Skocz do zawartości
IGNORED

Mcintosh + avantgarde acoustic

wszechmogONcy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Wy Panowie myślicie, że ja nie mam nic lepszego do roboty, tylko sobie bawić się na forum w bogatego durnia, który po wpisaniu w googlach "the most expensive amplifiers" znalazł audio note i teraz udaje, że chce kupić zestaw za kilkaset k$?

No dajcie żyć :)

A jeśli tak mimo wszystko uważacie, to po prostu nie udzielajcie się w temacie, zaoszczędzicie swój i mój czas.

Pozdrawiam.

chyba rok temu przed AS wszechmogący również kupował zestaw marzeń i tez mu Elb pomagał:) i potem był rok ciszy

proponuje nie przszkadzac bo nigdy nie kupi :)

O cholercia-to Elberoth się nie popisał-jeśli to prawda.A może w tym roku się zaangażuje i koledze doradzi,przecież się na cenach zna!))))

Panowie, ja ostatni raz powtarzam, że z Elberothem nie mam nic wspólnego. Nie wiem nawet jak ten człowiek wygląda :) Napisałem po prostu o nim, że odpowiada rzeczowo na zadane pytanie, czego życzę wszystkim userom tegoż forum.

Owszem, wiem, że to bardziej dekadenckie, filozoficzne forum audio :) , są tu ludzie, no przynajmniej niektórzy, kochający muzykę. Pewnie duża część siedzi w tym więcej niż mam lat (29).

Ale proszę Was... dopiero zaczynam. Może się zachłysnąłem trochę tymi GakuONami, a Wy źle mnie zrozumieliście. Jeśli macie chęci i troszkę czasu, to życzyłbym sobie poprowadzenia za rączkę - co? gdzie? jak? Bo to nie wyczyn wydać grubszy pieniądz na idiotyczny system, który nie zagra. Ale wydać je mądrze. Prawda? :)

wszechmogący a słuchawki w koncu kupiłes z tym specjalnym kablem co to miód dla uszu a kumpel Potempskiego sprzedac coś nie mógł ?

a jesli na powaznie chcesz wydac duża kase to udaj sie wreszcie do profesjonalistów każdy przynajmniej tak zaczynał

póki co to wyglada na niepoważna zabawe

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Nie leć w lachę ze mną-tylko kup se nieszczęśniku telefon-nie stać CIĘ?

Sprzęt ma być drogi -a TY nie masz nawet telefonu?

NAPRAWDĘ JESTEŚ NIEZŁY TUMAN!!

Ja myślałem, że tu spotkam profesjonalistów, przynajmniej na tym etapie, na którym jestem. A tylko jestem obrażany na PW przez idiotów, którzy myślą, że pozjadali wszystkie rozumy i wiedzą wszystko o audio, a sami mają pewnie jakieś pierdziawki, które są ich finanansowym szczytem i moralnym high endem.

Co w tym dziwnego, że nie mam chwilowo telefonu? pier**lona Era powiedziała, że mam przedłużyć umowę i telefon leży sobie bez zasięgu. To już jednak nie jest ważne.

Pomyliłem się i to bardzo co do tego forum. Jednak niektórzy mieli rację - że większość to oszołomy służący taką radą, że szczęka opada. Zero merytoryki, 100% ironii i udawania wielkiej wiedzy,

Jestem kolejną osobą którą zniechęciliście do tego forum.

Pozdrawiam i żegnam!

Jednak niektórzy mieli rację - że większość to oszołomy służący taką radą, że szczęka opada. Zero merytoryki, 100% ironii i udawania wielkiej wiedzy,

a padło jakieś merytoryczne pytanie? - i takie masz odpowiedzi

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ja myślałem, że tu spotkam profesjonalistów, przynajmniej na tym etapie, na którym jestem. A tylko jestem obrażany na PW przez idiotów, którzy myślą, że pozjadali wszystkie rozumy i wiedzą wszystko o audio, a sami mają pewnie jakieś pierdziawki, które są ich finanansowym szczytem i moralnym high endem.

Co w tym dziwnego, że nie mam chwilowo telefonu? pier**lona Era powiedziała, że mam przedłużyć umowę i telefon leży sobie bez zasięgu. To już jednak nie jest ważne.

Pomyliłem się i to bardzo co do tego forum. Jednak niektórzy mieli rację - że większość to oszołomy służący taką radą, że szczęka opada. Zero merytoryki, 100% ironii i udawania wielkiej wiedzy,

Jestem kolejną osobą którą zniechęciliście do tego forum.

Pozdrawiam i żegnam!

TO SYNKU PO PROSTU ZMYKAJ I KUP SE NAJPIERW TELEFON I POWIEM NA KONIEC-TAK

KTO SIĘ TUMANEM URODZIŁ-TO KANARKIEM NIE UMRZE.

No tak cos dziwnie, bo ja tez wspomnialem mu, ze moge go skontaktowac z przedstawicielem AA na Norwegie i gosc sprzedawal po dobrych cenach AA a wszechmogoncy nagle zrobile wpis, ze teraz to juz Wilson Audio i nic lepszego nie ma, a teraz znowu AA.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Pisałem, że byłem pod wielkim wrażeniem WA, nie pisałem, że "jutro kupuję alexandrie". Przedwczoraj posłuchałem najwyższego modelu AA z Audio Note i to było moim zdaniem lepsze. Zadałem 3 czy 4 pytania, na które oczekiwałem 5-6 słownych odpowiedzi i bym już nie zawracał nikomu d*py, tylko kontaktował się z dystrybutorami i salonami na odsłuchy. Ale nie! Jakiś chochlik, który w 11 miesięcy nabił milion postów i napsuł krwi niejednemu użytkownikowi musiał i tu wtrącić swoje trzy grosze. Na dziewięć postów ani jednego nie było w normalnym nie prześmiewczym tonie (już wiem skąd te 2324 wpisy). To jak mam się nie wku...ć!? Mianujcie jakichś moderatórów, niech robią porządek, dają warny za offy, banują takich ludzi! Zróbcie poważne forum z prawdziwego zdarzenia, a nie samowolka.

@Wojtek76

Wiem, mam ten kontakt zapisany w telefonie. Nie miałem czasu więc nie dzwoniłem. Nie byłem tez pewien na 100%. teraz jestem zdecydowany i jeśli to aktualne to z chęcią skorzystam.

tylko jak tu dzwonic bez telefonu:)

wszechmogacy tu takie opier....nki na temat złego zachowania na nikogo nie działaja

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Następny...

Z budki na poczcie zadzwonię :)

Smrodek za Tobą będzie się ciągnął długo i TUMAN kurzu poprzez pisanie bredni również,bo byłeś na odsłuchu w Holandii-tak?

A może to była Pyrlandia? Słuchaj podaj telefon na pw-to osobiście do Ciebie zadzwonię,bo też nie wiesz z kim masz do czynienia.

Jeszcze powiem CI też,że masz idiotycznego nicka-ale jaki Pan -taki kram,i jeszcze w dodatku umyślnie przekręconego-to jest mocno głupkowate-wiesz!!

Tak postępują duże dzieci-czego szukasz szczęścia,czy frajera-a może jesteś audioautostopowicz,który lubi zwiedzać cudze kąty w ramach walki z nudą!))

WszechmogONcy byś się wstydził-i TY jesteś mężczyzną-czy jakimś ciapciakiem??

Skoro znawcy tematu na forum nie mogą odpowiedzieć rzeczowo na pytania, tylko stroją sobie z kogoś żarty, bo śmiał wspomnieć o sprzęcie powyżej 10kzł i go pewnie nie stać, to ja również nie będę się denerwował i na uszczypliwe uwagi jedynie mogę odpowiedzieć czymś równie idiotycznym.

Ja jestem dziecinny? To Pan, drogi Panie Stary Audiofilu, nie ma już argumentów w debilnej dyskusji, którą nota bene sam Pan zaczął, i zaczyna czepiać się już nicka na forum. No na prawdę, bardzo idiotyczny nick. I jaki dziecinny... i ma 2 literki innej wielkości... Co to w ogóle ma być?

Pośmiejmy się też z wieku. 29 lat - hmmm... jakiś gówniarz, na bank nie zarobił w ciągu krótkiego życia na audio o które pyta, robi nas w trąbę, bo się nudzi. A jeśli go stać, to pewnie ukradł, złodziej. I pijak. Bo każdy pijak to złodziej.

Jeszcze mi tu Pan pisze, Panie Stary Audiofilu żebym podał numer. Pogadam z autorytetem? Doprawdy zabawne. Jakaś szycha? W czym? Mistrz wkurwiania, a i owszem. Szkoda mi czasu i nerwów na kogoś, kto bezpodstawnie ze mnie szydzi i nie potrafi odpowiedzieć na 3 kulturalnie zadane pytania. Jeszcze bym posłał kilka bardzo niecenzuralnych słów przez słuchawkę, a teraz Panie telefony drogie z funkcją nagrywania rozmowy :) Jeszcze poleci Pan do sądu ze sprawą o zniesławienie... Nie nie, nie mam już ochoty.

No czasem trzeba by sie ugryzc w jezyk ale jak widac sa tacy co nie potrafia.

Nie bylo to potrzebne w tej dyskusji ,padlo duzo ostrych obrazliwych slow ktore zniesmaczaja i odstreczaja od czytania.

Na miejscu wszechmogONcego po zakupach umiescilbym fotke ze sprzetem zeby nie byc goloslownym i udowodnic niedowiarkom ,ze w wieku 29 lat moze byc czlowieka stac na sprzet za banke zlociszy.

robix

No czasem trzeba by sie ugryzc w jezyk ale jak widac sa tacy co nie potrafia.

Nie bylo to potrzebne w tej dyskusji ,padlo duzo ostrych obrazliwych slow ktore zniesmaczaja i odstreczaja od czytania.

Na miejscu wszechmogONcego po zakupach umiescilbym fotke ze sprzetem zeby nie byc goloslownym i udowodnic niedowiarkom ,ze w wieku 29 lat moze byc czlowieka stac na sprzet za banke zlociszy.

robix

robix

prędzej osiwiejesz lub Ci kaktus wyrośnie-niż zobaczysz jakieś zdjęcia-przekonasz się.

heheh, blagam was koledzy, jaka banke, wystarczy przeczytac kilka postow i juz wiadomo o co biega, dziwie sie tylko ze moderatorzy toleruja takie numery nie banujac osoby z objawami psychozy

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

robix,

Możesz być pewien, że zrobię. Ale pokażę je Tobie, albo zaproszę do siebie na lampkę dobrego wina.

bubusia

Masz rację. Ale to nie chodzi o mnie, tylko o kilka innych osób. Na poważnym forum każdy post nie na temat powinien być albo usuwany, albo jego autor powinien być karany warnem. 5 warnów i dziękujemy delikwentowi.

kolego moze napisz, jesli mozesz oczywiscie, nie chce niczego wymuszac, co Ty takiego robisz w zyciu , ze stac Cie na taki wydatek, zawsze to jakos uwiarygodni Twoje postepowanie, a i ja przeprosze, ze nieslusznie posadzalem o udawanie, moze sam pojde w te branze i bede kiedys w stanie spelnic swoje marzenia o ekstatycznym dzwieku:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Z chęcią bym odpowiedział, ale tak jak napisałeś - nie mogę.

Możesz jedynie się domyślać, że żaden (sł. ŻADEN) człowiek w moim wieku nie zarobi w parę lat większych pieniędzy. No chyba, że się jest piłkarzem w topowych ligach w najlepszych zespołach w Europie, albo ma się bogatego tatusia, który po studiach wyłożył parę baniek na pierwszy interes synka, a synek jakoś to pomnożył.

Co pozostaje? Podpowiem, że czasami coś trzeba nagiąć lub delikatnie przekroczyć. Resztę możesz sobie dopowiedzieć sam.

Ale czy to takie ważne?

Z chęcią bym odpowiedział, ale tak jak napisałeś - nie mogę.

Możesz jedynie się domyślać, że żaden (sł. ŻADEN) człowiek w moim wieku nie zarobi w parę lat większych pieniędzy. No chyba, że się jest piłkarzem w topowych ligach w najlepszych zespołach w Europie, albo ma się bogatego tatusia, który po studiach wyłożył parę baniek na pierwszy interes synka, a synek jakoś to pomnożył.

Co pozostaje? Podpowiem, że czasami coś trzeba nagiąć lub delikatnie przekroczyć. Resztę możesz sobie dopowiedzieć sam.

Ale czy to takie ważne?

A może w przyszłości będziesz mial również gęś na żłotym łańcuchu?

ps.Nie jestem ciekawy czym się zajmujesz-na razie to tylko marzysz tak sobie-prawda? Wybaczam CI i to,choć to nie moja sprawa.

Gdybyś się jednak zdecydował na przyjazd do mnie to zapraszam jak najprędzej,bo to czego szukasz w dżwięku już tym dysponuję teraz-i wcale

nie potrzeba wydawać na to bańki-tylko trzeba mieć wiedzę i rozeznanie drogi tumanie))

Wybaczasz mi? O jakże mi miło. Ja Tobie również.

Tylko nie wiem po co była ta dyskusja na całą stronę. Było minęło, zamknijmy już tą rozmowę i jeszcze przestań pisać do mnie per tuman. I na pewno będzie nam się dobrze żyło i pisało na forum :)

Marzenia? Może i tak. Na pewno fascynacja dźwiękiem, który mi się bardzo spodobał. Przyznaje się, może za szybko zacząłem już pytania o pre itp. Poniosło mnie, wybaczcie.

Marzeniem jest przede wszystkim porządne audio. Nie czuję potrzeby tak jak Wy wszyscy drodzy audiofile, żeby dążyć i dążyć. Wiem, że chcę to rozwiązać trochę na skróty, ale chciałbym tak po prostu raz a dobrze wycelować i trafić za pierwszym razem. Rozumiecie?

Koledzy,

a w szczegolnosci Stary Audiofilu i WszechmogOncy,

Nie bardzo rozumiem powody zacietrzewienia ( szczegolnie Starego Audiofila).

Nawet gdyby WszechmogOncy byl prowokatorem, to coz, przeciez pisze na forum AA i Mc Intosha , ma prawo zadawac ( nawet najbardziej naiwne) pytania...

Ja go biore na powaznie i powiem tak :

a/ podzielam rade jednego z wczesniejszych postow, aby porozmawiac z Szemisem - mialem z nim b. mila pogawedke gdzies pod koniec lipca wlasnie w sprawie AN i GakuOn, to najlepszy adres w kwestii tych wzmacniczy , poza tym gosc ujmujacy w rozmowie

b/ ja mysle WszechmogOncy, ze nawet jak masz duzo kasy do wydania, to droga stopniowa przez zakupy sprzetu i ich upgradowanie jest lepsza - bedziesz dlugo sluchal, roznej muzyki, uslyszysz rozne rzeczy , ktorych dotad nie slyszales, zrozumiesz lepiej co dla Ciebie wazne,

Pewno , mozna zaczac od wysokiego c, ale wtdy nie bedziesz mial tej calej frajdy z gonieniem kroliczka, chcesz go zlapac do razu , a jak sie przekroczy 50 ( jak ja) to gonienie jest lepsze od zlapania.

No chyba ze system docelowy bedziesz mial za banke euro, co tez na tym swiecie jest juz mozliwe...ale mam w stosunku do b. drogich systemow tzw. mieszane uczucia- wychowalem sie w malym miescie wsrod niezamoznych rodzin, wiele z nich nas nadal otacza...

A konczac bardzo Was prosze o odrobine tolerancji wobec siebie - przyjmijmy , ze nawet najdziwniejsze pytania nie daja powodow do agresji i niewyszukanych epitetow.

marslo

Konto w trakcie usuwania

Topór, jeśli takowy był, to ja go zakopałem.

Do Pana Szemisa pisałem, bardzo miły człowiek, widać, że ma pasję. Nie jest zwykłym sprzedawcą, który od razu namawia do kupna, tylko w kilku mailach starał się mi wytłumaczyć całą ideę Audio Note. Opowiedział mi o świadomości kupujących, dlaczego AN, itp.

Tak jak Ty namawiał do głębokiego zastanowienia się, czy na pewno chcę od razu wkraczać w 'te' rejony audio, Gdy mu napisałem, że dopiero zaczynam przygodę z 'wielkim audio', można było wręcz odnieść wrażenie, że zniechęca :) Ale wszystko w miłej, kulturalnej atmosferze.

I pomimo tego, że wiem, że jestem jego potencjalnym klientem i że musi być dla mnie miły i cierpliwy, to takich ludzi bardzo szanuję i wiem, że mi pomogą w podjęciu decyzji, ewentualnie pokierują w którą stronę mam dążyć, żeby nie wylądować z ręką w przysłowiowym nocniku.

Topór, jeśli takowy był, to ja go zakopałem.

Do Pana Szemisa pisałem, bardzo miły człowiek, widać, że ma pasję. Nie jest zwykłym sprzedawcą, który od razu namawia do kupna, tylko w kilku mailach starał się mi wytłumaczyć całą ideę Audio Note. Opowiedział mi o świadomości kupujących, dlaczego AN, itp.

Tak jak Ty namawiał do głębokiego zastanowienia się, czy na pewno chcę od razu wkraczać w 'te' rejony audio, Gdy mu napisałem, że dopiero zaczynam przygodę z 'wielkim audio', można było wręcz odnieść wrażenie, że zniechęca :) Ale wszystko w miłej, kulturalnej atmosferze.

I pomimo tego, że wiem, że jestem jego potencjalnym klientem i że musi być dla mnie miły i cierpliwy, to takich ludzi bardzo szanuję i wiem, że mi pomogą w podjęciu decyzji, ewentualnie pokierują w którą stronę mam dążyć, żeby nie wylądować z ręką w przysłowiowym nocniku.

Topór zakopałeś-to świetnie.....opowiadaj,opowiadaj,tylko dokładniej robi się ciekawie.

Właśnie z tej ciekawości zapytam-a płytoteka to ile czasu kompletowana i jeśli można to jakiej muzyki Wszechmogący słucha??

ps.po niedzieli zapytam Szemisa-czy był u niego facet co chciał kupić AN-a on mu osobiście odradzał.)))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.