdyby bylo takich ludzi wiecej to lech k. nie bylby prezydentem i nie zgineloby 90kilka osob....nie wiem wiec czy jestem patriota, z mojego punktu widzenia zrobilem wszystko zeby ci ludzie nie zgineli...polacy jednak zadecydowali inaczej....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

discomaniac71, 19 Lip 2010, 11:51

>Ciekaw jestem co byloby gdyby zmarly w katastrofie smolenskiej prezydent byl z PO :-)

OK, załóżmy, że byłby to Tusk, to katastrofa nie wydarzyłaby się po prostu.

a dlaczego?

dla zwolenników PO: bo jest człowiekiem rozsądnym nie narażałby siebie i innych na katastrofę z powodu straconych jakiś uroczystości Smoleńskich i w tych warunkach pogodowych, jeżeli by wywierał jakąś presję to taką aby lądować gdzie indziej

dla zwolenników PiS: bo jest tchórzem bojącym się o swoją dupę niezdolnym do podejmowania ryzyka dla sprawy narodowej lądowałby gdzie indziej

Mały Kaczor mógł tez wyskoczyc na spadochronie jak mu sie spieszylo, pokazalby odwage i meskosc, jakos nikt tego nie podnosi....nie mial prawa ryzykowac zycia tylu ludzi....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

wladz

O sobie piszesz,ze jesteś elektoratem PO?

To rzeczywiście mają elektorat...wykształcony,że hej.

Znam takie powiedzenie:Szkolony,uczony a gamoń pie....ny...

>Nie no jasne PO jest idealna:-) Taka kulturalna i w ogole:-) Tylko ciekaw jestem ilu z Was zna tych

>ludzi i wie do czego sa zdolni. Nie, nie mowie o znajomosci ze srodkow masowego przekazu:-)

Jednego osobiście: cwany, że hej, ale zdecydowanie nie zdradzał nigdy objawów psychozy - a to już dużo...

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Czytając niektóre wypowiedzi w tym wątku zastanawiam się, czy ich twórcy to istotnie ludzie o wysokiej kulturze technicznej. Czy naprawdę nie da się prowadzić dyskusji poprzez wymianę zdań bez obrażania personalnego swego interlokutora? Czy naprawdę nie da się zamknąć twarzy choć na chwilę i nie wyzywać się nawzajem?

Panowie! Szanujmy się nawzajem, wypowiadajmy swoje zdanie, nie uważajmy, że nasza racja jest jedyna i słuszna, a "przeciwnik" to [...].

GM

"Jak powiedział "Gazecie" ekspert pracujący przy wyjaśnianiu katastrofy, prognozy polskich synoptyków 10 kwietnia dla Smoleńska były fatalne - przewidywały bardzo gęstą mgłę. Okazały się bardziej pesymistyczne niż faktyczna pogoda.

Ze znanych już zapisów czarnych skrzynek wiemy, że o godz. 8.04 anonimowy głos w kokpicie mówi: "To będzie... makabra będzie. Nic nie będzie widać". Siedem minut później drugi pilot dodaje: "Nie, no ziemię widać... Coś tam widać... Może nie będzie tragedii...". W tym momencie załoga przygotowywała się już do procedury podejścia do lądowania.

- Organizator lotu [Kancelaria Prezydenta], dowództwo 36. Pułku i przede wszystkim dowódca załogi muszą przed startem wiedzieć, co zrobić, jeśli na lotnisku docelowym warunki nie pozwolą na lądowanie - mówił niedawno "Gazecie" płk Stefan Gruszczyk, były dowódca eskadry tupolewów 36. Pułku, wieloletni pilot i instruktor w Locie i Centralwings. - Czy wracać do Warszawy, czy lecieć na lotnisko zapasowe. Taki plan powinien istnieć zwłaszcza w przypadku lotu z prezydentem. Nie może być tak, że załoga leci bez żadnych uzgodnień i gorączkowo myśli, co robić - mówił płk Gruszczyk."

Niestety planu "B" nie było.

Jestem Europejczykiem.

747

Jeśli nie zdążyłeś zauważyć to przypomnę: "Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe..."

Tak więc biorąc to pod uwagę to nie jesteś w stanie ocenić co jest prawdą, a co bzdurą. Z prostej przyczyny - To nie ty jesteś przyczyną ani skutkiem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>xniwax, 23 Lip 2010, 15:02

>Tak więc biorąc to pod uwagę to nie jesteś w stanie ocenić co jest prawdą, a co bzdurą. Z prostej

>przyczyny - To nie ty jesteś przyczyną ani skutkiem.

Bardzo ładne. Niestety z punktu widzenia logiki - jakby to powiedzieć - nie bardzo ...

Ten wątek ostał się jako jedyny o katastrofie więc siłą rzeczy trafiają tu również motywy niespiskowe. Ale jak ma być spiskowo to O.K., ja jednak obstawiam Marsjan.

Jestem Europejczykiem.

;)

Ruska wierchuszka i Tusek-leniuszek to Marsjanie - a cała reszta jest z wenus.

Podobno samolot rozbił się tylko na you tube.

Tak w ogóle to nie ma co z tego drwić, psim i za***nym obowiązkiem Rządu jest wyjaśnienie sprawy...chyba, że...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Rodziny o "nowej porcji ciał" i pomyłce Ewy Kopacz

...Melak opowiadał o procedurze identyfikacji zwłok swojego brata. Skarżył się m.in. na pracę rosyjskich urzędników, nadmierną biurokrację. Mówił też, że od samego początku przedstawiciele polskiego rządu zniechęcali rodziny ofiar do wyjazdu

do Moskwy, twierdząc, że będzie to zbyt drastyczne przeżycie. On sam ostatecznie zdecydował się na wyjazd...

.... "Nie wszyscy wierzymy w prawidłowość identyfikacji, zaskakują nas relacje tych rodzin, które były w Moskwie i którym powiedziano, że Rosjanie nie honorują polskich próbek DNA i nie będą wykonywać żadnych testów" ...

...Mówiła też, że już w Polsce trumny z ciałami ofiar nie zostały otwarte, a zwłoki nie poddane sekcji w obecności polskich lekarzy i patomorfologów, co - w jej opinii - było złamaniem prawa. Jak mówiła, wielu rodzinom "wmawiano", że nie można dokonać otwarcia trumien...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlaczego polski rząd namawiał ofiary do niewyjeżdżania do Moskwy?

Tego nie rozumie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mnie osobiscie jednak wydaje sie ze popełnino bład i to generalny.Juz k..a nie da sie czytac tych wiecznie niezadowolonych i o tych ekskumacjach..Było ich zaprosic na miejsce i sobie sami mieli wybrac co lepsze fragmenty i poskładac do woli.Nozka z zegareczkem ,oczko z zapinka.Przy okazji dalib by sobie po gebie wydzierajac sobie ciała.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.