Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Już ci tłumaczylem, i to nie raz, że dyskusja na różne tematy trwa tu już od dawna i padało wiele odpowiedzi na różne pytania. Tu wpadasz sobie i chcesz, żebym specjalnie dla ciebie czegoś szukał, zamieszczał, wklejał, cytował tylko dlatego, że jesteś leniwy i nie chce ci się tego robić samemu.

padły nowe pytania, a Ty ciągle gadasz to samo. I uznaje że odpowiedzi nie znalazłem więc bardzo ładnie proszę Ciebie byś mi odpowiedział chociaż na najprostsze pytania.

Nie fascynuję się czymś takim, jak "wersja oficjalna", interesują mnie potwierdzone fakty, logika, prawa fizyki, wiedza i zdrowy rozsądek.

czyli co przez to rozumiesz ? bo po twoich wypowiedzi to ani logiki ani praw fizyki i faktów próżno szukać. Powiedz mi wogle co było przyczyną katastrofy ? nie jestem za bardzo na czasie i nie wiem jaka jest teraz wersja.

Zaznaczam wpis: "odpowiedzi dla tomusia i cycusia" żeby wam było łatwiej znaleźć w wyszukiwarce.

i wywaliło 267 stron :)

Ale tobie tomuś nie chodzi o żadne fakty. Nie ma sensu opowiadać ślepemu o kolorach i tępakowi o wzorach.

a co Ci szkodzi ? nie lubisz Typa podaj fakty, ponoć coś miażdżącego fanatyków ostatnio było więc ZRÓB TO Z NIM!

Rozumiem, ze banuje sie osobe ktora ktos nazwal tu tempakiem, ale tego ktory uzyl tego okreslenia juz nie.

koneksje są wszędzie !

coraz trudniej ten temat traktować poważnie.

Tego jeszcze by brakowało, żeby moderacja wyznawała Zamach Smoleński...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jak juz jakis jasnie pan moderator tu banuje, to prosze by to ujawnil, a nie wszystko na mnie. Miej odwage imc wielki moderatorze jeden z drugim brac odpowiedzialnosc za swoje czyny. Rozumiem, ze banuje sie osobe ktora ktos nazwal tu tempakiem, ale tego ktory uzyl tego okreslenia juz nie.

foxbat -TomekL3 ma bana na ten watek od moderacji od dawna , załatwił sobie z Toba ze mu go wycofałeś

ban został przywrócony , zdjałes go ponownie

zabawa na całego

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

dlaczego banujesz tylko mnie ? poczytaj sobie kto kogo zaczepia , dlaczego jaro 747 nie został zbanowany ? co , jest inny , poprawny politycznie? panuje tu jakaś moralność kalego ?

dlaczego banujesz tylko mnie ? poczytaj sobie kto kogo zaczepia , dlaczego jaro 747 nie został zbanowany ? co , jest inny , poprawny politycznie?

dostałes juz wielokrotnie odpowiedz ze masz nadal bana za to co robiłeś w watku

dziś dwa razy załatwiłes sobie z foxbatem wycofanie i ponownie piszesz

Nie bądź frajer cir, przenieś jakiś swój post do tego wątku, byle z wcześniejszą datą od założycielskiego i już foxbat nie będzie podważał twoich decyzji:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

fox733 nawet nie próbuje zrozumieć jaki masz tam problem :)

foxbat udaje ze nic nie pamięta lub rzeczywiście nic nie pamięta- nie ma znaczenia

fox733 nawet nie próbuje zrozumieć jaki masz tam problem :)

A gdzie konkretnie?

cir, pamietam, ale imho bany sie daje na jakis czas i je zdejmuje, chyba ze uzytkownik jest naprawde hardkorowy. w obecnej sytuacji jak juz chcesz banowac to mimo bana dla tomka, zbanuj tez jaro.... a nie takie sranie w banie....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

cir, pamietam, ale imho bany sie daje na jakis czas i je zdejmuje, chyba ze uzytkownik jest naprawde hardkorowy. w obecnej sytuacji jak juz chcesz banowac to mimo bana dla tomka, zbanuj tez jaro.... a nie takie sranie w banie....

więc jednak pamięc Tobie powróciła

sam bo zbanuj jak masz taką potrzebe

cir, nie badz palton, daj zyc...

w innych watkach wam nie przeszkadzam, w "smoleńskim" robienia sobie jaj z tragedii ludzkiej nie będzie

cir, nie rozumiesz, ja nie chce banowac ani tego ani tamtego. jak Ci sie nie podoba kolega tomek to go se zbanuj ogolnie na forum, a od mojego watku sie odczep....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

słuchaj piewco wolności juz raz miales zamkniety ten watek za bajzel i brak zainteresowania z twojej strony tematem

teraz raptem cos cie ponownie zainteresowało , niestety nikt z moderacji nie da sie nabrac na twoje dobre intencje

cir, no to jak widze zaraz wiatr wolnosci znow zamknie ten watek... no to napisz mi jakie sa moje intencje? i niby po jaka cholere mam kogos nabierac... cir, pogielo cie juz dokumentnie, ze zarzucasz mi jakies niecne intencje???

robienia sobie jaj z tragedii ludzkiej nie będzie

wyjasnij mi kto tu sobie jaja robi?

Tak sobie czytam: ten znbanowany, tamten nie, za chwile odbanowany.

Szlochania, rozpacz, pretensje a za chwile znowu pretensje bo kogos innego nie zbanowali.

Czysta gówniarzeria.

Co do tematu: cycus niesamowicie się napracował ale prawde mówiąc nawet nie chciało mi się przeczytac do końca. Dlaczego?

Już to napisałem - szkoda mi czasu na "dyskusje" z politycznymi zagończykami i emisariuszami "ludu smoleńskiego", na sensowną rozmowę czas znajdę.

Wysmarkaj nosek tomuś, zmień pieluche i do wklejania ;-)!

Jestem Europejczykiem.

ja rozumiem, ze kazdy kto ma zastrzezenia do raportu Millera i MAK to "lud smolenski"?

Weź ktoś mądry to zamknij bo jak jakiś inny mądry tutaj wejdzie to albo się posika ze śmiechu albo odejdzie na zawał..

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

ja rozumiem, ze kazdy kto ma zastrzezenia do raportu Millera i MAK to "lud smolenski"?

Ależ skąd! Sam mam do tego raportu zastrzeżenia. Ale jak mam nadzieję można ustalić minimalny wspólny mianownik określający pole, na którym sie poruszamy.

Dla jasności podam przykład: według tego, co w tej chwili wiemy wszystkie dostępne zapisy sa spójne i nie stwierdzono żadnych ingerencji.

Jeżeli ktoś twierdzi, że zapisy skrzynek zostaly sfałszowane to ja po prostu pytam o dowody.

Oczywiście dowodów żadnych na to nie ma. Tyle, że jeden z drugim pacan wiedziony jak baran na sznurku przez politycznych cwaniaków nie widzi swojej ślepoty i wmawia ją innym.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ależ skąd! Sam mam do tego raportu zastrzeżenia. Ale jak mam nadzieję można ustalić minimalny wspólny mianownik określający pole, na którym sie poruszamy.

(...)

Właśnie. Winy i odpowiedzialność PO dostrzegasz?

Pijany kierowca jadąc niesprawnym, kradzionym samochodem nad ranem na bocznej drodze zabija idącego człowieka po prawej stronie drogi

Cała dyskusja z Tobą sprowadza się do tematu czy zabity pieszy powinien iść lewą stroną drogi, wtedy może by nie zginął a więc cała wina za wypadek spada na niego.

Ależ oczywiście, że widzę. Pewnie też o tym pisałem, ale przez grzeczność powtórzę.

W moim odczuciu politycy PO albo dali sie wpędzić albo sami wpędzili się w w zakulisowe gierki z PiS. Na podszczypywanki, ale też jawne afronty ze strony Kaczyńskich odpowiadali tym samym z jedną, być może słabo dostrzegalną ale niezwykle istotną różnicą.

Część z nich była urzędnikami państwowymi i powinna działać jak urzędnicy państwowi a nie jak politycy określonej partii. Przykładem może akurat nie nazważniejszym może być sprawa Błasika. Po katastrofie CASy w Mirosławcu Klich powinien wystąpić o jego odwołanie nawet, jeżeli wiedział, że Kaczyński nie zgodzi się na to. Ale dał się wmanwwrować w gierkę zakulisową albo nie chciał ponieść prestiżowej porażki. Oczywiście w końcu obróciło się to przeciw niemu i przeciw PO a mogli posprzątać ten burdel już w 2008 roku.

Jestem Europejczykiem.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Tak sobie czytam: ten znbanowany, tamten nie, za chwile odbanowany.

1,2,3 i zamknięty ;]

Szlochania, rozpacz, pretensje a za chwile znowu pretensje bo kogos innego nie zbanowali.

Czysta gówniarzeria.

te no facet, gdybym był modem już dawno za stosunek do innych i poniżanie byś dostał wp.... bana ;]

Już to napisałem - szkoda mi czasu na "dyskusje" z politycznymi zagończykami i emisariuszami "ludu smoleńskiego", na sensowną rozmowę czas znajdę.

hmm to co tu jeszcze robisz ? już coś podobnego już pisałeś, prawdę mówiąc tracę orientacje... 2 strony temu (chyba) miałeś już nic nie pisać... mały oszust z Ciebie!

niestety są tylko dwa worki, wiesz afera śmieciowa koszy nie ma to i worki są chodliwe.

Weź ktoś mądry to zamknij bo jak jakiś inny mądry tutaj wejdzie to albo się posika ze śmiechu albo odejdzie na zawał..

jak zamkniemy to co będzie robił Jaro ?

Dla jasności podam przykład: według tego, co w tej chwili wiemy wszystkie dostępne zapisy sa spójne i nie stwierdzono żadnych ingerencji.

Jeżeli ktoś twierdzi, że zapisy skrzynek zostaly sfałszowane to ja po prostu pytam o dowody.

Jeśli każda rosyjska agenda dostałą 4 wersje nagrań, teraz nagle są spójne (rozumiem że oś czasu też ?) to też pytam się o dowody tylko że potwierdzające brak ingerencji, chciałbym też by badania przeprowadziła niezależna "firma", która się na tym zna a nie kilkukrotnie posądzane o mataczenie osoby. Zaraz mi powiesz że się ruscy pomylili ;]

Oczywiście dowodów żadnych na to nie ma. Tyle, że jeden z drugim pacan wiedziony jak baran na sznurku przez politycznych cwaniaków nie widzi swojej ślepoty i wmawia ją innym.

jakby były to dopiero cud świata :) przecież wszystko jest tajne i nikt nie ma dostępu do skrzynek... a jedna chyba wogle wyparowała.

W moim odczuciu politycy PO albo dali sie wpędzić albo sami wpędzili się w w zakulisowe gierki z PiS. Na podszczypywanki, ale też jawne afronty ze strony Kaczyńskich odpowiadali tym samym z jedną, być może słabo dostrzegalną ale niezwykle istotną różnicą.

to obje są tacy sami, czy PO jest głupie ? bo tak na logikę skoro mają dostęp do wszystkie i wszystko jest prawdą no to.. czemu nie zamknąć sprawy ? przecież tylko na tym tracą (kolejne pytanie)
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ależ oczywiście, że widzę. Pewnie też o tym pisałem, ale przez grzeczność powtórzę.

Część z nich była urzędnikami państwowymi i powinna działać jak urzędnicy państwowi a nie jak politycy określonej partii. Przykładem może akurat nie nazważniejszym może być sprawa Błasika. Po katastrofie CASy w Mirosławcu Klich powinien wystąpić o jego odwołanie nawet, jeżeli wiedział, że Kaczyński nie zgodzi się na to. Ale dał się wmanwwrować w gierkę zakulisową albo nie chciał ponieść prestiżowej porażki. Oczywiście w końcu obróciło się to przeciw niemu i przeciw PO a mogli posprzątać ten burdel już w 2008 roku.

Widzę to dużo inaczej. Katastrofa Smoleńska to efekt wspólnego działania POPiS-u. PO chciała pozbyć się wszelkiej odpowiedzialności za zaniechania, niekompetencje i inne działania własne. Wszelką winą chciała obarczyć PiS. To wywołało religię i politykę smoleńską.

Widzę to dużo inaczej. Katastrofa Smoleńska to efekt działania POPiS-u. PO chciała pozbyć się wszelkiej odpowiedzialności za zaniechania, niekompetencje i inne działania własne. Wszelką winą chciała obarczyć PiS. To wywołał religię i politykę smoleńską.

Wszyscy chcieli pozbyć sie odpowiedzialności. Religie wywołali prorocy i cwaniacy.

Ktoś napisał o poszukiwaniu mitu założycielskiego dla PiS i pewnie miał racje bo niby na co mieli się powoływać? Na przejścia Prezesa z czasów stanu wojennego? Na szwindle "Telegrafu"? Tupolew spadł im z nieba, w przenośni i dosłownie.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wszyscy chcieli pozbyć sie odpowiedzialności. Religie wywołali prorocy i cwaniacy.

Ktoś napisał o poszukiwaniu mitu założycielskiego dla PiS i pewnie miał racje bo niby na co mieli się powoływać? Na przejścia Prezesa z czasów stanu wojennego? Na szwindle "Telegrafu"? Tupolew spadł im z nieba, w przenośni i dosłownie.

Jacy wszyscy? Napisz wyraźnie i odważnie. Odpowiedzialność ponoszą PO i PiS! Wspólnie!

Olaboga! To naprawdę forum dla inteligentnych inaczej i bez ładowania łopatą do głowy nie da rady???

Oczywiście, że winne są PO i PiS a bagno zaczęło sie dawno temu, tylko nikt nie chciał go zlikwidować. Bo trzeba by robić coś konkretnego i z pomysłem a tak była fajna amunicja do wzajemnych napierdalanek.

P.S.

Specjalnie dla dziadkawłodka powtórzę: winne są PO i PiS, ich politycy, podejście do panstwa i służby państwowej, brak szerszych horyzontów, mentalność wystarczająca może do zarządzania szmateksem a nie dużym państwem.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.