Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

co z tego skoro nie znali możliwości TU 154.

Pokaż normalną osobę dla której własne życie nic nie znaczy.Samolotem nie sterowali samobójcy a taki wniosek wynika z twojego wpisu.Przecenili swoje umiejętności to wszystko.Wpływ miał niekorzystny ciąg wydarzeń ale nie on decydował o wyszkoleniu pilotów.

Nie twierdzę, że lotnicy byli samobójcami. Myślę jednak, że dobrze wiedzieli, czym może się skończyć lądowanie w takich warunkach, ale bardziej niż śmierci bali się o los swoich rodzin, jeżeli nie posłuchają polecenia prezydenta. Sądzę, że samolot znali nieźle, ale działali w olbrzymim stresie, który wpłynął na ich postrzeganie rzeczywistości i działania.

Zresztą - nigdy się nie dowiemy, jak było naprawdę.

Nie twierdzę, że lotnicy byli samobójcami. Myślę jednak, że dobrze wiedzieli, czym może się skończyć lądowanie w takich warunkach, ale bardziej niż śmierci bali się o los swoich rodzin, jeżeli nie posłuchają polecenia prezydenta.

"ale bardziej niż śmierci bali się o los swoich rodzin"

Kęsim kęsim, do którego pokolenia?

Bardziej niż śmierci, łoł to chyba rodzinom pilotów groziły jakieś straszne tortury, gorsze od śmierci.

Ty meloman to masz rozmach :-)

Na wschodzie się spotyka taką ęfaze...

przeciez juz sie dowiedzielismy jak bylo naprawde...a byli tak doswiadczeni jak sie o ich doswiadczeniu wypowiadaja ci co sie na tym znaja...to nie sa jakies czary z mleka, jesli wyeliminowano deszcz meteorytow to reszty przyczyn mozna dojsc, rejestratory parametrow lotu pozwalaja na ocene tego co sie stalo oczywiscie my marzylibysmy o dobrej jakosci mikrofonach w tym samolocie i obrazie wizualnym z kabiny, jednak byly tam mikrofony slabej jakosci, a instalacja kamer nie jest wymagana, po prostu nikt nie pomyslal wczesniej , ze polacy w ten sposob beda latali samolotami i robili z tego taka hucpe...zarowno lepszej jakosci mikrofony i rejestracja rejestratorem na ukladzach scalonych oraz kilka kamerek takich jak w sklepie z bielizna przekonala by laikow o tym co sie tam dzialo i dalaby mozliwosc wskazania winnych, w tej chwili mozemy pisac o nieprawidlowosciach, braku wyszkolenia itd., pilota z taka liczba godzin wylatanych nie mozna nazwac nawet poczatkujacym na tej maszynie nie narazajac sie na smiesznosc, to co ten pilot robil abstrahujac od jakichs naciskow itd. to jest kilka bledow z gatunku grubych , ktore zadecydowaly o klesce, czy mozna bylo podejsc i nie zginac? alez OCZYWISCIE, przeciez udowodnil to ten pilot , ktory podchodzil IL-em! umiejetnosci mial zapewne kilka razy wieksze dzieki temu mimo trudnosci wykonal proby i odszedl bezpiecznie...wiec nie plecmy tych koszałów - opalow w kolko, to jest wszystko kwestia braku kompetencji rozpoczynajac od kaczynskiego i jego zaslepiencow, poprzez pana blasika konczac na pilotach, naprowadzanie nie mialo zadnego znaczenia gdyz samolot mial lepsze przyrzady niz 'wieza', a kurs podawany przez wieze byl w granicach bledu ich aparatury, jak sie chce ladowac jak na wojnie to trzebabylo na tej wojnie byc! toby sie to umialo robic.....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

SLD przyłącza się do zabawy.

Tym razem jak Hofman w PiSie, tak Tmasz Kalita z SLD.

Czy ktoś boi się tego, co ostatnio udało się rozszyfrować z czarnych skrzynek z Tu-154? Nowych zapisów jeszcze nie znamy, więc możemy opierać się jedynie na spekulacjach. - Boi się Jarosław Kaczyński - co do tego nie ma wątpliwości Tomasz Kalita (SLD). Rzecznik Sojuszu dodaje, że prezes PiS próbuje zafałszować rzeczywistość i ukryć prawdę o tym, że do katastrofy doszło m.in. poprzez naciski Lecha Kaczyńskiego. - Ta prawda mogłaby zmieść PiS ze sceny politycznej - podsumowuje Kalita. Tomasz Tomczykiewicz (PO) dodaje - Coś w tym jest, że PiS chce zakrzyczeć prawdę o Smoleńsku, ale poczekajmy. Nie życzę nikomu, nawet Jarosławowi Kaczyńskiemu, by ta prawda miała kogoś pogrążyć - mówi . - To są insynuacje, wątpię by Jarosław Kaczyński miał się czego bać - oburza się Marzena Wróbel (PiS). - To oszczerstwo i niegodziwość - stwierdza posłanka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ja nie wierze , ze prawda o kaczynskim zmiecie kaczynskiego, o tym czlowieku juz kazda osoba wrazliwa na los kraju wie wszystko, a i tak 20 % ludzi pojdzie i na niego zaglosuje, ma to w pakiecie, taki jest poziom oszolomstwa BEZ WZGLEDU na to co by wykryli, nawet jakby go za reke zlapali on powie , ze nie jego reka i wyznawcy uwierza, bo on z pomoca rydzyka wychowal sobie wyznawcow, co nie bylo wcale takie trudne gdyz w kazdym spoleczenstwie jest procent ludzi wierzacych w gazetki przedstawiajace smazenie jajaek na łysinie itd..., z punktu czlowieka wrazliwego i inteligentnego wiadomo, ze jest to hucpa , ale tzreba pamietac , ze tzw. 'naród' to jest w duzej czesci ciemna masa, ktora rozumie co czwarte slowo w wiadomosciach i nie za bardzo umie sklecic zdanie zlozone...nie zapominajmy o tym, bo nasze dyskusje naprawde sa przeintelektualizowane, a na ziemie sprowadzaja tylko wpisy kolegow , ktorzy po prostu wierza, nie mysla tylko wierza, czlowiek prosty, niewyksztalcony ma tylko wiare , bo nie ma rozumu.....on nie laczy faktow w calosc, nie analizuje sytuacji, a inteligencja to wlasnie umiejetnosc znalezienia sie w sytuacji....

Poczekajmy na raport Milera. Narazie w sposob "najszerszy" analizuje otoczenie i ew. przyczyny. Owszem widac drobne niedociagniecia ale i tak bedzie mysle najblizej sensownego wyjasnienia.

ja nie wierze , ze prawda o kaczynskim zmiecie kaczynskiego, o tym czlowieku juz kazda osoba wrazliwa na los kraju wie wszystko, a i tak 20 % ludzi pojdzie i na niego zaglosuje, ma to w pakiecie, taki jest poziom oszolomstwa BEZ WZGLEDU na to co by wykryli, nawet jakby go za reke zlapali on powie , ze nie jego reka i wyznawcy uwierza, bo on z pomoca rydzyka wychowal sobie wyznawcow, co nie bylo wcale takie trudne gdyz w kazdym spoleczenstwie jest procent ludzi wierzacych w gazetki przedstawiajace smazenie jajaek na łysinie itd..., z punktu czlowieka wrazliwego i inteligentnego wiadomo, ze jest to hucpa , ale tzreba pamietac , ze tzw. 'naród' to jest w duzej czesci ciemna masa, ktora rozumie co czwarte slowo w wiadomosciach i nie za bardzo umie sklecic zdanie zlozone...nie zapominajmy o tym, bo nasze dyskusje naprawde sa przeintelektualizowane, a na ziemie sprowadzaja tylko wpisy kolegow , ktorzy po prostu wierza, nie mysla tylko wierza, czlowiek prosty, niewyksztalcony ma tylko wiare , bo nie ma rozumu.....on nie laczy faktow w calosc, nie analizuje sytuacji, a inteligencja to wlasnie umiejetnosc znalezienia sie w sytuacji....

Co do tej tezy trzeba się z nią zgodzić ale dotyczy ona również POpapranych...identycznie.

Co do tej tezy trzeba się z nią zgodzić ale dotyczy ona również POpapranych...identycznie.

tzn nie wiem co jest identyczne, ale tusk nikogo nie zabil i nie zwoluje codziennie konferencji , w ktorych szczuje na siebie ludzi, to takie drobne roznice, bo grubsze juz kilka razy omowilismy....tusk nie wzial sobie leppera na premiera itd. ja widze roznice jako taka i pisalem Ci juz modrzew , ze jak mozesz , a ja wiem ze jestes prostym czlowiekiem, ale zachowuj jakies podstawowe proporcje...wiem ,ze szczegolnie wsrod mlodziezy jest taka moda do nihilizmu, ze wszystko gowno oprocz moczu itd. ale w pewnym wieku to juz jest smieszne takze staraj sie troche bardziej ubogacac forum swoimi pzremysleniami, bo jestes chyba doswiadczonym czlowiekiem , a takie masz teksty licealisty....

tzn nie wiem co jest identyczne, ale tusk nikogo nie zabil i nie zwoluje codziennie konferencji , w ktorych szczuje na siebie ludzi, to takie drobne roznice, bo grubsze juz kilka razy omowilismy....tusk nie wzial sobie leppera na premiera itd. ja widze roznice jako taka i pisalem Ci juz modrzew , ze jak mozesz , a ja wiem ze jestes prostym czlowiekiem, ale zachowuj jakies podstawowe proporcje...wiem ,ze szczegolnie wsrod mlodziezy jest taka moda do nihilizmu, ze wszystko gowno oprocz moczu itd. ale w pewnym wieku to juz jest smieszne takze staraj sie troche bardziej ubogacac forum swoimi pzremysleniami, bo jestes chyba doswiadczonym czlowiekiem , a takie masz teksty licealisty....

No nie.Electro powiedz kogo zabił Kaczyński(Nie cierpie go)bo nie wiem?Tusk nie szczuje?Dobre sobie.Tusk nie musi zwoływać konferencji...musi robić to,co nakazuje mu konstytucja i program wyborczy a nie robi.Nie nudź już z tym Tuskiem,bo jeden wart drugiego.

ps

Nic o mnie nie wiesz...kompletnie i tego się trzymaj.

Modrzew ma racje. Niestety smutne to…

Mamy nieszczęście do psycholi/maniaków-prześladowców po jednej i cwaniaczków/sprzedawczyków po drugiej.

A taki Adam Sikora to dobrze, że jest. Tak nas widzi świat. Dziś rozmawiałem z Kolegą spoza kraju. Oni nic nie kumają z tego!

Czy ku..a w tym kraju nic innego się nie dzieje?!

Nie nudź już z tym Tuskiem,bo jeden wart drugiego.

Kazdy kto sie pcha w tamte rejony warty jest ... kociej kupy. Tusk ma zdecydowanie lepszy PR i tyle....

Kilka dodatkowych informacji o tym filmie z kaczorem.

W następnej scence ten z krzaków wita kaczora z dubeltówką i niecnym zamiarem,a kaczor mówi "wpadłem w pułapkę"To oczywiscie zbieg okoliczności,że następcą Kaczyńskiego został myśliwy.To nie koniec.Kod wywoławczy kaczora to 347 i łatwo z tych liczb złożyć datę 4/10.Następny przypadek,ale najlepsze jest na koniec.

Ten fragment pochodzi z wiekszej całości ,którą nadała telwizja Puls w dniu 04 kwietnia 2010 roku rano.Jeszcze zanim dowiedzieliśmy się o katastrofie.Film ma z 50 lat,a tu takie zbieżności.Fragment jest oryginalny,bez żadnych ingerencji.Życie płata czasami ciekawe figle,nie.

ok ok... ale co z tym filmem ma wspolnego Disney?

nie zadawaj glupich pytan! Przeciez to kolejny powazny watek ! mozna utworzyc komisje sejmowa ktora przebadala ta sprawe!

Czyli za tym wszystkim stoja jednak Amerykanie ( niby sojusznicy ) a nie Rosjanie ( wrogowie )

Trzeba koniecznie powiadomic o tym ziecia Kaczynskiego i wszystkich PISowcow!

Ja pi....e! Wiadomosc z ostatniej chwili!!

Ukryta Zawartość

To prokuratura w Polsce zajmowala sie mgła, WOWWWWW!!!

Ale nie bojcie sie, ja tego nie opowiadam znajomym obcokrajowca,

mysle ze takie sprawy powinny zostac w kregu samych Polakow :))

Ukryta Zawartość

"Część wojskowych w komisji to są ludzie z Inspektoratu ds. Bezpieczeństwa Lotów w MON, który kontroluje siły powietrzne. Czy oni nie są sędziami we własnej sprawie?"

to też nic złego?

"Część wojskowych w komisji to są ludzie z Inspektoratu ds. Bezpieczeństwa Lotów w MON, który kontroluje siły powietrzne. Czy oni nie są sędziami we własnej sprawie?"

to też nic złego?

A co,to nie jest przez POpapranych praktykowane?Sekuła z tą swoją komisją..choćby.

Tam jednak nie przeszkadza...co?To się nazywa chyba dwulicowość lub prawo kalego.

Biegli i eksperci się nie znają

Mecenas Rogalski wie lepiej.

2011-01-14

- W materiałach nie ma kategorycznych dowodów, że mgła była naturalna i nie została rozpylona przez Rosjan. Jest za to zebrany materiał dowodowy, sugerujący sztuczność mgły - przekonuje w Wirtualnej Polsce mec. Rafał Rogalski, pełnomocnik części rodzin ofiar smoleńskich

Ukryta Zawartość

W tzw. międzyczasie ukazały się opinie biegłych odrzucające "sztuczność mgły" ale mecenas wie lepiej.

2011-01-28

- Mecenas odnosi się również do opinii biegłych, którzy wykluczają, by mogła pod Smoleńskiem mogła powstać w sposób sztuczny. - Co prawda - przyznaje mec. Rogalski bazując na opinii chemicznej eksperta - Rosjanom byłoby bardzo trudno stworzyć sztuczną mgłę na tak dużym obszarze, za względu na potrzebę dużej ilości generatorów i wody. To nie znaczy, że było to teoretycznie niemożliwe, lecz wyjątkowo skomplikowane logistycznie - mówi mecenas.

Ukryta Zawartość

post-17911-073374600 1296245065_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jesli sie uswiadomi ze 70 % mecenesa to woda, a wiec mgła..to wszystko jasne.moze byc ze cała zebrała sie mu w głowie, a wiec wodoglowie..... i stad ten wyraz twarzy..

jesli sie uswiadomi ze 70 % mecenesa to woda, a wiec mgła..to wszystko jasne.moze byc ze cała zebrała sie mu w głowie, a wiec wodoglowie..... i stad ten wyraz twarzy..

Swoją drogą to facjata niezbyt ciekawa...typowy PiSdrak.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.