Skocz do zawartości
IGNORED

mam zamiar kupić amplituner mam dylemat który wybrać yamaha v630, onkyo TX-SR600, czy denona AVR-1803???

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek -> Jedrek

(Konto usunięte)

jesli mozesz przeznaczyc pokoj tylko i wylacznie na muzyke/kino, to jesteś wielkim szczęściarzem. Nic nie stoi bowiem na przeszkodzie, aby poprzez odpowiednie ustroje wycisnac wszystko co "dała fabryka". Wg mnie dobra adaptacja pomieszczenia daje duzo wieksze efekty niz porownywalne cenowo okablowanie.

Przejrzyj to forum, kwestia adaptacji pojawia się tu regularnie, jest sporo ciekawych pomysłów i linków do stron www

nie posuwałbym sie tak daleko co do stwierdzenia ze "zygac mi siue chce jak mysle o 40 paru trybach DSP Yamahy" kazdy hwali swoje co???

mam zamiar kupic ampli i tez sie zastanawiam?

Yamaha to dobrze brzmi po za tym chip dekodujacy jest najbardzeij zaawansowany w tej klasie modeli

Onkya tez jest na pewno w porzo ale???

Gość rafi do ar0na

(Konto usunięte)

Mam Yamahę i na Twoim miejscu mocno bym się zastanowił. W kinie domowym jest OK, ale stereo jest do dupy! Jakbyś wysypywał gwoździe na podłogę-przynajmniej z Tannoy'ami MX2.

Jesli juz chcecie kupowac amplituner ktory bedzie sluzyl do filmow i muzyki to radze Denona. Zadnych "gwozdzi" tylko czysty, dynamiczny dzwiek do kazdego rodzaju muzyki. Problem w tym ze potem juz nie ma na co narzekac na tym forum :)

JA BYM SIĘ ZASTANOWIŁ NAD TYM ONKYO, JEDEN MI SIĘ ZJARAŁ JAK GO PODŁANCZAŁEM U SIEBIE !!! YAMAHA FAKT W KINIE ZAJEBISTA STEREO JUŻ INACZEJ ALE PRZY DOBORZE DOBRYCH KOLUMN JEST DO PORZYJĘCIA, NIE MA DTS ES DISCRET TO TROCHĘ BOLI BO TO TRZEBA JUZ MIEĆ NA DZISIAJ P[ŁYT PRZYBYWA CORAZ WIĘCEJ. MAM DENONA 1803 I NARAZIE JEST OK, WYPAS JEST ZAJEBISTA OBSŁUGA I DŹWIĘK TEŻ I KINO I STEREO.

Gość jedek

(Konto usunięte)

że chce mi się żygać to może przesadziłem yamaha to też bardzo dobry amplituner ( choć ni tak dobry jak onkyo!!!)

Rafi jeżeli chodzi o stereo to już to przerobiłem teraz jestem na etapie wielokanałowców może kiedyś mi się znudzi.....?!

ja też zwróciłem uwage na to że w stereo coś jest nie tak z yamahą onkyo takich problemów niema.

a to że spaliłeś onkyo to nic nieznaczy daj mi yamahe to też ją spale hehe

pozdrawiam

Gość Mr Adzio

(Konto usunięte)

WItam Panow, szukajac frazy DTS+test wpadlem na te stronke. Lux jest. Dalem ja do bookamrkow. Z zaciekawieniem przeczytalem sobie rozwazania o wyzszosci jednego nad drugim, albo odwrotnie. Co lepsze mercedes za 40000 dolcow czy bmw za 40000 dolcow? Rzecz wzgledna. Jakby jedno bylo bezwglednie lepsze, to drugie by sie nie sprzedawalo. A propos Yamahy. Mam 420, to juz dzis - po tym jak po serii 430, weszla seria 440- archaik. Ale gra. Stereo (przody Quadral QLS 250) tez gra, choc wczesniej mialem wzmachola stereo Philipsa i gralo 2 razy lepiej. Olewam to, bo i tak slucham muzy na opcji 5 chanel. Co sie tyczy DSP i ich mnogosci. Faktycznie: trik reklamowy bo pisza np. ze jest ich 30, ale jak sie podzieli przez DD DTS i inne, to wychodzi odpowiednio mniej. Faktem jest jednak, ze te DSP daja jednak zmiane brzmienia. W jakim stopniu, to juz nie zlaezy tylko od maszynki, ale i warunkow odgrywania, no i okolumnowania.

A po tym przydlugim wstepiem mam do posaidaczy Yamah pytanko:

jak sie w tej maszynie ustawia wirutalne oddalenie tylow? Biega o to, zebym mial je za wersalka a nie w tej samej linii?

Za wyjasnienia z gory dziekuje.

Gość Graja

(Konto usunięte)

Cześć Chłopaki Fajnie,że na Was trafiłem. Nurtuje mnie ten sam problem co większości; a mianowicie. Do niedawna byłem przekonany co do Denona, lecz już po raz kolejny słyszę opinię, iż Denon jest bardziej ciepłym, spokojnym amplit. - jednym słowem nie ma jaj :-) No może nie tak brutalnie, no ale że lepiej odnajduje się on w muzyce jazzowej niż w ostrzejszyjszych rzeczach. Ja słucham heavy, dlatego też tą sprawę wolałbym szybko wyjaśnić. Lubię b. wysokie tony, ale bas przecież też nie jest bez znaczenia. Bardzo zmienił mój pogląd test w Hi-fi: http://www.hi-fi.com.pl/index3.asp?strona=testyfull.asp&idt=760 Co myślicie panowie.. ? a co jeśli mogę zap. jest z tą głośnością w amplit. ? Czy rozkręcony do oporu potencjometr głośności nie nadwyręża amplit. ?

• Redaktorzy

Rozkrecony do oporu potencjometr glosnosci nie ma sensu nigdzie, bo zadne, zwlaszcza tanie, urzadzenie nie jest zaprojektowane do pracy w takich warunkach. Same znieksztalcenia, i kolumn szkoda.

• Pokaż nowe odpowiedzi