Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz z Medusa 5.1 a słuchawki AKG k240 MKII

yahooo8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam piszę z takim problemem. Teraz juz chyba w dobrym dzialne

Mam aktualnie juz rozwalone słuchawki Medusa 5.1 Surround Sound Headset

słuchawki te posiadają taki oto wzmacniacz

hs-medusa5.1surroundheadset-02.jpg

W poniedziałek ide kupić słuchawki AKG K 240 MK II. W komputerze mam kartę dźwiękową X-fi fatality.

I teraz pytanie te słuchawki zapewne zagrają dobrze ale na wzmacniaczu zapewne zagrają lepiej. Teraz mam pytanie czy ten wzmacniacz by się nadawał w ogóle i czy by poprawił brzmienie.

No i przedewszystkim czy dałoby zrobić i czy może są przejściówki. Bo ten wzmacniacz ma dziwne wejścia, na rysunku nie widać, ale są one 9 pinowe.

Dzięki z góry za odpowiedź.

sorki nie wyswietlilo sie zdjecie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ten wzmak sie raczej nie nada. lepiej zagraja nawet z dziurki od CD, a moze nawet bezposrednio z Twojej karty.

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

hmmm a polecacie jakiś sprawdzony nie za drogi nie wiem 300 zł wzamcniacz który się sprawdzi z konkretnie tymi słuchawkami k240 MKII. Słuchawki są 55 ohmowe wiec chyba jakis super wzmachol nie potrzebny. Zalezy mi po prostu aby w wiekszym stopniu wykorzystac sluchawki.

Co do wzmacniacza to wydaje mi się, że jest do słuchawek 5.1 ...

AKG K 240 MK II takimi nie są.

Można wiedzieć gdzie je kupujesz bo ja także przymierzam się co prawda do innego modelu bo 271, ale nie wiem gdzie je nabyć.

Słuchawki dziś miałem kupić w Fanie w Szczecinie ale już ktoś kupił i zamówiłem właśnie w Musiccenter z Poznania.

Narazie poczekam z wzmacniaczem. Karta powinna sobie spokojnie poradzić bo najgorsza nie jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.