Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory do 1500 zł

que_pasa

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - pomolestować o obniżenie ceny z powodu wysokotonowca na 1500 zł i można brać :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szkoda, że nie napisałeś jaki masz wzmacniacz. Póki co moje typy to:

Ukryta Zawartość

oraz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Mój wzmacniacz to gainclone made by me na LM3875, praktycznie fabryczna aplikacja. Zapewnione ma oczywiście porządne zasilanie (dwa toroidy po 250W i trochę faradów), brak przedwzmacniacza, na wejściu tylko ALPS RK27. Jako źródło dźwięku to ostatnio jest to w 80% karta dźwiękowa komputera, oprócz tego leciwy cd arcam alpha one kupiony niedawno za 150 zł.

Skoro wzmacniacz jest made by you to może też z kolumnami Ci się uda? :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Zobacz to - słuchałem kiedyś tych głośników i było OK

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dynaudio Audience 50 mogą być ciekawą propozycją do wydajnego wzmacniacza. Pod warunkiem, że cena spadnie do Twojego poziomu, gdyż 1800zł to mała przesada.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Niestety 1800 zł przekracza mój budżet. Poza tym tak jak pisałem na początku wolałbym nowy sprzęt. Tak na szybko znalazłem w sieci Usher S-520 i Monitor Audio BR2, ale nie wiem o nich zbyt wiele. Ktoś może słuchał ich, albo wie gdzie można posłuchać ich w trójmieście?

Moze cos od P Witka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) daleko nie masz, a za ta cene mozna podlogowki zamowic.

Ukryta Zawartość

Mikson,

Używam Usher S-520 do rocka i mają one naprawdę kolosalny dźwięk i duży bas. Tak jak pisałem już wcześniej, potrzebują one jedynie porządnej amplifikacji. U mnie i 30m2 napełniają spokojnie, bez wysiłku :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

>que_pasa, 25 Maj 2010, 20:57

Polecam uzywane kolumny, sam osobiscie kupilem uzywane nawet za mniej niz 1500, Monitor Audio Studio 2, to klasyka lat 90-tych, słynna seria Studio, ale zjada na sniadanie wspolczesnie "dokonania" np MA w podobnej cenie.

Jesli ktos ceni sobie wysoko dobry dzwiek bez sztucznych upiekszen to polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.