Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt do Nad 326bee

anxion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaki polecacie Interkonekt Do nad 326bee + cd 545 z MA rx6 ?

Chodzi mi o dobry bas z dobra kontrola , i z dobra dynamika

Przedzial cenowy do 600zl

Dzieki Pozdrawiam

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

https://www.audiostereo.pl/topic/63757-interkonekt-do-nad-326bee/
Gość

(Konto usunięte)

HM69 dobrze Ci radzi :-)

Przy tej klasie sprzętu i tak nie usłyszysz różnicy. Tak na marginesie, to posiadam wyższe klasowo NADy i też nie słyszę róznicy przy zmianie okablowania, a jeśli jest, to naprawdę znikoma.

Polecam Ci za 1/4 tego, co chcesz wydać angielską firmę CHORD - sam posiadam ich okablowanie -

interkonekt CRIMSON. W rozsądnej cenie, bardzo dobre wykonanie :)))

http://www.chord.com.pl/index.php?x=produkty&y=p_int_audio_rca_rca_CRIMSON

A za resztę, którą zaoszczędzisz, kup płyty CD :)

Zamów przewody i wtyki w VH Audio i wykonaj wersję DIY VH Audio Silver IC. Na ich stronie jest wszystko co potrzebne, łącznie z instrukcją. Koszt ok 350PLN w wersji takiej jak posiadam ja. Lub jakieś 400-550PLN w wersji ze srebrnymi wtykami i przewodem OCC 7N. Z NAD'em sprawdza się idealnie, a wg. opini na forach sprawdza się także z klockami o wiele wyższej klasy. Zajrzyj do mojego O mnie i opinii w opiniach.

System gra dobrze, albo nie....

A co mysliscie o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Gość

(Konto usunięte)

Myślę, że to przerost formy nad treścią...

Pomijając już fakt, że jakości brzmienia i tak nie podwyższysz, to zastanów się nad tym, co napisał HM69 - chcesz kupić interkonekt za 1/3 wartości wzmacniacza...

Hmmm... I naprawdę myślisz, że nastąpi jakiś "cud"?

To jednak Twój wybór i Twoja kasa, więc i tak decyzja do Ciebie należy :-)

ja to rozumiem ale ten kabel kosztuje 45 euro na ebya nowka z UK . sluchalm 2 roznych kabli qed performance audio 1 z monsterem thx 800 i roznica byla slyszalna. Monster gral bardzo mulaca tak jak by za glosnikami a jak podlaczylem qed to byla roznica w detalach wszystko odzylo. dlatego sie zastanawiam nad wymiana RCA

Co do okablowania.

Do dzielonego wzmacniacza Rotela 06 i odtwarzacza CDR971 najlepiej zgrały mi się kable Van den Hula. Wcześniej było trochę ostro, dopiero one wprowadziły spokój góry pasma. Gdy zmieniłem odtwarzacz z RCD971 na RCD 991 nagle z VdH było dobrze, jednak trochę za mało góry. Wpięcie srebrnego kabelka pokazało dopiero klasę dźwięku i możliwości tego odtwarzacza. Góry było dużo więcej, większa przestrzeń i wcale nie było za ostro ( z poprzednim modelem i owszem).

Wniosek. Z kablami trzeba uważać i dużo próbować. Wszystko zależy od konfiguracji sprzętu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Aha, ten srebrny kabelek to interkonekt od kolegi Arek_45. Z tego co wiem, zawsze przed kupnem można sobie wcześniej posłuchać i podjąć decyzję, bez kupowania kota w worku.

Gość

(Konto usunięte)

anxion, 26 Maj 2010, 14:10

>ja to rozumiem ale ten kabel kosztuje 45 euro na ebya nowka z UK . sluchalm 2 roznych kabli qed

>performance audio 1 z monsterem thx 800 i roznica byla slyszalna. Monster gral bardzo mulaca tak jak

>by za glosnikami a jak podlaczylem qed to byla roznica w detalach wszystko odzylo. dlatego sie

>zastanawiam nad wymiana RCA

Jeśli masz za taką cenę, to zgoda - bierz :-)

Tylko dziwne to jest, bo na eBay (UK) ceny oscylują wokół 60 GBP........

trzeba umiec dobrze zagadac:)

hehe Ja chyba zaczne sprzedawac te kabelki w polsce bo cene to maja chora

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

anxion, 26 Maj 2010, 14:58

Tylko nie szukaj za szeroko, np do Hong Kongu :)

Ich cena oficjalna to Ł75. Dlaczego ktoś sprzedaje nowe po Ł40??

Należy odpowiedzieć sobie samemu.

Ogulnie kosztuja 60£ ale ze chce wziasc 2 pary to sprzedawca z ebay sprzedaje mi za 45£ pare. Ale mozliwe ze chinske nie zaprzeczam :)

Ogolnie ** sorki za bledy :)

Arek__45, 26 Maj 2010, 15:22

>...ogolnie ...to miedz posrebrzana w interkonektach nie jest warta polecania...

I o co wlasciwie chodzi koledze w tym stwierdzeniu!?Nie powinno sie "rzucac" takich ogolnikow, ktore nikomu do niczego nie sluza!!!Moze kolega rozszerzyl by swoja lakoniczna wypowiedz.Ja akurat mam interkonekt z miedzi posrebrzanej i g o r ą c o polecam. W moim systemie sprawdza sie znakomicie.Natomiast wpiety wczesniej zrobiony tylko ze srebra interkonekt gral sucho, beznamietnie.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Audioqusest , szef firmy zwraca uwage ze tylko jako zastosowanie w torze cyfrowym lub video sie sprawdza ze wzgledu na wysoka czestotliwosc i tu wlasnie serbrna izolacja pelni role przewodnika na rdzeniu miedzianym...sygnaly audio glebiej wnikaja w przewodnik i miesznie Ag i Cu powoduje powstanie znieksztalcen fazowych , odbieranych jako ostrosci i niezbyt przyjemny dzwiek...tyle o tym inni...

Można uogolnic że ile firm kablarskich tyle tyle teorii i ideologii.

Jedni tylko miedz drudzy że tylko srebro.Zdaje sie ze np straight wire w swoich wysokich modelach IC stosuje tylko miedż posrebrzaną.

Różnica w dźwięku wnoszona przez kable to dla mie nie nowina, ale to co tu przeczytałem to kpina !

Takich bredni nie spodziewałbym się po audiofilskim forum. Lol dla więszości wypowiedzi.

Pisalismy tu juz wielokrotnie o wpływie kabli na dźwięk, że zachodzi oddziaływanie elektryczne, że są kable miedziane i srebrne a tu ludziska nagle ameryke odkrywają- zgroza.

Przeciez jest wyszukiwarka.

Gość

(Konto usunięte)

abandon, 26 Maj 2010, 23:12

>Różnica w dźwięku wnoszona przez kable to dla mie nie nowina, ale to co tu przeczytałem to kpina !

>Takich bredni nie spodziewałbym się po audiofilskim forum. Lol dla więszości wypowiedzi.

>Pisalismy tu juz wielokrotnie o wpływie kabli na dźwięk, że zachodzi oddziaływanie elektryczne, że

>są kable miedziane i srebrne a tu ludziska nagle ameryke odkrywają- zgroza.

>Przeciez jest wyszukiwarka.

Z uwagi na to, że również figuruje tutaj mój wpis, może sprecyzowałbyś, o które "brednie" Ci chodzi (które wpisy)?

Może tak troszkę więcej dystansu, kultury i samooceny, bo zdazyć się może, że kto inny uzna to za bzdury "Różnica w dźwięku wnoszona przez kable to dla mie nie nowina..." ;-)

PS To forum nazywa się AUDIOSTEREO, a nie "AUDIOFIL"...

Do autora watku:

Przyjmij zalozenie zeby na kabel wydac okolo 10% kwoty sprzetu.

To Ci dosc dokladnie okresli (ograniczy) w jakich kablach sie rozgladac.

Te 10% wpisuje sie w to co pisali koledzy - lepszego kabla nie uslyszysz i beda to pieniadze wydane bez efektu.

Pzdrw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.