Skocz do zawartości
IGNORED

Mój Wzmacniacz Lampowy

Eventor

Rekomendowane odpowiedzi

w takim razie wątki o Yaquinach, innych Chinolach, Ukraińcach, itp....również wsadźcie w sponsorowane. Jak ktoś chce znać cenę to może napisać do autora wątku lub konstruktora to nie tajemnica. Każdy jak chce może sie pochwalić, czy mało było tu takich przypadków. Szukacie zaczepki. Coraz częściej czytając to forum mam wrażenie , że tu same pomyłki genetycne lub kundle z nielicznymi wyjątkami. Nie brak wam kultury przyznam.

wątek jakich onegdaj wiele bywało, ale niestety sam pomysł czyli opisanie swojego nabytku jak pieknie gra po zakupie :) został skompromitowany przez roznej masci handlarzyny niszczace to forum dziadowskim marketingiem stad taka reakcja kolegów

Dink sprzedaje to co robi ale jest jedynie hobbista i z pewnoscia nie zalewa tego forum swoja tworczoscia i fantasmoagoriami na temat lamp -a trafiaja do niego tylko zapaleńcy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Teraz chcesz zakończyć ?! Chłopie , teraz to sie dopiero zacznie ! Do wyrażania opinii jest stosowna zakładka a nie wątki w formie monologu . Jak się zakłada wątek to trzeba sie liczyc z tym ,że nie wszyscy maja takie samo zdanie i podejście jak ty . Forum jest powszechnie dostepne więc kazdy może napisac co mysli . Naważyłes piwa to je teraz pij a nie chowasz głowę w piasek.

...there is no spoon...

"Kończąc wpis mogę powiedzieć, ze jestem szalenie zadowolony z tej zmiany, kontaktu z konstruktorem i końcowego efektu. W połączeniu z moimi Audio Academy Hyperion to system trafiony w 10:)"

I to jest najważniejsze, iż Eventor złapał swojego "króliczka" czego można wszystkim życzyć :) .

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Zjebaliście wątek - mało Wam było postu Dinka?

Co z Wami Panowie? Pogięło Was?

Dlaczego wszystko musicie zniszczyć, zgnoić, obsrać?

Przecież napisał, że nie robi wzmaków na kiwnięcie palcem - co więcej jeszcze trzeba.

Ja się nie znam na elektronice - to znaczy że mam wszystkich podejrzewać? - przecie część z Was znam - i za oszuistów nie uważam

Może tak - zjebcie wmaka Dinka - tylko czy go słuchaliście? a może Event Was zaprosi?

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Zjebaliście wątek - mało Wam było postu Dinka?

Co z Wami Panowie? Pogięło Was?

Dlaczego wszystko musicie zniszczyć, zgnoić, obsrać?

Przecież napisał, że nie robi wzmaków na kiwnięcie palcem - co więcej jeszcze trzeba.

Ja się nie znam na elektronice - to znaczy że mam wszystkich podejrzewać? - przecie część z Was znam - i za oszuistów nie uważam

Może tak - zjebcie wmaka Dinka - tylko czy go słuchaliście? a może Event Was zaprosi?

>zn21, 22 Maj 2010, 12:51

>pisanie o urządzeniach, które nie są ogólnie dostępne nie ma sensu.

No nie do końca masz rację ,wiele jest tego typu urządzeń opisanych na forum o których się czyta , np. wątek "Elberoth's Audio Nirwana" i czyta się z przyjemnością pomimo iż są to w większości sprzęty których większość z nas nie kupi :( czyli de facto nie są ogólnie dostępne ;).

Ja przepraszam Szanowne Towarzystwo, ale moim zdaniem ten wątek kompletnie nic nie wnosi.

Fakt, ze Dink potrafi budować urządzenia lampowe jest ogólnie znany, zakup prezentowanego wzmacniacza przez autora wątku niewiele w zasadzie mnie interesuje. Nikomu z tego żadnego pożytku, raczej szkody więcej (dla konstruktora) i zamieszania wątek ten czyni. Szans na opis techniczny moim zdaniem nie ma (a sądzę, że wielu forumowiczów mogłoby się czegoś nauczyć lub coś podpatrzeć) nie widzę więc powodów, poza oczywiście reklamą, aby zakładać osobny wątek.

Być może moja uwaga o przeniesieniu tematu do Sponsorowanych jest za daleko posunięta, ale jak zasugerował jeden z Forumowiczów, do działu Opinie pasuje to jak ulał.

Pozdrawiam

To są normalnie jakieś jaja.

Na krzywy hu. komuś forum o sprzęcie, jeśli nie może swobodnie pisać, co właśnie kupił i jaką ma radochę z tego. Przecież to głównie o to chodzi. Oj, Panowie....

A czy chodzi o to aby nie pisac ? Wręcz przeciwnie - tylko w sponsorowanych lub opiniach , które są do tego przeznaczone a nie robić śmietnik . Wystarczy przeczytać regulamin aby wszystko było jasne .Dla przykładu - ostatnio szukałem wątku o zegarze taktującym do CD i jest około 40 wątków na ten temat ! Absolutna wiekszośc ma po kilka wpisów i nic nie wnoszą .Bałagan .

A co ten wątek wnosi ? Jest tylko jeden egzemplarz tego wzmancniacza więc nie mozna polemizować tylko sluchac pochwał posiadacza. Nie ma schematu więc nie wiadomo o czym mowa .Brak pomiarów więc nie wiadomo jakie pasmo i zakłócenia . Brak dokładnych zdjęc wnetrza więc nawet nie widac co zastosowano .

...there is no spoon...

Jeśli Szanowni Forumowicze prezentowaliby trochę wyższą kulturę wypowiedzi i wykazywali mniejsze skłonności do trolowania, to pojawiłyby się zapewne i lepsze fotki, i schemat... a może i większe grono mogłoby w przyszłości posłuchać wzmacniacza.

Sam używam monobloków skonstruowanych przez Dinka. Co do dźwięku wiele powiedzieć nie mogę, bo mam niespecjalne porównanie z innymi konstrukcjami lampowymi, jednak wiem już że do tranzystora prędko nie wrócę.

Eventor, 19 Maj 2010, 18:42

jest ciasno lecz z racji tego, iż bass reflex akurat w tym modelu zamontowany jest z

>przodu mogłem sobie na to pozwolić

Nic bardziej błędnego. Miałem Hyperiony z br do przodu i były bardziej wrażliwe na dosunięcie do ściany niz te z br do tyłu. Poza tym wcina ci kawał sceny.

Spróbuj - choć na moment wysunąć kolumny na środek pokoju, rozstaw je na 2,2m, sam usiądź 1,7m od linii kolumn i skręć je sobie niemal na "twarz". I dopiero wówczas opisz swoje wrażenia.

Zdziwisz sie co usłyszysz :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.