Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

W Rosji utonęli kolejni ludzie, w kolejnej katastrofie w ruchu wodnym, widać nie wyciągnęli wniosków z tej poprzedniej tragedii.

Bóg patrzy i widzi.

Za dobre wynagradza, za złe karze.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W dobrze zorganizowanej armii taki 36 spec pułk powinien być nie tylko w okazyjnym, ale ciągłym zainteresowaniu kontrwywiadu wojskowego. Z uwagi na jego przeznaczenie. Minister ON lub inna osoba odpowiedzialna powinna dostawać systematyczne raporty o tym co się w tym pułku dzieje lub wręcz co może się zdarzyć. Ale nasza armia taka nie jest, a jej służba kontrwywiadu tym bardziej...

W Rosji utonęli kolejni ludzie, w kolejnej katastrofie w ruchu wodnym, widać nie wyciągnęli wniosków z tej poprzedniej tragedii.

Bóg patrzy i widzi.

Za dobre wynagradza, za złe karze.>>>>>tyle ze ostatnio juz mu sie wszystko popierdoliło.

ale pomijajac juz tego nieudacznika, to czy samolot z wypuszczonymi kolami i wszystkim co trzeba jest w sytuacji odejscia na drugi krag.Czy to było taki kompromis... Millera.

muls

Przecież honorowo ustąpił min Klich, za nieprzestrzeganie procedur i bycie dobrym ministrem obrony, niewinnym jak mówiło to Tusk, na konferencji prasowej.

Miller mówił że piloci podejmowali dobre decyzje, tylko że nie wiedzieli co robić..............ciekawe.

zobaczymy czy MAK zareaguje.

Trzeba zapytać tu na forum, na pewno jest tu wielu Rosjan.

pisałem zaraz po katastrofie ze klich powinien odejsc.I wcale nie z tego powodu ze jest winien.z powodu, ze nic nie wie.Bo generalnie to jest takie stanowisko przeznaczone do ..odchodzenia.na drugi krag.

jak dla mnie to oni ..ladowali.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Błysnął dzisiaj "brukowiec" Fakt, który twierdzi, że: "http://wiadomosci.wp.pl/kat,18011,title,Rosjanie-mogli-uratowac-tupolewa-wystarczylo-by,wid,13645369,wiadomosc_prasa.html". ... wystarczyłoby polscy piloci słuchali komend rosyjskich kontrolerów i w odpowiednim czasie korygowali parametry lotu. Tego nie zrobili w odpowiednim momencie. Potem z braku czasu schodzili w dół wg znanej polskiej metody "na łeb, na szyję". Przez co kontrolerzy nie mogli się połapać co dzieje się z samolotem. Kontrolerzy angielscy i amerykańscy też pewnie by nie połapali się i nikt by do nich nie miał najmniejszych pretensji. Gorzej z francuskimi. Tym z pewnością zarzucano by dwuznaczne komendy - zazwyczaj kojarzące się z rozporkiem. No, ale gdyby rosyjskich zamieniono w niemieckich to do tragedii wcale by nie doszło. Bo Niemcy to zawsze wedle instrukcji postępują. Wiem to lepiej niż Macierewicz - bo taki jeden film o lotnikach oglądałem.

pisałem zaraz po katastrofie ze klich powinien odejsc.I wcale nie z tego powodu ze jest winien.z powodu, ze nic nie wie.Bo generalnie to jest takie stanowisko przeznaczone do ..odchodzenia.>>>>>>>>>>>>>>>>ale warte przypomnienia.po kraksie casy klich nie mogł wyrzucic zadnego generala bo blokował go kaczynski jako naczelny wodz.blasika wbrew klichowi poparł i zatwierdził prezydent jako naczelny...itditd.A blasik robił w 36 tzw kontrole i pisał fajne raporty.Niestety nadal nie zwalnia to Klicha z odpowiedzialnosci.bo juz wtedy miał sie podac do dymisji.

ale chiba bog wreszcie zrozumiał ze trzeba dzialac....

Doprawdy, śmieszne to tłumaczenie, co zrobicie jak będą następowały dalsze katastrofy, w finansach, podczas Euro 2012, podczas dopłacania do unii europejskiej aby się w niej utrzymać itd./w związku z pakietem klimatycznym/

zobaczymy czy MAK zareaguje.

No bo to MAK nie ustalał z Millerem polskiego a raczej polskiej wersji raportu w sprawie katastrofy?Nie spodziewałem się takiej krótkowzroczności u takiego starego wyjadacza tu na zbocznicy,no ale cóż fakty medialne robią swoje co tu pieknie widać!

Nie obrażaj mojego wnuka stary komuchu!To nie są argumenty,myślącego trzepiającego się dyżurnego!

Dziękuję za komplement młody PiSiorze. Ostatniego zdania nie rozumiem - "myślącego trzepiającego się dyżurnego" -???

Jestem Europejczykiem.

No bo to MAK nie ustalał z Millerem polskiego a raczej polskiej wersji raportu w sprawie katastrofy?Nie spodziewałem się takiej krótkowzroczności u takiego starego wyjadacza tu na zbocznicy,no ale cóż fakty medialne robią swoje co tu pieknie widać!

Lepszej odpowiedzi od Jara nie znajdę.Może tylko dodam ,że nie jestem podłączony do prawdy objawionej i korzystam z sprawdzonych informacji medialnych.

Możesz zdradzić skąd czerpiesz swoje informacje?

MAK na dzisiaj zapowiedział konferencję na której odniesie się do raportu Millera.Ciekawe czy poruszą kwestię tylko kontrolerów czy też całej procedury "próbnego" podejścia .Nie wiem dlaczego eksperci kilka razy wypominali raportowi ten termin jako nie istniejący w podobnej sytuacji.

Nie zadajesz sobie pytania dlaczego?

i korzystam z sprawdzonych informacji medialnych.

Hehe jak to jest Wladziu ze jeszcze rok temu twierdziles iz masz dostep do danych tajnych/przez poufne i wogule wiesz lepiej od innych, a teraz

tylko TV zostaje?? I jeszcze je sprawdzasz....ciekawe jak :)

Ejjj przeciez to regres a czlowiek winien sie wzbogacac duchowo ! :)

Hehe jak to jest Wladziu ze jeszcze rok temu twierdziles iz masz dostep do danych tajnych/przez poufne i wogule wiesz lepiej od innych, a teraz

tylko TV zostaje?? I jeszcze je sprawdzasz....ciekawe jak :)

Ejjj przeciez to regres a czlowiek winien sie wzbogacac duchowo ! :)

wskaz mój wpis potwierdzający twoje wnioski...choć bardziej to wygląda na konfabulacje

jak sprawdzić informację.Jedną z form jest brak zaprzeczenia strony zainteresowanej.Drugą umiejętne korzystanie z szarych komórek.Poczytaj swoje wpisy i porównaj z raportem MAK i Millera

więc nie nijakie hehe tylko hahaha roberciku gdański

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Rosyjskie media na żywo relacjonują konferencję MAK, która miała być odpowiedzią na ustalenia polskiej komisji Millera. W swoich doniesieniach Rosjanie wybijają "psychologiczny nacisk na załogę".

"Załoga samolotu Kaczyńskiego była pod psychologicznym wpływem przed katastrofą" - brzmiał pierwszy komunikat RT. W następnym wybito, iż katastrofa została spowodowana przez "decyzję załogi o nie odlatywaniu na rezerwowe lotnisko". W trzeciej wiadomości RT dodała, że "naciski" były autorstwa "szefa polskiego lotnictwa obecnego w kokpicie".

więcej

bez komentarza

raportem MAK i Millera

więc nie nijakie hehe tylko hahaha roberciku gdański

Tak Wladziu drogi Twoje hahaha napewno jest smieszniejsze...

Mysle ze w ul. Sezamkowej mialbys szanse.

No ale wracajac "idz sie lecz" ktory to usunales (milo z Twojej strony) i dalszego ciagu to w pierwszym temacie dotyczacym katastrofy

usilowales wmowic mi ( i innym) ze masz lepsze dojscia i wiesz wiecej niz przecietny forumowicz i tego nie zaprzeczaj bo edytowanie postow tez

lekarstwem na wszystko nie jest.

A co do raportu Milera to hmm.... to ja bebnie od roku o wyrazniej wspolwinie kontrolerow lototniska, o niejasnej syt na wiezy itd...

Ty natomiast udowadniasz od poczatku ze Kaczor z Blasikiem + durny Protasiuk sa WYLACZNYMI odpowiedzialnymi za ten ciag zdarzen.

No coz...Wladziu drogi daleko Ci jeszcze daleko..

kolego więc lecz pamięć.

roberciku gdański już chyba ustaliliśmy bezowocność polemiki i nic w temacie się nie zmieniło.

Natomiast czekam na moje wpisy potwierdzające twoje zarzuty.

ich brak dowodem na twoje problemy z zdrowym rozsądkiem,które już dużo wcześniej sugerowałem

Rosyjskie media na żywo relacjonują konferencję MAK, która miała być odpowiedzią na ustalenia polskiej komisji Millera. W swoich doniesieniach Rosjanie wybijają "psychologiczny nacisk na załogę".

"Załoga samolotu Kaczyńskiego była pod psychologicznym wpływem przed katastrofą" - brzmiał pierwszy komunikat RT. W następnym wybito, iż katastrofa została spowodowana przez "decyzję załogi o nie odlatywaniu na rezerwowe lotnisko". W trzeciej wiadomości RT dodała, że "naciski" były autorstwa "szefa polskiego lotnictwa obecnego w kokpicie".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bez komentarza

skynek słuchałem tej konferencji i wytłumaczyli łopatologicznie mechanizm nacisku.Nawet ty powinieneś zrozumieć.Prościej się nie da.

W raporcie Millera też wspominają o nacisku rozwadniając je "Generał Błasik nie naciskał, ale była presja pośrednia"

skynek była czy nie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w przypadku przewożenia najwaznijeszych osób w Państwie zawsze jest odczuwalny nacisk. Podejrzewam ,że pilot Putina tez czuje nacisk. I pan Morozow, mimo iż niezalezny, też czuł nacisk.

Nie po to była ta konferencja żeby dyskutować tylko żeby ponownie potwierdzić ustalenia MAK.

Myslałem jednak, że będzie trwała 5 minut . Była długa czyli raport Millera jednak zabolał.

Pan Miller musi jednak zrozumieć ,że nikt z nim rozmawiał o raporcie nie będzie. Róznice w ustaleniach istotnych są zbyt duże aby o nich dyskutować. To jest ta delikatna różnica w mysleniu europy i rosji.

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.