Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Była ale podobno samolot nie wylądował. Coś się stało po drodze.

Dobre, a jakby byli ranni, np Pierwsza Dama, czy prezydent Kaczorowski, albo inna osoba, to co, kto udzieliłby pomocy i kto zabezpieczyłby dokumenty elektroniczne, czy broń?

Kierowca ambasadora?

747 wielkie dzieło podziwiaj.Należałoby teraz w prestiżowym miejscu Muzeum Narodowego powiesić.

Myślę że jego miejsce jest na Wawelu.

Zresztą można by urządzić referendum. Prawo głosu mieliby jedynie nieobrzezani genetyczni patrioci.

Jestem Europejczykiem.

Myślę że jego miejsce jest na Wawelu.

Zresztą można by urządzić referendum. Prawo głosu mieliby jedynie nieobrzezani genetyczni patrioci.

Jestem pewien że katastrofa smoleńska to prawie nic, przy katastrofie posmoleńskiej, katastrofie śledztwa, katastrofie przywództwa, katastrofie państwa, czego dowodem już namacalnym jest wykop z Unii fiskalnej europejskiej i skierowanie nas do politycznej samotności i izolacji.

Teraz czeka nas długi okres podległości pod butem Europy Pierwszej Prędkości, która stworzy wygodne dla siebie prawa, które będziemy musieli akceptować pod rygorem całkowitego wyeliminowania z związku państw.

Donald T. na prezydenta!

B.Komorowski na premiera!

Paliwo po 10, euro po 8, umowa gazowa z Rosją do 2100 roku!

Nic już nie ma.

Koniec.

Nic już nie ma.

Koniec.

No to pożegnaj się ostatecznie i przejdź do partyzantki zamiast siedzieć wygodnie przy boku żonki i zawracać d... innym. Gdyby prawda było to co piszesz to siedziałbyś teraz głodny i zmarznięty w jakimś baraku.

Jestem Europejczykiem.

Jest to prawda, tylko nie dopuszczacie jej do siebie.

Poczekaj tylko na moment, w którym nie będzie można rolować zadłużenia, obym się mylił...........

Poczekaj tylko na moment, w którym wyeksploatuje się do reszty gierkowska infrastruktura........

Poczekaj tylko na moment, w którym dojdzie do przedstawienia zarzutów w sprawach smoleńskich, przez Rosjan, albo Rosjanom przez polskich prokuratorów.

Poczekaj tylko na moment, w którym młodzi ludzie poczują, że nie mają już nic do stracenia i przestaną być tacy młodzi - oczywiście bezrobotni.

Poczekaj tylko na moment, w którym nie będzie miał kto pracować na emerytury.

Poczekaj tylko na moment, w którym zapaść technologiczna naszego kraju, brak rodzimych pomysłów na cokolwiek spowoduje zacofanie strukturalne.

Zrobi się tu coś na wzór NRD, z wyjątkami większych skupisk, typu Warszawka, Śląsk, układ wrocławski, Kraków, Poznań, Gdańsk i Sopot, Szczecin.

Tereny obecne RP potrzebują gruntownej organizacji, w silny organizm państwowy, potrafiący skutecznie stawić czoła wyzwaniom XXI wieku w nowej sytuacji geopolitycznej, u schyłku jednych mocarstw i narodzinach innych.

Tej sytuacji nie jest w stanie podołać NIKT Z IIIRP, jesli byłoby to możliwe, zostałoby już dawno uczynione, nastąpiła by gruntowna reorganizacja, modernizacja, uaktywnienie, inwestycje, innowacyjność, rodzimość produkcji dóbr.

Nic takiego nie ma, nawet na horyzoncie, nawet nie wiadomo kto i jak miałby to wprowadzić w życie.

No, chyba że prezes Belka powie z trybuny sejmu DO ROBOTY.

Public Relations to wszystko co mieliśmy, mamy i mieć będziemy w IIIRP, używane do kreowania nieistniejącego stanu rzeczy.

Podczas kiedy rząd przegrał wszystko w Brukseli, zamiast szukać w debacie publicznej sposobu na wyjście z trudnej sytuacji izolacjonizmu, cały 40 mln kraj żyje sprawą nieżywego niestety małego dzidziusia.

Dziecka szkoda, ale 38 mln obywateli może chce wiedzieć o co chodzi w Europie po szczycie w Brukseli?

Może przydałoby się przeprowadzić wiele pozytywnych zmian opartych o zrozumienie trudnej sytuacji geopolitycznej Polski po szczycie.

Na bazie zrozumienia, można zapewne liczyć na większą wyrozumiałość obywateli w stosunku do wyzwań i koniecznych reform i zmian na gorsze.

Teraz zmiany jakie nastąpią, będą tylko na gorsze.

Węgry choć nie są tożsame z Polską w sytuacji, jednak pokazują skalę trudności jaką będzie miał Przywódca Odnowiciel w Polsce Poplatformianej.

Jeśli taki Odnowiciel się nie pojawi, nie będzie już nadziei.

Powtórzy się znany scenariusz historyczny.

Ciemiężenie, ciężkie i trudne odzyskanie wolności, zaprzaństwo, upadek.

Bareja.

W Polsce to norma.

Takie geny.

Pech.

Tomasz Lis zrobił swoje, może odejść z Wprost.

Wprost nie było tygodnikiem, z którego szło się cokolwiek dowiedzieć o katastrofie smoleńskiej, co zweryfikował upływ czasu i fakty jakie się wraz z nim pojawiły w przestrzeni publicznej.

Zakłamanie rzeczywistości jakie obserwowaliśmy w Wprost, kandydowanie Donalda T. na człowieka roku 2011, to już zbyt wiele.

Tomasz Lis nie odbiera telefonów, podobno, ja również.

Pieniądze na Grecję będą przejedzone, zarobią właściciele restauracji i fast żarć.

faktem jest że Człowiekiem Roku bezapelacyjnie powinien zostać Jarosław Kaczyński. Przerżnął szóste pod rząd wybory, osłabił partię i zdołował jej notowania i co? Nadal pozostał Prezesem. To jest dopiero majstersztyk godny uhonorowania!

Jestem Europejczykiem.

747 może tabletki na przeczyszczenie ,jedn na pięć stron post i będzie spokój.

Tak, odezwał się adwersarz.

Poczytaj swoje posty.

Jaki jest ogólny ich wydźwięk?

Ano taki - JEST DOBRZE!

Inaczej być nie może, bo wiecie, OBIEKTYWNE TRUDNOŚCI.

Katastrofa zdarzyła się w Smoleńsku, w Rosji, a wiecie jacy są Rosjanie.

Nie przyjęli nas do Unii fiskalnej, no wiecie, nie wszystko możemy, jesteśmy krajem na dorobku, oni mają euro, nie możemy mieć pretensji że chcą dyskutować w własnym gronie.

wladz

Ja już nie piszę od dawna, że się kompromitujesz.

Po prostu traktuję Twoje posty jak rozrywkę podobnie jak wpisy innych i moje własne.

faktem jest że Człowiekiem Roku bezapelacyjnie powinien zostać Jarosław Kaczyński. Przerżnął szóste pod rząd wybory, osłabił partię i zdołował jej notowania i co? Nadal pozostał Prezesem. To jest dopiero majstersztyk godny uhonorowania!

Oszust roku

Tak, odezwał się adwersarz.

Poczytaj swoje posty.

Jaki jest ogólny ich wydźwięk?

Ano taki - JEST DOBRZE!

Inaczej być nie może, bo wiecie, OBIEKTYWNE TRUDNOŚCI.

Katastrofa zdarzyła się w Smoleńsku, w Rosji, a wiecie jacy są Rosjanie.

Nie przyjęli nas do Unii fiskalnej, no wiecie, nie wszystko możemy, jesteśmy krajem na dorobku, oni mają euro, nie możemy mieć pretensji że chcą dyskutować w własnym gronie.

wladz

Ja już nie piszę od dawna, że się kompromitujesz.

Po prostu traktuję Twoje posty jak rozrywkę podobnie jak wpisy innych i moje własne.

jest normalnie a na tle większości krajów UE dobrze sobie z kryzysem radzimy.Przemawiają za tym potwierdzone dane a nie wyciągnięte z kapelusza idiotyzmy, których pełno w twoich powtarzalnych wpisach.Kolego paskudzisz w publicznym miejscu i jesteś z tego dumny.

Numerek,ty od tego żegnania to zajadów dostaniesz...kiedyś.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tak sie forumowicze żegnaja :)

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Myślę, że honor to on ma i mam nadzieję, że strzelać nie umie:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

747 jest wyjątkowo skromny.Nawet własny honor poświęcił w obronie honoru Kaczyńskich i PiS.

A ja myślę, że 747 udał się na poszukiwanie wątku, w którym będzie mógł odpowiedzieć na jakiś wpis sprzed 8 lat tak jak tu:

Ukryta Zawartość

Wpis nr 26.

Ukryta Zawartość

Filut

Przypomnij sobie swoje wpisy tuż po katastrofie w Smoleńsku.

Przypomnij sobie swoje wpisy przed wyborami na prezydenta RP.

Przypomnij sobie swoje wpisy, przed wyborami samorządowymi.

Przypomnij sobie swoje wpisy, przed wyborami do Sejmu i Senatu.

Jest w tych wpisach, zawarta pewna teza, pewien kierunek myślowy.

Jak teraz wyglądasz, zwykłe mohery miały więcej wyczucia jak się sprawy potoczą niż Ty, wielki przewidywaczo-naganiaczo-obśmiewacz.

Zapal telewizor, ja zapaliłem, przecieram oczy ze zdumienia, ile zła jest w rządzeniu aktualnej ekipy, podają, nie mogę uwierzyć, gdzie oni dotąd byli?

Może czytali Twoje wpisy na forum i ulegli tej narracji, krzewionej tu przez Ciebie i wladza.

Zerwij kurtynę hipokryzji, opamiętaj się.

Warto rozmawiać.

Tusk ci zabrał "wolne"?

I nie masz co ze sobą zrobić?

T., spowodował, że nie czuję się dobrze w swoim kraju.

Filut

A skąd wyszła mgła w Smoleńsku - wiesz?

TVN24 wie?

Polsat news wie?

Gazeta Wyborcza wie?

No, to ustalcie.

A maciarek nie wie? Może Ił rozpylił?

Podaję definicję za Wiki(cholera wie jakie filtry instalują wam na neta)

Mgła radiacyjna – rodzaj mgły, który powstaje nad ranem na skutek nocnego wypromieniowania ciepła. W niektórych przypadkach mgły radiacyjne utrzymują się aż do popołudnia. Tego typu zjawiska mogą utrzymywać się tylko przy gruncie (mgła niska) lub dochodzić nawet do kilkuset metrów (mgła wysoka)

Przyczyny powstawania

Mgła radiacyjna powstaje, kiedy podczas bezchmurnej nocy dochodzi do znacznego ochłodzenia wilgotnego podłoża. W wyniku tego powietrze będące nad gruntem również się znacznie ochładza. Spadek temperatury powoduje, że spada również prężność pary wodnej, w rezultacie rośnie jego wilgotność względna – po osiągnięciu temperatury punktu rosy para wodna skrapla się, tworząc mgłę[2]. Podczas powstawania mgły radiacyjnej dochodzi do inwersji temperatury[1]. Mgły radiacyjne nie powstają na morzu (jednak mogą zostać przemieszczona znad lądu do strefy przybrzeżnej, do 2–3 Mm).

Przyczyny zanikania

Mgła radiacyjna zanika w dzień, kiedy temperatura powietrza, a przez co i prężność pary wodnej wzrasta. Drugą przyczyną zanikania mgły jest działalność wiatru, powodującego mieszanie się powietrza.

Skutki

Mgły radiacyjne powodują znaczne zmniejszenie widoczności i utrudniają nawigację, przez co stanowią zagrożenie dla każdego rodzaju transportu oprócz pieszego i szynowego. W przypadku lotnictwa mgły mogą spowodować odwoływanie lotów i zamykanie lotnisk. Podczas mgły w portach utrudniony jest ruch manewrowy, co wydłuża przeładunek statków.

Prognozowanie mgieł radiacyjnych

Prognozowanie mgieł radiacyjnych jest proste, jednakże skuteczne tylko w bliskiej perspektywie (następnej nocy). Istnieje duże prawdopodobieństwo wystąpienia mgły radiacyjnej jeżeli w godzinach przedwieczornych temperatura powietrza zbliża się do punktu rosy, natomiast noc ma być bezwietrzna i bezchmurna. Mgła jednak nie podniesie się jeśli zmniejszy się tempo opadania temperatury w drugiej połowie nocy. Ze względu na koniugację kilku niezależnych warunków prognozowanie mgieł w prognozach długookresowych jest bardzo trudne.

No to dlaczego nie zamknięto lotniska?

Bo było wojskowe, i lot był wojskowy.

No to dlaczego badano wojskowy lot cywilnymi przepisami?

Bo Rosja to wielki kraj.

A prawda jest taka, jaką podyktuje silniejszy.

Donalda T., oszukano i w Moskwie i w Berlinie.

Został sam.

Dlatego tak naprawdę leci w dół.

ACTA tylko przełamało tabu.

No to dlaczego nie zamknięto lotniska?

Bo było wojskowe, i lot był wojskowy.

I tu się z panem zgadzam

Powiedz mi 747 w którym momencie kontroler KAZAŁ załodze lądować. Jeżeli czegoś takiego nie było to po prostu zamknij się.

Jestem Europejczykiem.

Kazać to on by nawet mógł ale to kapitan podejmuje decyzję. Nawet gdyby bajki mu z wieży opowiadali to i tak na podstawie odczytów z samolotu i widoku za szybą oraz obowiązujących go przepisów,na wys 100m powinien odejść na drugi krąg. Dlaczego dalej się zniżali? Tego nieprędko albo wcale się nie dowiemy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.