Skocz do zawartości
IGNORED

Mcintosh + avantgarde acoustic

wszechmogONcy

Rekomendowane odpowiedzi

marslo - absolutnie nie dziwię się temu co usłyszałeś. Pokrywa się to z moimi wrażeniami w pierwszych 100-200h wygrzewania. Jeżeli się czemuś dziwię, to jedynie postawie dystrybutora, który zamiast trzymać u siebie jedno dotarte demo, daje do odsłuchu niewygrzane egzemplarze.

Jeżeli chodzi o zewnętrznego clocka, to w przypadku zintegrowanych odtwarzaczy jestem sceptyczny (co innego zestaw transport + DAC). Oprócz Esoterica, możesz spróbować też zegar dCSa (łatwiej chyba kupić s/h niż Esoterica), Grimm, czy Antelope - tego ostatniego chyba ostatnio w dystrybucję wziął Fast, więc pewnie będzie można pożyczyć. Profesjonalne clocki mogą być lepsze i tańsze niż ich audiofilskie odpowiedniki, więc poważnie bym je rozważył.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth,

Wiesz ,ze niewygrzany to nie do konca jego wina. Mowil , ze sprzet stal na polce kilka tygodni, odpalil go i pogral 2 razy , no nich ma nawet i 50 h.

Dal dobra cene, mysle sobie, jak ARC jest taki dobry, to te pare godzin mi nie przeszkodzi.

A tu - jak piszesz - min. 100-200 h przed decyzja, i to nie grania na okraglo, tylko z wystudzeniem, odpoczynkiem itd.

No i mi cwieka zabiles, mysle sobie , wszyscy oni nie moga sie mylic, to musi zagrac...

ARC stal juz na boczku , gotowy do pakowania, ach, mysle , co mi zalezy , puszcze jeszcze raz .

Wzialem uwertury Rossiniego ( jvc xrcd) - zona mowi : duzo szczegolow, ale tak jakos jasno, pusc mi to na Esotericu. Puscilem - jakby ktos welonem przykryl. O kurde , mysle sobie, ale jazda..

Puscilem Oscara Petersona ( tez jvc xrcd ).Plyta zaczyna sie piekna partia kontrabasu, na AA az wibruje w brzuchu. No i kurde - bas byl. I cala reszta. Jedyna roznica- dalem dwa razy glosniej, niz w czwartek, blisko life.

No to wzialem karton , spakowalem Esoterica i postanowilem nie wracac do tego przed uplywem 600h( no moze 500).

Jak sie pomylilem , to w przyszlym roku ARC ref 8 bedzie do wziecia jako uzywka.

pzdr

marslo

Konto w trakcie usuwania

Po 200h mój ciągle grał do kitu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

=>marslo, 14 Sie 2010, 14:33

>ARC stal juz na boczku , gotowy do pakowania, ach, mysle , co mi zalezy , puszcze jeszcze raz .

>Wzialem uwertury Rossiniego ( jvc xrcd) - zona mowi : duzo szczegolow, ale tak jakos jasno, pusc mi

>to na Esotericu. Puscilem - jakby ktos welonem przykryl. O kurde , mysle sobie, ale jazda..

>Puscilem Oscara Petersona ( tez jvc xrcd ).Plyta zaczyna sie piekna partia kontrabasu, na AA az

>wibruje w brzuchu. No i kurde - bas byl. I cala reszta. Jedyna roznica- dalem dwa razy glosniej, niz

>w czwartek, blisko life.

To nie czasem efekt "pompowania" jaki występuje także podczas wygrzewania interkonektów? Jakoś tak zauważyłem i nie tylko ja, ze po dłuższym wygrzewaniu następuje znaczne poprawienie dźwięku wraz z dojściem do głośności docelowej.Właśnie po daniu interkonektom pewnego czasu na niegranie one zaczynają te swoje cuda:)

Żeby nie było autoreklamy reszta na PW

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

rafaell,

moze i to , lae kiedy zmienialem cd pleyery , reszta pozostawala bz.

No to przypisuje glowne roznice odtwarzaczom, choc wszystkie elementy cos dodaja.

Elberoth,

Nie pocieszaj prosze:)

marslo

Konto w trakcie usuwania

Powiem ci więcej. Jak sprzedawałem swojego CD-8, miał ok 400-500h. Po pewnym czasie dostałem takiego maila od człowieka z Danii który go kupił (pisownia oryginalna):

"CD8 has change so much that you can nearly not imagine, this cd player is simple after my opinion the best one I ever heard. BURN IN TIME

FUCKING IMPORTENT.

Best Regards Morten"

No a ja na PW pisałem o 600 godzinach wygrzewania :) coś w tym jest.

Elberoth twoje najlepsze 5 minut jak piszesz przyszło za późno

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

[email protected], 14 Sie 2010, 20:06

>Elberoth twoje najlepsze 5 minut jak piszesz przyszło za późno

I powiem ci do tej pory zastanawiam się jakby wypadło porównanie Puccini vs dCS gdybym poczekał jeszcze z miesiąc. Wydawało mi się wtedy, że CD-8 grał już na 100%, bo jego dźwięk się nie zmieniał. Jak widać, było inaczej.

• 5 tygodni później...

Witam Panów ponownie. Pozwoliłem sobie odświeżyć - nota bene swój - temat.

Trapi mnie taka sprawa.

Mamy sobie avantgarde acoustic, dajmy na to trio. Mamy też duże/ogromne pomieszczenie i chcemy sobie (jeśli mamy fundusze oczywiście) dołączyć do tego basshorny. A co tam! 6 sztuk! I tu moje pytanie - jak wygląda w takim wypadku amplifikacja basshornów? Trio mamy podłączone załóżmy do monobloków lampowych. A do czego podłączamy basshorny?

Panowie, znalazłem dźwięk absolutny. Może nie słyszałem tyle co Wy, ale moim zdaniem to było coś wspaniałego i o jak dla mnie lepszego od Alexandrii z ML.

Zestaw ten to:

+ AA Trio + 4x Basshorn

+ dCS Scarlatti: cd/sacd + c/a + masterclock + upsampler

+ GakuON (oooou yeah! Już wiem o czym piszecie!)

+ zupełnie nie pamiętam jaki był przedwzmacniacz :(

Zupełnie niespodziewanie znalazłem się wczoraj w Holandii u pewnego Pana. Na szybko zabrałem z samochodu Kayah + Bregovic (jak dla mnie płyta testowa, wprost uwielbiam).

Popłakałem się po 5 minutach!

Dalsze szukanie nie ma sensu. Nie mówię, że będzie to na bank GakuON, ale już wiem, już to czuję, już przez to nie śpię. To coś to dobra LAMPA!

Jaki byście polecili pre do podobnego zestawienia? z czym innym byście zestawili AA Trio?

Kup sobie Kondo M-1000 mk II od Mirka Potępskiego :-) Sprzedaje chyba za 35.000 euro. I to jest tanio.

PS. Nowe Trio G2 będą na Audio Show razem z Basshornami (ale pojedynczymi bo się nie chce chłopakom nosić ;-)

Najpierw muszę ochłonąć :)

Synergia będzie na pewno świetnym pomysłem.

Jeszcze mam parę technicznych pytań. Dźwięk znaleziony :-) ale:

1. Wytłumaczcie mi wreszcie ostatecznie czym jest Kondo, czym Audio Note UK/JP?

2. Nie bardzo miałem jak spojrzeć - Jak się podłącza basshorny? do przewzmacniacza?

3. Słuchałem tego średnio głośno. Nie znam się w ogóle na lampach, ale jak to jest z ich mocą itp? Wydają się straszne delikatnymi urządzeniami. Boję się np., że gdy zrobię głośniej, tak powiedzmy na godzinę 12, to że coś wybuchnie, strzeli, spali się, będzie po zawodach i następnego dnia wpis na forum pod tytułem "Łukasz początkujący audiofil spalił milion euro" :)

4. Słuchałem muzyki delikatnej, a jak taki lampa gra w mocniejszej muzyce? elektronika, mocniejszy rock?

Piszcie Panowie, "nowy" potrzebuje nakierowania :)

EDIT. Elberoth, będę na pewno ;)

Wszechmogoncy

Tyle odsłuchów i nic-ale się nie przejmuj-tylko uważaj,żebyś się nie znalazł na bujanym koniku-wtedy znowu

będzie płacz,tylko niestety nie ze wzruszenia.))

Nie rozumiem Waszej wyszukanej ironii :)

Obraziłeś mnie ;) ?

Ahaaa jeszcze pytanie: Audio Note tworzą jeszcze swoje dzieci? Czy w grę w chodzą wyłącznie używki?

Z tą testową płytą to był oczywiście żart :) Po prostu lubię tą muzykę, zawiera w sobie zarówno delikatne i mocne brzmienia i na każdym zestawie jakoś tam gra. Mi się podobało, a to chyba jest najważniejsze, prawda? :)

Jednak od strony techniczno-połączeniowej jestem tuman. Stąd moje pytania odnośnie połączenia dzielonych kolumn (ciekawe określenie dla Trio z basshornami - kolumna :) ), klocków i innych komponentów.

Więc?

Więc?....fajnie pytasz....więc ile masz do wydania techniczno-połączeniowy tumanie??)))

Tylko nie odpowiadaj dokładnie.

ps.pamiętasz film vabank 2-obyś się nie znalazł w Zegrzu,zamiast w Szwajcarii,bo marzenia drogo kosztują.))

Pamiętam ten film bardzo dobrze :) Już wyczułem do czego zmierzasz, aleeeee...

... tu szukam możliwie jak najbardziej merytorycznej odpowiedzi. Widzę jednak, że panuje tu tendencja do ironii, lekkiego (lub mocniejszego) wyśmiewania osób, które są zainteresowane droższym audio.

Czy to zazdrość, czy niedowierzanie, że ktoś może mieć coś lepszego w domu?

Choć może są Państwo nauczeni, że większość forumowiczów to gawędziarze?

Czy nie może być na tym forum więcej (uwaga! teraz dużej części użytkowników otwierają się scyzoryki) Elberothów, którzy na konkretnie zadane pytanie udzielają wyczerpującej rzeczowej odpowiedzi?

Wracając do moich wątpliwości i niewiedzy..

1. Skoro jestem zainteresowany Gaku ON, to możemy się domyślać, że szukam jak najlepszego przedwzmacniacza. Rozsądek został zażegnany. Oczywiście nie chodzi mi o to, że drożej = lepiej. Ale co będzie najlepszym partnerem dla AN?

2. Pytam po raz kolejny, bo nie wiem ( i nie udaje znawcy jak niektórzy :) , Jak wygląda połączenia - trójdrożnej kolumny pasywnej z dodatkowymi basshornami, które jak wiem są aktywne - do całego systemu?

Szemis jest chyba jedynym w Polsce 'dystrybutorem' AN. Może do niego uderzyć?

Odkup to od tego faceta z Holandii-przywież do domu...i będzie płacz i zgrzytanie zębów.)))

Wszechmogoncy, skontaktoj sie z gosciem z Holandii, zapytaj jaki byl pre i bedziesz mial swojego Gralla.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

A

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to naprawdę awangardowy dźwięk.

Powodzenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wątpię, żeby chciał sprzedać, ale skontaktować się z nim w sumie mogę, tylko muszę trochę podzwonić. Przedwzmacniacz już jakiś wybiorę. Oczywiście trzeba będzie w domu tego posłuchać.

Stary audifilu, dlaczego będzie płacz i zgrzytanie zębów?

Wątpię, żeby chciał sprzedać, ale skontaktować się z nim w sumie mogę, tylko muszę trochę podzwonić. Przedwzmacniacz już jakiś wybiorę. Oczywiście trzeba będzie w domu tego posłuchać.

Stary audifilu, dlaczego będzie płacz i zgrzytanie zębów?

Odpowiadam na pytanie-istnieją trzy możliwości-

1-jesteś niedoinformowany tuman[powtarzam Twoje słowa+ciekawy Twój wpis o mnie]

2-jesteś jak dziecko bardzo naiwny

3-masz brudne i zatkane uszy

Najprawdopodobniej jednak myślę,że robisz sobie jajca-nic to nic-baw się dalej.)))

Płacz i zgrzytanie zębów - to zjawisko opisujące reakcje pojawiające się przy odsłuchu urządzeń audio o znacznej wartości rynkowej, kiedy mamy do czynienia z faktami braku kompetencji osób uczestniczących w czynnościach.

Płacz i zgrzytanie zębów - to zjawisko opisujące reakcje pojawiające się przy odsłuchu urządzeń audio o znacznej wartości rynkowej, kiedy mamy do czynienia z faktami braku kompetencji osób uczestniczących w czynnościach.

chyba rok temu przed AS wszechmogący również kupował zestaw marzeń i tez mu Elb pomagał:) i potem był rok ciszy

proponuje nie przszkadzac bo nigdy nie kupi :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

chyba rok temu przed AS wszechmogący również kupował zestaw marzeń i tez mu Elb pomagał:) i potem był rok ciszy

proponuje nie przszkadzac bo nigdy nie kupi :)

Zgoda i pełna racja-ale jaki ubaw przy tym jest-wszechmogoncemu to pasi-amen.

Ja to nawet w ferworze walki 2 razy na PW podalem namiary na osobe ktora bylaby w stanie pomoc w nurtujacych problemach z zakupem tych drogich klockow,ale na czym sie zakonczylo nie mam pojecia.

Jesli sie ma na to wszystko gotowke , odrobine checi i zaangazowania to takie wybory sa zabawa.

Ps.Tez odnosze nieodparte wrazenie ze ktos Nas robi w bambuko i dobrze sie przy tym bawi ,no ale moze sie myle?

robix

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.